Käänteinen asuntolaina – Lainaa asuntoa vastaan

Hae käänteinen asuntolaina, jossa saat lainaa asuntoa vastaan.

käänteinen asuntolaina

Käänteinen asuntolaina

Käänteinen asuntolaina tarjoaa sinulle ainutlaatuisen välineen muuttaa asuntovarallisuutesi rahaksi ilman, että sinun tarvitsee muuttaa pois kotoasi.

Tämä lainamuoto on tarkoitettu erityisesti ikääntyneille asunnonomistajille, jotka haluavat lisätä käytettävissä olevia varojaan eläkevuosinaan. Lainassa asunto toimii vakuutena, ja lainan määrä määräytyy tyypillisesti asunnon arvon ja lainanottajan iän perusteella.

Lainaa ei makseta takaisin kuukausierissä, vaan lainapääoma sekä kertyneet korot maksetaan yleensä takaisin vasta, kun asunto myydään tai lainanottaja kuolee.

Tämän ansiosta kuukausittaiset asumiskulut pysyvät ennustettavina, mutta on tärkeää ymmärtää lainan ehdot ja se, miten korkokulut kertyvät ajan myötä.

Useat rahoituslaitokset tarjoavat käänteisiä asuntolainoja, ja lainaehdot voivat vaihdella suuresti.

Tarkastelemalla eri pankkien tarjouksia ja lainan ehtoja, voit löytää juuri sinulle sopivan ratkaisun, joka auttaa vapauttamaan varallisuutta ja parantamaan elämänlaatuasi taloudellisesti turvatulla tavalla.

Käänteisen asuntolainan perusteet

Käänteinen asuntolaina on rahoitustuote, joka tarjoaa mahdollisuuden muuttaa kotisi arvoa rahaksi pitäen samalla asumisoikeuden.

Käänteisen lainan määritelmä

Käänteinen asuntolaina on vakuudellinen laina, jonka turvin saat lainaa kotisi arvon perusteella.

Tämä lainamuoto mahdollistaa rahojen saamisen käyttöön ilman, että luovutat asuntosi omistusoikeutta. Lainan määrä voi olla jopa 50% asuntosi arvosta, ja laina-aika on enintään 10 vuotta. Lainan aikana maksat tyypillisesti vain lainan korot.

Kenelle käänteinen asuntolaina sopii

Käänteinen asuntolaina on suunnattu pääasiassa yli 60-vuotiaille asunnonomistajille, mutta sen saatavuus ei ole ikään rajoittunut.

Laina sopii etenkin sinulle, jos haluat vapauttaa varallisuutta muuhun käyttöön, kuten remonttiin tai muihin eläkepäivien menoihin. Käänteisessä asuntolainassa säilytät asumisoikeuden ja omistusoikeuden asuntoon koko laina-ajan.

Lainan ehdot ja kulurakenne

Käänteisen asuntolainan ehdot ja kulut määrittävät lainan kokonaiskustannuksesi.

Tarkastelemme ensin, miten korkojen ja hoitokulujen laskenta vaikuttaa lainaasi, sitten selvitetään lainasumman määräytymisen periaatteet ja lopuksi perehdymme vaadittaviin vakuuksiin.

Korkojen ja hoitokulujen laskenta

Käänteisen asuntolainan korko (tulo lisäkuluista) määräytyy yleensä markkinakorkojen mukaan, ja siihen voi vaikuttaa myös henkilökohtainen luottokelpoisuutesi.

Lainanhoitokulut muodostuvat tyypillisesti kuukausittain maksettavista hoitokuluista sekä mahdollisista käsittelykuluista. Voit kohdata myös järjestelypalkkion lainan alussa.

Laina-ajan aikana maksat yleensä vain korot ja kulut, ja pääoman maksu tapahtuu laina-ajan päättyessä.

Lainasumman määräytyminen

Lainasumma riippuu asuntosi arvosta, ja käänteisessä asuntolainassa lainasumman suuruus on enintään 50% asunnon arvosta.

Lainan ehdot voivat määrätä, että saat lainan joko kertaluonteisesti tai pienemmissä erissä. Asunnon arvon perusteella määräytyvä lainasumma antaa sinulle mahdollisuuden käyttää vapautuvia varoja esimerkiksi eläkepäiviesi turvaamiseen.

Vakuudet ja vakuusvaatimukset

Käänteisen asuntolainan vakuus on yleensä lainanottajan omistama asunto.

Vakuuden on katettava lainasumma, ja pankki arvioi vakuuden arvon lainan myöntämisen yhteydessä. Pankeilla voi olla erilaisia vakuusvaatimuksia, jotka voivat vaikuttaa lainan ehtoihin ja korkotasoon.

Tarkasta omasta pankistasi, millaiset vakuusvaatimukset ovat voimassa ja miten ne vaikuttavat lainasi kuluihin ja ehtoihin.

Lainan takaisinmaksu ja ehdot

Tässä osiossa käsitellään käänteisen asuntolainan takaisinmaksun keskeiset vaiheet ja ehdot, jotka koskevat laina-aikaa, takaisinmaksusuunnitelmia ja perillisten asemaa.

Laina-ajan määrittely

Laina-aika käänteisessä asuntolainassa määritellään lainasopimuksen alussa, ja se voi vaihdella pankista riippuen.

Useimmiten laina-aika päättyy, kun lainanottaja muuttaa pysyvästi asunnosta, esimerkiksi siirtyessä hoitokotiin tai kuollessa.

Takaisinmaksusuunnitelmat

Takaisinmaksun osalta käänteisessä asuntolainassa keskitytään korkojen ja kulujen maksamiseen laina-aikana, ja maksettava kokonaissumma suoritetaan yleensä kerralla laina-ajan päättyessä.

Tämän kokonaissumman muodostavat nostettu pääoma, korkokulut ja mahdolliset muut lainaan liittyvät kulut.

Perillisten asema

Perilliset ovat merkittävässä asemassa käänteisen asuntolainan loppuun saattamisessa.

Heidän vastuullaan on usein asunnon myynti laina-ajan päätyttyä, mikäli lainan takaisinmaksu ei onnistu muilla keinoilla. Perilliset ovat oikeutettuja saamaan myynnistä jäljelle jääneet varat, kun lainasumma ja siihen liittyvät kustannukset on vähennetty.

Asunnon rooli käänteisessä lainassa

Käänteisessä asuntolainassa asunnonne toimii vakuutena lainalle, mikä tarkoittaa, että asuntonne arvolla on suora vaikutus lainaan saamaanne summaan.

Asunnon arvon vaikutus lainaan

Asuntonne markkina-arvo määrittää sen, kuinka suuren lainan voitte saada. Käänteisessä asuntolainassa lainasumma on tyypillisesti 30-75 % asuntonne arvosta, mutta tämä prosenttiosuus voi vaihdella pankista ja lainaehtoja koskevista seikoista riippuen.

Asunnon arvo arvioidaan lainan myöntämisen yhteydessä, ja se on keskeinen tekijä käänteisen lainan ehdot määritettäessä. Jos asuntosi on omakotitalo, sen markkina-arvoon voi vaikuttaa sijainnin lisäksi esimerkiksi talon kunto ja pinta-ala.

Asunnon myynti ja käänteinen asuntolaina

Käänteinen asuntolaina sovitaan yleensä maksettavaksi kerralla pois laina-ajan loputtua, suurimmiten asunnon myynnin yhteydessä.

Asunnon myynti voi olla lainan takaisinmaksun kannalta ratkaisevaa, sillä lainasumma ja kertynyt korko on tarkoitettu maksettavaksi kerralla.

Minkä vuoksi teidän on hyvä huomioida myyntiprosessin ja mahdollisen lainan aikarajan yhteensovittaminen. Lainasumman suuruus ja laina-aika vaikuttavat oleellisesti takaisinmaksuun, joten asunnon myyntiä ja lainaehtoja suunniteltaessa nämä tulisi ottaa huomioon.

Erilaiset korkovaihtoehdot

Valitessasi käänteistä asuntolainaa, korkovaihtoehtojen ymmärtäminen on avainasemassa.

Käytettävissä ovat sekä kiinteä että viitekorkoon sidottu korko, ja kumpikin vaihtoehto sisältää omat riskinsä.

Kiinteä korko vs. viitekorko

Kiinteä korko tarkoittaa, että lainan korko pysyy muuttumattomana koko laina-ajan. Se tarjoaa ennustettavuutta ja suojaa korkojen mahdollisilta nousuilta.

Jos päätät valita kiinteän koron, tiedät tarkalleen, paljonko lainasi korot tulevat olemaan koko laina-ajan.

Toisaalta, viitekorko on muuttuva korko, joka määräytyy yleensä jonkin markkinakoron, kuten euribor-koron mukaan.

Viitekoron päälle lisätään pankin määrittelemä marginaali, joka pysyy samana laina-ajasta riippumatta.

Viitekorko tarjoaa mahdollisuuden hyötyä markkinakorkojen laskusta, mutta samalla kannat riskin korkojen noususta.

Korkojen vaihtelun riskit

Valitsemalla viitekoron, otat enemmän riskiä korkojen vaihtelun suhteen. Voit kuitenkin hyötyä, jos markkinakorot laskevat.

Kiinteän koron valitseminen suojaa sinut koronnousun riskiltä, mutta et hyödy korkotasojen mahdollisesta laskusta.

Ennen lainapäätöstä on tärkeää arvioida omaa riskinsietokykyäsi ja harkita, miten korkojen mahdollinen vaihtelu vaikuttaa talouteesi.

Kiinteä korko tuo vakautta, mutta viitekorko voi tarjota säästöjä korkomenoissa, mikäli markkinakorot ovat laskussa.

Rahoituslaitokset ja lainatarjoukset

Kun harkitset käänteistä asuntolainaa, on tärkeää tuntea eri pankkien tuotteet ja neuvotella paras mahdollinen lainatarjous.

Pankkien tarjonnassa olevat tuotteet

Aktia: Aktia tarjoaa käänteisiä asuntolainoja, joiden maksimisumma on jopa 50% asunnon arvosta. Aktia mahdollistaa laina-ajan, johon ei sisälly lyhennyksiä, vaan laina maksetaan takaisin korkoineen kun laina-aika päättyy.

OP: Osuuspankki, lyhyesti OP, tarjoaa käänteistä lainaa, joka voi nousta enintään 50 prosenttiin asuntosi arvosta, mikäli asuntosi on velaton tai lähes velaton. Tämä voi toimia lisätulon lähteenä.

Nordea: Nordea on yksi niistä pankeista, jotka voivat tarjota käänteisiä asuntolainoja, mutta pankin tarkat lainaehdot ja tarjoukset vaihtelevat.

Vertailu ja valinta

Vertaillessasi eri pankkien käänteisiä asuntolainatarjouksia huomioi seuraavat seikat:

 • Korkoprosentti: Vertaile lainojen korkoja ja kuluja, sillä ne voivat vaihdella merkittävästi.
 • Maksuaikataulu: Selvitä, milloin ja miten laina tulee maksaa takaisin.
 • Lainasumma: Huomioi, kuinka paljon lainaa saat suhteessa asuntosi arvoon.

Eläkeläisen taloudellinen suunnittelu

Kun olet eläkkeellä, taloudellisen suunnittelun merkitys korostuu, kun tulojen ja menojen välillä on löydettävä tasapaino. Erityisesti käänteisen asuntolainan rooli eläkeajan taloudessa on yksi suunnittelun kulmakivistä.

Käänteisen lainan vaikutus eläkkeeseen

Käänteinen asuntolaina voi olla hyvä keino täydentää eläketulojasi. Laina antaa sinulle mahdollisuuden muuttaa osan asuntovarallisuudestasi likvideiksi varoiksi, ilman että sinun tarvitsee myydä asuntoasi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit saada käyttöösi rahaa, mutta asut edelleen omassa kodissasi ja nautit siitä turvasta, mitä oma koti tarjoaa.

 • Lainan saaminen: Voit saada lainaa jopa 50% asuntosi arvosta riippuen pankista ja muista lainaehdoista.
 • Korkokulut: Lainan aikana maksat tyypillisesti vain korkoja, jolloin lainapääoma pysyy ennallaan.
 • Periytyminen: Laina periytyy, mutta asunnon myynti tai muu järjestely voidaan suunnitella perillisiä ajatellen.

Tulojen ja menojen hallinta

Hyvä taloudellisen suunnittelun perusta on tulojen ja menojen ymmärtäminen ja hallinta. Eläkeajan tärkeimpänä tulolähteenä on usein eläke, mutta se voi olla täydennettävissä pääomatuloilla, kuten sijoitustuottoja tai vuokratuloja. Käänteisellä asuntolainalla saadut varat auttavat kattamaan asumiskustannuksia, jotka saattavat kasvaa esimerkiksi remonttitarpeiden myötä.

 • Menojen suunnittelu: Laadi selkeä budjetti, jossa kaikki säännölliset menot kuten asumiskustannukset, ruoka ja lääkkeet on huomioitu.
 • Tulojen seuranta: Seuraa tulojasi ja varmista, että ne kattavat menot. Muista, että käänteisen asuntolainan kautta saatavat varat ovat osa tulojasi.

Kulujen ja kulutusluottojen hallinta

Käänteisellä asuntolainalla voit hallinnoida kotisi remontteja ja muita kuluja, sekä sopivasti yhdistää olemassa olevat lainasi.

Remontti ja kodin hoitokustannukset

Kun kodin ylläpito vaatii rahallista panostusta, käänteinen asuntolaina voi tarjota ratkaisun remontin rahoittamiseen tai kodin hoitokuluihin, kuten siivoukseen. Rahoitusmuotona se on vakuudellinen kulutusluotto, jossa koti toimii lainan vakuutena. Tämän lainavaihtoehdon avulla saat vapautettua varallisuutta remonttiin tai kodin hoitoon, jolloin voit pitää yllä kiinteistösi arvoa ja viihtyvyyttä.

 • Remontin rahoitus: Mahdollistaa kodin arvon säilyttämisen tai nostamisen
 • Hoitokulut: Kattaa arjen menot kuten siivous ja muut kodinhoidon kulut

Muiden lainojen yhdistäminen

Jos sinulla on useita eri lainoja, käänteinen asuntolaina mahdollistaa niiden yhdistämisen, jolloin hallinnoit useiden kulutusluottojesi lainasaldoja yhdellä kertaa. Tämä voi helpottaa taloudellista tilannettasi tarjoamalla selkeämmän kokonaiskuvan veloistasi ja mahdollisesti alhaisemman korkotason, kun usein vakuudeton kulutusluotto on kalliimpi vaihtoehto.

 • Kulutusluottojen yhdistäminen: Yksi laina, yksi korko, selkeämpi tilanne
 • Vakuudeton kulutusluotto: Tyypillisesti korkeampi korko, joka voidaan alentaa yhdistämällä lainat

Ikääntyvän väestön asumisvaihtoehdot

Ikääntyessänne voitte kohdata uudenlaisia tarpeita ja haasteita asumisessa. Vaihtoehtojen tunteminen auttaa teitä tekemään tietoisia päätöksiä.

Käänteinen laina vs. muut lainatyypit

Käänteinen laina, tunnettu myös nimillä kodinomistajan laina tai kotijousto, tarjoaa ikääntyneille kodinomistajille mahdollisuuden saada varoja esimerkiksi eläketulojen lisäksi. Toisin kuin perinteiset lainat, käänteisessä lainassa lainanantaja maksaa teille säännöllisesti, ja lainaa vastaan asetetaan vakuudeksi oma asuntonne, joka pysyy omistuksessanne.

Lainatyyppi Vakuus Maksusuunta Kenelle sopii? Käänteinen laina Asunto Pankilta teille Ikääntyvät kodinomistajat Kotilaina Usein asunto Teiltä pankille Yleinen vaihtoehto Kulutusluotto Ei aina vaadita Teiltä pankille Pienempien hankintojen rahoitus

Valitessanne käänteistä lainaa, vertailkaa eri pankkien ehtoja ja lainan kustannuksia, sillä ne voivat vaihdella huomattavasti.

Muutto ja asumisen järjestelyt

Jos muutto tulee ajankohtaiseksi, asumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi pienempi huoltovapaa asunto tai palvelutalo. Muuton yhteydessä on tärkeää tehdä järjestelyitä, jotka huomioivat arjen sujuvuuden ja mahdollisten tulevien tarpeiden ennakoinnin. Arvioikaa, sopiiko oma asunto edelleen tarpeisiinne, vai onko aika harkita muuta asumismuotoa.

Lainan käyttötarkoitukset

Käänteinen asuntolaina tarjoaa sinulle mahdollisuuden vapauttaa velattoman tai lähes velattoman asuntosi arvoa monipuolisesti käytettäväksi.

Maksettava kokonaissumma ja erilaiset käyttötarkoitukset

Lainamäärä on yleensä korkeintaan 50 % asuntosi arvosta. Tämän takia on tärkeää arvioida tarvittava summa tarkasti ennen päätöksentekoa. Mahdolliset käyttötarkoitukset vaihtelevat henkilökohtaisista investoinneista kiireellisiin menoihin:

 • Eläketulojen täydentäminen: Käänteistä asuntolainaa käytetään usein täydentämään eläketuloja, varmistamaan mukavampi arki ilman taloudellista ahdinkoa.
 • Matkustelu: Unelmiesi matkan toteuttaminen on mahdollista käänteisellä asuntolainalla. Lainasta saadut varat voit käyttää vapaa-ajan toimintoihin, kuten matkusteluun.
 • Kotiin tehtävät investoinnit: Voit rahoittaa asunnon remontin tai parannukset lainalla, mikä voi myös kasvattaa asuntosi arvoa.
 • Olemassa olevien lainojen maksaminen: Lainan avulla voit maksaa pois muita pienempiä lainoja. Näin taloudellinen tilanteesi yksinkertaistuu ja mahdollisesti säästät koroissa.

Kun pohdit käänteisen asuntolainan ottamista, mieti tarkasti, mikä on sinulle rahojen käyttöön liittyvä tarve ja tavoite.

Käänteisen asuntolainan kokemuksia ja arvioita

Käänteinen asuntolaina on herättänyt kiinnostusta omistusasunnon arvon realisoimiseksi. Tässä osiossa tuodaan esiin todellisten asiakkaiden kokemuksia sekä käänteisen asuntolainamarkkinoiden nykytilannetta.

Asiakaskokemukset ja palautteet

Käänteisen asuntolainan kokemuksia vaihtelevat yksilöllisten tarpeiden ja odotusten mukaan. Asiakkaat, jotka ovat tyytyväisiä käänteiseen asuntolainaan, kokevat sen mahdollistaneen taloudellisen vapauden ja turvan eläkepäiville.

 • Asiakaspalaute #1:
  • Kokemus: “Sain käänteisellä asuntolainalla varmuuden eläkevuosilleni.”
  • Omistusasunto: Asunnon arvo on toiminut luotettavana vakuutena.
 • Asiakaspalaute #2:
  • Kokemus: “Lainan avulla pystyin rahoittamaan odottamattomat menot.”
  • Omistusasunto: Laina antoi mahdollisuuden hyödyntää omistusasunnon arvon ilman, että piti muuttaa pois kotoa.

Toisaalta, jotkin palautteet nostavat esiin huolenaiheita sopimuksen yksityiskohdista ja lainan takaisinmaksun ehdoista. Huolellinen sopimusehtojen läpikäyminen ja oman taloudellisen tilanteen arviointi ennen lainan ottamista ovat avainasemassa.

Markkinoiden kehittyminen

Käänteisen asuntolainan markkinat ovat kehittyneet viime vuosina. Yhä useampi pankki ja rahoituslaitos tarjoaa nykyään käänteisiä asuntolainoja. Tämä on parantanut tuotteen saatavuutta ja kilpailua.

 • Vuosi 2024:
  • Uusia rahoituslaitoksia markkinoilla
  • Parantuneet ehdot ja läpinäkyvämmät palvelut
  • Asiakaspohjan laajeneminen ja kokemusten monipuolistuminen

Tämä kehitys on johtanut asiakkaille suotuisampiin lainaehtoihin ja parempaan tietoisuuteen palvelun riskeistä ja mahdollisuuksista. Asiakaskokemukset painottavat palvelun selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, mikä on olennaista luottamuksen rakentamisessa.

Käänteinen asuntolaina usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lue myös nämä

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.