Vakuudeton laina

Laina ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa. Hae lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Lainan korko voi vaihdella 4 % - 20 % välillä.

vakuudeton laina

Vakuudeton laina

Kun harkitset lainan ottamista, vakuudeton laina voi olla sinulle oikea vaihtoehto.

Vakuudettomassa lainassa sinun ei tarvitse asettaa omaisuutta lainan vakuudeksi, mikä tekee prosessista sujuvamman ja nopeamman. Tämä on hyödyllistä, jos sinulla ei ole suuria omaisuuseriä tai et halua riskeerata omaisuuttasi lainan takia.

Vakuudeton laina tarjoaa joustavuutta ja helppoutta, sillä voit hakea lainaa verkossa ilman monimutkaisia asiakirjoja. Vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen lainan, koska lainanantajalla on suurempi riski. Korkoon vaikuttavat tekijät kuten hakijan luottokelpoisuus, lainasumma ja laina-aika.

Voit saada lainaa esimerkiksi OP:lta, S-Pankilta, Nordealta tai Aktialta, jotka kaikki tarjoavat erilaisia sopimusehtoja ja lainamääriä. Tämä mahdollistaa sen, että löydät juuri sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon, olipa tarpeesi mikä tahansa.

Vaikka vakuudettoman lainan ehdot voivat vaihdella palveluntarjoajasta riippuen, useimmat mahdollistavat lainasumman nostamisen ja tarjoavat jopa lyhennysvapaita kuukausia. Tämä tekee lainan takaisinmaksusta joustavaa ja helpottaa talouden suunnittelua.

Vertailemalla eri lainatuotteita ja palveluntarjoajia voit löytää edullisimman koron ja parhaat ehdot omaan tilanteeseesi.

Tärkeimmät kohdat

 • Vakuudeton laina on helppo ja nopea hakea verkossa
 • Et tarvitse vakuuksia tai suuria omaisuuseriä
 • Ehdot ja lainasummat vaihtelevat palveluntarjoajien välillä

Vakuudettoman lainan perusteet

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, jossa et tarvitse vakuuksia lainan saamiseksi. Tässä osiossa käsitellään, mitä vakuudeton laina on ja mitkä ovat sen ehdot.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on laina, jota varten et tarvitse antaa omaisuutta tai muuta varallisuutta lainan vakuudeksi. Tämä tarkoittaa, että lainanantaja luottaa maksukykyysi ilman vakuuksia.

Vakuudettomia lainoja käytetään usein kulutustarkoituksiin, kuten auton hankintaan tai kodin remontointi. Koska vakuuksia ei tarvita, lainojen saaminen on nopeampaa ja helpompaa. Vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen lainan korko, koska lainanantaja ottaa suuremman riskin. Korkoon vaikuttavat tekijät kuten luottoluokitus, lainan määrä ja laina-aika.

Luottosummat voivat vaihdella yleensä 2 000 eurosta 30 000 euroon. Lainanantaja arvioi maksukyysi ja määrittää koron sen mukaan.

Vakuudettoman luoton ehdot

Vakuudottomiin lainoihin liittyy tärkeitä ehtoja, jotka sinun on hyvä tietää.

 1. Vakuudettoman lainan korko: Korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa, koska luotonantaja ottaa suuremman riskin. Siksi korko voi vaihdella 4 % ja 20 % välillä.
 2. Todellinen vuosikorko: Tämä luku sisältää kaikki lainakustannukset, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut. On tärkeää tarkistaa tämä ennen lainan ottamista.

Laina-aika vaihtelee, yleensä 12-96 kuukautta. Tämä tarkoittaa, että voit valita maksuaikataulun, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.

 1. Kuukausierä: Minimi kuukausimaksu voi olla esimerkiksi 75 euroa kuukaudessa, mikä auttaa sinua hallitsemaan takaisinmaksua.

Vakuudeton laina myönnetään usein nopeasti, ja rahat voivat olla tililläsi jo samana päivänä, kun lainasopimus on allekirjoitettu.

Lainan hakuprosessi

Harkitsetpa sitten pankkilainan tai verkkolainan hakemista, vakuudettoman lainan hakuprosessi on usein nopea ja suoraviivainen.

Näihin vaiheisiin kuuluvat hakemuksen täyttäminen, luottotietojen tarkistaminen ja lainapäätöksen saaminen.

Hae lainaa verkossa

Huomattava osa vakuudettomien lainojen hakemuksista tapahtuu nykyään verkossa.

Sinun tarvitsee vain täyttää verkkolomake lainantarjoajan sivustolla. Hakemuksessa kysytään tärkeimmät taloudelliset tiedot kuten tulosi, asuntosi kustannukset ja mahdolliset aiemmat lainasi.

Hakemuslomake saattaa myös pyytää lisätietoja kuten työnantajan nimi ja työsuhteen kesto. Usein nämä tiedot auttavat lainantarjoajaa arvioimaan maksukykyäsi tarkemmin. Lisäksi, saatat joutua liittämään kopion henkilötodistuksestasi tai palkkalaskelmistasi.

Luottotietojen merkitys

Luotonantajat käyttävät luottotietoja arvioidessaan lainanhakijan maksukykyä ja luotettavuutta.

Luottotietosi kertovat kuinka hyvin olet hoitanut aiemmat lainasi ja velkasi.

Jos luottotiedoissa on merkintöjä maksuhäiriöistä, se voi vaikeuttaa lainan saamista tai vaikuttaa lainan korkoon.

Onkin tärkeää tarkistaa omat luottotiedot ennen hakemuksen lähettämistä. Tämä auttaa varmistamaan, että tiedoissa ei ole virheitä, jotka voisivat vaikuttaa negatiivisesti lainapäätökseesi.

Luottopäätöksen saaminen

Kun lainahakemus on toimitettu ja luottotiedot tarkistettu, lainantarjoaja tekee päätöksen lainan myöntämisestä.

Tämä ns. luottopäätös annetaan usein nopeasti, jopa muutamassa tunnissa tai päivässä.

Luottopäätöksessä ilmoitetaan hyväksytäänkö lainahakemus ja millä ehdoilla laina myönnetään.

Lainaehtoihin kuuluvat esimerkiksi korko, lainamäärä ja takaisinmaksuaika. Joskus saatetaan pyytää lisätodisteita maksukyvystäsi ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Lainan kustannukset ja kulut

Vakuudettoman lainan kokonaiskustannukset koostuvat useista tekijöistä, kuten korosta ja erilaiista maksuista.

Vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen lainan korko, koska lainanantajalla on suurempi riski. Korkoon vaikuttavat muun muassa hakijan luottokelpoisuus, lainan määrä ja laina-aika. Näiden kustannusten perusteella voit vertailla ja suunnitella omaa maksukykyäsi.

Vakuudettoman lainan korko

Koron määräytyminen on merkittävä osa lainan kustannuksia, erityisesti kun tarkastellaan vakuudettoman lainan korkoa.

Nimelliskorko vaihtelee yleensä 4,5 % ja 20 % välillä, riippuen lainantarjoajasta ja lainan määrästä.

Sinulle tarjottavan koron tasoon vaikuttavat mm. oma maksukykysi ja luottotietosi.

Laina-aika vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon korkoa maksat. Pidemmillä laina-ajoilla kokonaiskustannukset voivat nousta, vaikka kuukausierät olisivatkin pienempiä.

Muut mahdolliset kulut

Sen lisäksi, että maksat korkoa, törmäät myös muihin mahdollisiin kuluihin.

Avausmaksu on kertamaksu heti lainan hakemisen jälkeen, ja se voi olla 0 € – 30 €.

Tilinhoitomaksut ovat kuukausittaisia kuluja, jotka voivat olla 5 € – 10 €, riippuen lainantarjoajasta.

Jotkut lainantarjoajat saattavat myös veloittaa lisäkuluja, kuten maksuviiveistä tai ennakkomaksuista, jos maksat lainan aikaisemmin takaisin.

Nämä kulut voivat vaihdella suuresti, joten on tärkeää lukea lainan ehdot huolellisesti.

Lainan takaisinmaksu

Takaisinmaksu vakuudettomalle lainalle koostuu kuukausieristä, jotka perustuvat lainan määrään, korkoon ja maksuaikaan.

On tärkeää ymmärtää, kuinka maksuerät ja takaisinmaksuaika vaikuttavat maksukykyysi.

Kuukausierän suuruus

Kuukausierän suuruus määritetään lainasumman, koron ja maksuaikataulun perusteella. Mitä suurempi lainasumma tai korko, sitä suurempi kuukausierä tulee olemaan.

Esimerkiksi, jos lainaat 10 000 € nimelliskorolla 5,74 % ja takaisinmaksuajalla 6 vuotta, kuukausierä voisi olla noin 164,52 €.

Kuukausierään vaikuttavat myös muut maksut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Nämä kulut lisätään kuukausittaiseen maksuerään, joten on hyvä ottaa ne huomioon suunnitellessa lainan takaisinmaksua.

**Huomioi:

 • Avausmaksu: esim. 30 €
 • Tilinhoitomaksu: esim. 5 €/kk**

Näiden maksujen huomioiminen auttaa sinua suunnittelemaan tarkasti, paljonko maksat lainastasi kuukausittain ja kokonaisuudessaan.

Takaisinmaksuajan vaikutus

Takaisinmaksuaika vaikuttaa suoraan sekä maksuerän suuruuteen että lainan kokonaishintaan. Pitkä takaisinmaksuaika pienentää kuukausierää, mutta saattaa kasvattaa lainan kokonaishintaa, koska korko ehtii kertyä pidemmän ajan.

Esimerkiksi, jos lainaat 7 000 € korolla 7 % ja maksuaika on 3 vuotta, kuukausierä voi olla noin 221 €.

Pidemmällä, 5 vuoden maksuajalla kuukausierä pienentyisi, mutta kokonaissumma, jonka maksat takaisin, kasvaisi.

Voit siis säästää laina-ajassa lyhentämällä takaisinmaksuaikaa, mutta tällöin kuukausierät ovat suuremmat.

Lainatuotteiden vertailu

Vakuudellisen ja vakuudettoman lainan vertaaminen voi auttaa sinua löytämään sopivimman lainatuotteen tarpeisiisi. Kulutusluotot ja joustoluotot ovat myös keskeisiä vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita lainaa hakevassa tilanteessa.

Vakuudellinen vs. vakuudeton Laina

Vakuudelliset lainat edellyttävät jonkinlaista vakuutta, kuten kiinteistöä tai autoa. Vakuus pienentää pankin riskiä, mikä usein tarkoittaa alhaisempia korkoja.

Vakuudellinen laina voi olla edullisempi, mutta vaatii vakuuden arvon arvioimista ja muita muodollisuuksia.

Vakuudettomissa lainoissa ei tarvitse tarjota vakuutta. Tämä tekee hakemisprosessista nopeampaa ja helpompaa. Vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen lainan korko, koska lainanantajan riski on suurempi. Korkotasoon vaikuttavat muun muassa hakijan luottokelpoisuus, lainan määrä ja laina-aika.

On kuitenkin tärkeää huomata, että korkotaso voi olla korkeampi kompensoimaan lainanantajan riskiä.

Vakuudeton laina sopii henkilöille, joilla ei ole vakuuksia tai jotka tarvitsevat lainaa nopeasti.

Lainatyyppi Vakuudet Korot Vakuudellinen laina Vaaditaan Alemmat Vakuudeton laina Ei vaadita Korkeammat

Kulutusluotot ja joustoluotot

Kulutusluotto on suunnattu kulutustarpeisiin, kuten kodinkoneiden hankintaan tai lomamatkoihin. Tämä laina on yleensä vakuudeton ja palautusaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin. Kulutusluottojen korot riippuvat lainanantajasta ja lainamäärästä.

Joustoluotto toimii kuten luottolimiitti, jota voit käyttää tarpeen mukaan ja maksaa takaisin joustavasti.

Tämä lainatyyppi voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset vaihtelevaa lainarahaa esimerkiksi yllättäviin menoihin.

Joustoluotoissa on usein korkeammat korot kuin perinteisissä kulutusluotoissa, mutta ne tarjoavat suurempaa joustavuutta takaisinmaksussa.

Kulutusluottojen ja joustoluottojen vertailu voi auttaa sinua löytämään tarpeisiisi parhaiten sopivan rahoitusratkaisun.

Lisäpalvelut ja joustavuus

Kun haet vakuudetonta lainaa, on tärkeää tarkastella tarjolla olevia lisäpalveluita ja joustavuusmahdollisuuksia. Näihin kuuluvat maksuvapaan käyttö sekä lainan määrän muuttaminen.

Maksuvapaan käyttö

Monet pankit ja lainanantajat tarjoavat maksuvapaita kuukausia, mikä tarkoittaa, että voit pitää tauon lainan takaisinmaksusta tietyn ajanjakson ajan.

Tämä jousto voi olla hyödyllinen esimerkiksi yllättävien menojen sattuessa.

Maksuvapaat kuukaudet lisäävät kuitenkin lainan kokonaiskustannuksia, joten käytä niitä harkiten.

Maksuvapaan hyödyntämiseksi sinun täytyy yleensä sopia siitä etukäteen lainanantajan kanssa.

Lainan määrän muuttaminen

Joskus lainan alunperäinen summa ei vastaa tarpeitasi. Useimmat lainanantajat antavat mahdollisuuden muuttaa lainasummaa.

Tämä voi tarkoittaa lainasumman nostamista uuden lainatarjouksen avulla tai pienentämistä, jos rahantarve vähenee.

Lainasumman muuttaminen voi vaikuttaa kustannuksiin, kuten henkilökohtaiseen marginaaliin ja viitekorkoon.

Huomioi myös, että joissakin tapauksissa lainan määrän muuttaminen voi vaatia uuden hakemuksen tai lainasopimuksen päivittämisen.

Hakijan vaatimukset

Vakuudettoman lainan saamiseksi sinulla tulee olla riittävät tulot ja hyvä luottokelpoisuus, mutta et tarvitse omaisuutta lainan vakuudeksi.

Luottokelpoisuus ja tulotiedot

Vakuudettomissa lainoissa tarkastellaan ensisijaisesti lainanhakijan luottokelpoisuutta ja tulotietoja.

Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias ja asua Suomessa. Varmista, että sinulla ei ole merkintöjä maksuhäiriörekisterissä, sillä se voi estää lainan saannin.

 • Luottotiedot: Luottotietojen on oltava kunnossa. Pankit ja rahoituslaitokset tarkistavat luottotiedot arvioidakseen maksukykysi.
 • Tulotasovaatimukset: Sinulla tulee olla säännölliset tulot. Tulot voivat koostua esimerkiksi palkasta, eläkkeestä tai muista luotettavista tulolähteistä.

Hyvä luottokelpoisuus ja riittävä tulotaso osoittavat, että kykenet maksamaan lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

Vakuuksien tarpeettomuus

Vakuudettoman lainan etu on, ettei se vaadi omaisuutta vakuudeksi.

 • Ei vakuuksia: Vakuudettomassa lainassa luotetaan maksukykyysi, ei omaisuutesi arvoon.
 • Nopea käsittely: Koska vakuuksia ei tarvita, laina voidaan myöntää ja maksaa tilillesi nopeasti, usein jopa samana päivänä.

Yleisimmät vakuudettomat lainat ovat kulutusluottoja, opintolainoja ja käyttöluottoja, jotka sopivat henkilöasiakkaille erilaisiin tarpeisiin ilman tarvetta asettaa omaisuutta vakuudeksi. Tämä tekee prosessista yksinkertaisen ja nopean sekä vähentää paperityön ja tarkistusten määrää.

Yhteenveto lainanottajalle

Vakuudeton laina voi auttaa sinua rahoittamaan erilaisia tarpeita ilman omaisuuden panttaamista. On tärkeää tietää strategiat hyvän lainatarjouksen saamiseksi ja ymmärtää lainan hallinnointi ja talouden suunnittelu.

Strategiat hyvän lainatarjouksen varmistamiseksi

Kun haet vakuudetonta lainaa, tarkista useiden pankkien ja rahoituslaitosten tarjoukset. Kilpailuta tarjoukset saadaksesi parhaan koron ja ehdoit.

Tarkista huolellisesti nimelliskorko ja todellinen vuosikorko, jotka kertovat lainan kokonaiskustannukset.

Hyvän lainatarjouksen saaminen riippuu myös omasta maksukyvystäsi ja kuluttajaluottotiedoistasi. Varmista, että luottotietosi ovat kunnossa ennen lainahakemuksen tekemistä, jotta saat parhaat lainatarjoukset.

Remontti, auton osto tai muu isompi hankinta voi olla syitä hakea lainaa.

Ota huomioon lainan takaisinmaksuaika ja siihen liittyvät lainanhoitokulut. Tee realistinen arvio siitä, kuinka paljon voit maksaa takaisin kuukausittain ilman että taloutesi kärsii.

Lainan hallinnointi ja yalouden suunnittelu

Kun olet saanut vakuudettoman lainasi, alkaa varsinainen työ: lainan hallinnointi.

Pidä huoli, että siirrät rahaa säännöllisesti pankkitililtäsi lainan maksua varten. Ajoissa maksetut laskut parantavat luottotietojasi ja ehkäisevät viivästyskuluja.

Hyvän talouden suunnittelun avulla varmistat, että muut menot eivät kärsi lainan takaisinmaksusta.

Laadi budjetti, jossa otetaan huomioon kaikki tulosi ja menosi. Ota huomioon myös verot ja muut pakolliset maksut, jotta et kohtaa ikäviä yllätyksiä.

Riittävä vararahasto auttaa pitämään talouden vakaana.

Säästäminen ja talouden huolellinen suunnittelu auttavat sinua hallitsemaan lainaa tehokkaasti. Näin voit keskittyä tavoittelemaan unelmiasi ilman suuria taloudellisia riskejä.

Lainakokemus digitaalisessa ympäristössä

Nykyään voit hakea vakuudetonta lainaa helposti mobiililaitteilla ja käyttää pankkipalveluja verkkopankissa. Molemmat tavat tarjoavat vaivattoman kokemuksen ja nopeuttavat lainaprosessia merkittävästi.

Lainanhaku mobiililla

Mobiililaitteilla lainanhaku on yksinkertaista ja nopeaa.

Sovellukset tarjoavat käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, jossa voit täyttää luottohakemuksen muutamassa minuutissa. Tarvitset vain perusasiakirjat ja tunnistautumisen pankkitunnuksilla.

Useat palveluntarjoajat tarjoavat laina-arvioita reaaliajassa, joten saat nopean käsityksen lainaehdoista ja -summista.

Voit selata eri lainavaihtoehtoja mobiilisovelluksella ja vertailla korkoja sekä takaisinmaksuaikoja.

Lainahakemuksen seuranta on myös helppoa.

Voit tarkistaa hakemuksesi tilan, hyväksyä lainatarjouksen ja nostaa rahat suoraan mobiililaitteellasi. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, koska et tarvitse tietokonetta tai pankkikäyntiä.

Palveluiden käyttö verkkopankissa

Verkkopankki tarjoaa monipuoliset palvelut vakuudettoman lainan hakemiseen ja hallintaan.

Voit täyttää luottohakemuksen nopeasti ja turvallisesti omalta tietokoneeltasi.

Verkkopankissa voit myös vertailla eri lainanantajien tarjoamia ehtoja ja valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Hakemusprosessi on usein automatisoitu, mikä mahdollistaa nopean päätöksenteon ja rahojen siirron tilillesi.

Palveluiden hallinnointi on verkkopankissa vaivatonta.

Voit seurata lainan takaisinmaksuaikataulua, maksaa erät ja nähdä lainan tilan milloin tahansa. Tämä tekee lainan hallinnasta selkeää ja auttaa sinua pysymään ajan tasalla taloudellisesta tilanteestasi.

Vakuudettomat lainat

Vakuudettomaan lainaan liittyy monia yleisiä kysymyksiä, jotka koskevat lainaehtoja, korkotasoa sekä hakijakriteerejä.

Mikä on vakuudettoman lainan korko ja miten se vertautuu vakuudellisiin lainoihin?

Vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen lainan korko, koska lainanantajalle ei ole tarjolla vakuutta, joka vähentäisi riskiä. Vakuudettoman lainan korko voi vaihdella suuresti riippuen useista tekijöistä, kuten hakijan luottokelpoisuudesta, lainan määrästä ja laina-ajasta. Esimerkiksi, vakuudettoman lainan korko voi olla 5-20%, kun taas vakuudellisen lainan korko voi olla huomattavasti alhaisempi.

On tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja löytääkseen itselleen sopivimman ja kustannustehokkaimman lainan. Vakuudettomia lainoja voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten kodin remontointiin, matkustamiseen tai yllättävien kulujen kattamiseen. Hakijakriteerit vaihtelevat lainanantajasta riippuen, mutta yleensä vaaditaan säännölliset tulot ja hyvä luottotiedot.

Yleisimmät kysymykset lainoista ja vakuuksista

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Vakuudetonta lainaa voi hakea täysi-ikäinen henkilö. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot ja riittävä maksukyky. Luottotiedot on oltava kunnossa, eli aiempia maksuhäiriöitä ei saa olla.

Minkä suuruista lainaa voi saada ilman vakuuksia?

Vakuudettoman lainan määrät vaihtelevat. Voit hakea esimerkiksi 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti lainasummia.

Millainen on vakuudettoman lainan korkotaso?

Vakuudettomien lainojen korkotasot voivat vaihdella paljon eri lainantarjoajien välillä. Korko muodostuu usein viitekorosta (esimerkiksi Euribor) ja lainantarjoajan asettamasta marginaalista. Marginaali voi olla esimerkiksi 7–10 prosenttiyksikköä.

Miten lainan takaisinmaksu tapahtuu?

Lainan takaisinmaksu tapahtuu tasalyhennyksinä tai annuiteettilyhennyksinä. Laina-aika on yleensä maksimissaan viisi vuotta. Muista tarkistaa lainaehdot ennen lainan ottamista, jotta tiedät kaikki takaisinmaksuun liittyvät yksityiskohdat.

Pitääkö lainalle antaa vakuuksia?

Vakuudetonta lainaa varten ei tarvitse antaa vakuuksia. Lainanantaja arvioi ainoastaan maksukykysi eikä vaadi pantiksi esimerkiksi asuntoa tai muuta omaisuutta.

Miten vakuudettoman lainan korko vertautuu vakuudelliseen lainaan?

Vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen lainan korko, koska lainanantajalla on suurempi riski. Vakuudettoman lainan korkoon vaikuttavat hakijan luottokelpoisuus, tulot ja lainasumma. On tärkeää vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja ehtoja löytääksesi edullisimman vaihtoehdon.

Vakuudeton laina usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lue myös nämä

Käyttölaina

Yhteislaina