Joustoluotto heti tilille

Voit hakea joustoluottoa ilman vakuuksia heti tilille. Kilpailuta todellinen vuosikorko usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Paras joustoluotto löytyy kilpailuttamalla.

joustoluotto heti tilille

Joustoluoton korko kannattaa kilpailuttaa

Joustoluotto, joka tunnetaan myös nimellä joustolaina, on joustava lainatuote. Sen avulla voit hallita talouttasi tehokkaammin ja kattaa yllättävät menot.

Se on vakuudeton laina, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden nostaa luottoa tiettyyn luottorajaan saakka tarpeidesi mukaan. Joustoluoton ideana on, että voit nostaa luottoa käyttöösi silloin kun sitä tarvitset ja maksaa sen takaisin omaan tahtiisi.

Kun haet joustoluottoa, pankki tai luotonantaja määrittelee sinulle yksilöllisen luottorajan, jonka puitteissa voit nostaa rahaa tarpeen mukaan. Tyypillinen luottoraja vaihtelee muutamasta tuhannesta eurosta aina kymmeniin tuhansiin euroihin.

Kilpailukykyiset korot ja mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen ovat ominaisuuksia, jotka tekevät joustoluotosta suositun vaihtoehdon monien rahoitustarpeiden hallintaan.

Joustoluottoa hallinnoit kätevästi joko verkossa tai mobiilipankin kautta, mikä mahdollistaa luoton nopean nostamisen ja takaisinmaksujen seuraamisen reaaliajassa.

Luoton korot ja muut kulut vaihtelevat pankista ja luotonantajasta toiseen. Ne määräytyvät usein asiakkaan tulojen sekä mahdollisten etuohjelmien perusteella. Korko voi perustua muun muassa asiakkaan korkomarginaaliin ja vallitsevaan markkinakorkoon kuten euriboriin.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotot tarjoavat joustavuutta talouden hallintaan, sillä ne yhdistävät kulutusluoton ja luottokortin parhaat puolet. Voit käyttää luottoa tarpeen mukaan ja maksaa sen takaisin sovitussa aikataulussa.

Joustoluotto on luottotili, josta voit nostaa rahaa heti tilille

Joustoluotto on lainamuoto, joka antaa sinulle mahdollisuuden nostaa luottoa tiettyyn maksimisummaan asti. Sinulle myönnetään luottoraja, jota voit käyttää haluamissasi erissä oman tarpeesi mukaan.

Maksat korkoa vain nostamallesi luottomäärälle, ja kun maksat luottoa takaisin, se osuus tulee uudelleen käytettäväksesi. Joustoluotot ovat tyypillisesti vakuudettomia, mikä tarkoittaa, että lainan saaminen ei vaadi omaisuuden panttausta, vaan säännölliset tulot ja luottotiedot riittävät.

 • Luokitus: Vakuudeton laina
 • Korko: Maksat vain nostetusta määrästä
 • Luottoraja: Ennalta määrätty maksimisumma
 • Joustavuus: Nostot ja takaisinmaksut oman tarpeesi mukaan

Joustoluotto vs. muut lainat

Joustoluotto eroaa perinteisistä kulutusluotoista ja luottokorteista useilla tavoin. Perinteistä kulutusluottoa verrattuna joustoluotto tarjoaa enemmän joustavuutta; voit nostaa luottoa aina tarvittaessa ja maksaa takaisin omien mahdollisuuksiesi mukaan.

Maksuerät ovat yleensä kiinteitä, mutta joustoluotossa maksusuunnitelmaa voi muuttaa tilanteen niin vaatiessa.

Luottokorttin saat yleensä kuukausittain käyttöösi tietyn summan, jonka voit käyttää ja jonka joudut maksamaan pois seuraavan laskutuskauden loppuun mennessä. Joustoluotossa sinun ei tarvitse maksaa koko summaa kerrallaan takaisin, vaan sinulla on mahdollisuus maksaa luottoa takaisin pienemmissä osissa.

 • Kulutusluotto:
  • Kiinteä lainasumma ja maksuaika
  • Kertaluontoinen lainan nosto
 • Luottokortti:
  • Kuukausittainen luottoraja
  • Kuukausittainen takaisinmaksuvelvollisuus
 • Joustoluotto:
  • Joustava luottoraja ja takaisinmaksu
  • Nostot ja takaisinmaksut oman tarpeen mukaan

Joustoluoton ominaisuudet

Joustoluotto tarjoaa dynaamisen rahoitusratkaisun, jossa korko määräytyy yleensä käytetyn luoton määrän mukaan. Tämä räätälöity luottotuote sopeutuu taloudellisiin tarpeisiisi ja maksukykyysi.

Kuinka joustoluotto toimii?

Joustoluotto toimii jatkuvana luottona, josta voit nostaa rahaa tarpeen mukaan luottorajasi puitteissa. Maksat korkoa vain nostamastasi osuudesta, ei koko luottorajasta, mikä tekee siitä joustavan ja usein kulutusluottoa kustannustehokkaamman vaihtoehdon.

Joustoluoton korko

Joustoluoton korko muodostuu viitekorosta, kuten 3 kk euriborista, ja pankin määrittelemästä marginaalista. Marginaalit voivat vaihdella 2,9 % – 8,9 % välillä ja vaikuttaa suoraan todellisen vuosikoron suuruuteen. Korko voi olla alhaisempi eri etuohjelmien asiakkaille.

Laina-aika ja takaisinmaksu

Laina-aika on yleensä joustava ja määrittyy lainasumman ja takaisinmaksunopeuden mukaan. Takaisinmaksusuunnitelma luodaan yksilöllisesti, ja voit usein itse päättää, kuinka paljon maksat kuukausittain takaisin, kunhan minimilyhennykset täyttyvät.

Hae joustoluottoa

Joustoluoton hakeminen on suoraviivaista ja voit hakea lainaa ilman vakuuksia. Prosessi alkaa hakemuksesta, jossa ilmoitat tarvittavat henkilö- ja taloustiedot.

Hakemukseen tarvittavat tiedot

Hakemusta täyttäessäsi sinun täytyy varmistaa, että kaikki tarvittavat tiedot ovat käsillä ja oikein:

 • Henkilötiedot: täydellinen nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot
 • Taloustiedot: säännöllisten tulojesi suuruus ja lähde
 • Asuinpaikka: pysyvä osoite Suomessa
 • Ikä: sinun tulee olla vähintään 18-vuotias
 • Luottotiedot: sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä

Hakuprosessi yksinkertaisesti

Joustoluoton hakuprosessi etenee seuraavasti:

 1. Hakemuksen täyttäminen verkossa: Tietojesi syöttäminen lainantarjoajan verkkosivustolla.
 2. Lainapäätöksen odottaminen: Saat päätöksen lainasta usein nopeasti.
 3. Lainan käyttöönotto: Hyväksytyn päätöksen jälkeen joustoluotto on yleensä välittömästi käytössäsi.

Muistathan, että lainantarjoajat edellyttävät hakemuksen tueksi säännöllisiä tuloja ja puhdasta luottohistoriaa. Hakeminen on helppoa ja voit tehdä sen omatoimisesti verkossa.

Joustoluoton hyödyntäminen

Tutustutaan siihen, kuinka joustoluotto voi palvella rahoitustarpeitasi. Joustoluotto on monipuolinen väline, jonka avulla voit hallita talouttasi tehokkaammin saaden rahat tilille silloin kun tarve vaatii.

Rahojen nostaminen

Joustoluotto tarjoaa sinulle vapauden nostaa rahaa oman tarpeesi mukaan. Kun olet hyväksytty joustoluoton asiakkaaksi, rahansiirto tilille on helppoa ja nopeaa. Voit nostaa rahaa tilillesi juuri sen verran kuin tarvitset, joko kertanostona tai pienemmissä erissä.

Lainan käyttötarkoitukset

Joustoluoton avulla voit käyttää rahoja juuri niihin tarkoituksiin, joita varten olet lainan ottanut. Olipa kyse sitten:

 • Auton renkaiden tai vanteiden päivityksestä,
 • Eri lainojen yhdistämisestä yhdeksi kokonaisuudeksi,
 • Tai talouden hallinnan parantamisesta velkakierteen ehkäisemiseksi,

joustoluottoa voit hyödyntää monin tavoin taloudellisen liikkumavaran parantamiseksi.

Joustoluoton takaisinmaksu

Joustoluoton takaisinmaksussa on tärkeää ymmärtää eri vaihtoehdot lyhennyksille sekä maksuaikataulun ja ehtojen määrittely. Voit yleensä itse vaikuttaa maksun määrään ja rytmiin.

Kuinka lyhentää joustoluottoa?

Voit lyhentää joustoluottoa joko tasalyhennyksin tai tasaerin. Tasalyhennyksissä maksat samaa pääoman määrää säännöllisin väliajoin, kun taas tasaerissä koko lyhennyserä (korot ja pääoma) pysyy samansuuruisena.

 • Tasalyhennyksin: Voit aina maksaa saman summan pääomaa takaisin, minkä päälle tulevat korot.
 • Tasaerissä: Maksat sovitun summan, joka sisältää sekä koron että pääoman osuuden.

Joustoluotto: Maksuaikataulu ja ehdot

Maksuaikataulun ja ehtojen osalta joustoluotot ovat joustavia.

Tyypillisesti joustoluoton takaisinmaksuaika on 1-8 vuotta.

Maksuaikataulu on usein muokattavissa, ja monet palveluntarjoajat sallivat lyhennysvapaiden kuukausien käytön.

 • Maksuaikataulu: Voi olla muuttuvainen ja voit usein neuvotella lyhennystahdin.
 • Ehdot: Mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin tai maksuaikataulun muokkaamiseen.

Koska joustoluotoissa voi olla vaihtelua ehdoissa, on tärkeää tutustua huolellisesti omaan joustoluottosopimukseen ja sen määrittelemiin ehtoihin.

Joustoluoton edut ja haitat

Joustoluotto tarjoaa sinulle rahoitusvaihtoehdon, joka on joustava ja usein nopeasti saatavilla, mutta kustannukset voivat nousta korkeiksi.

Joustoluoton kustannukset

Joustoluoton kokonaiskustannukset koostuvat useista eri tekijöistä, kuten nostoprovisioista, kuukausittaisista tilinhoitomaksuista ja korosta, joka lasketaan käytössä olevalle luotolle.

Edullinen joustoluotto on sellainen, jonka korko ja muut kulut ovat mahdollisimman matalat.

Vertaillessasi eri luotonantajia, kiinnitä huomioita:

 • Nimelliskorkoon
 • Todelliseen vuosikorkoon (sisältää kaikki luoton kulut)
 • Mahdollisiin lisäkustannuksiin, kuten tilinhoitomaksuihin

Kustannuksia arvioidessasi, muista vertailla eri luotonantajien tarjouksia huolellisesti, jotta löydät parhaan joustoluoton omiin tarpeisiisi.

Joustavuus ja saatavuus

Joustoluoton suurimpia etuja on sen joustavuus.

Voit nostaa luottoa tarpeen mukaan ja maksaa sitä takaisin omassa tahdissasi.

Luoton saatavuus on myös usein varsin nopeaa, mikä tarkoittaa, että voit saada rahoituksen käyttöösi jopa saman päivän aikana.

Joustoluotto löytyy helposti, ja sitä voi hakea vaivattomasti verkossa.

Hyödyt tiivistetysti:

 • Luottolinja on jatkuva, voit nostaa varoja tarpeen mukaan
 • Maksuaikataulu on usein joustava
 • Saatavilla nopeasti ja helposti verkossa

Huomioithan, että joustoluoton joustavuus voi kannustaa ylimääräiseen kulutukseen, mikä johtaa pidempään lyhennysaikaan ja suurempiin korkokuluihin. Käytä luottoa siis harkiten.

Joustoluoton käytön ehdot

Joustoluotto tarjoaa joustavan tavan hallita rahoitustarpeitasi, antaen mahdollisuuden tehdä nostoja luottorajasi puitteissa. Ymmärtäminen, miten voit hyödyntää joustoluottoa, auttaa sinua käyttämään luottoa tehokkaasti.

Kreditin maksimisumma

Joustoluoton maksimisumma määräytyy yksilöllisen luottopäätöksen mukaan.

Paras tapa selvittää omien ehtojesi puitteissa että maksimisumma voi nousta jopa 50 000 euroon asti, on tutustua luotonantajasi tarjoamiin sopimusehtoihin.

Kuinka paljon voit nostaa?

Joustoluotossa voit tehdä nostoja tarpeesi mukaan, aina hyväksytyn luottorajan puitteissa.

Luottoraja riippuu luotonantajan kanssa tehdystä sopimuksesta ja voit nostaa rahaa tilillesi jopa luoton maksimisummaan asti.

Vaihtuvat korot ja niiden hallinta

Vaihtuvat korot ovat tyypillisiä joustoluotoille ja ne voivat vaihdella markkinatilanteen mukana.

Luoton korko onkin tärkeä ottaa huomioon, kun arvioit lainasumman kustannuksia yhdessä mahdollisten muiden kulujen kanssa.

Luotonsaajan on hyvä seurata korkomarkkinoiden kehitystä ja muista, että korko vaikuttaa suoraan takaisinmaksun kokonaismäärään.

Erilaiset joustoluotot

Joustoluottoa hakiessasi on tärkeä ymmärtää, että tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja riippuen tarpeestasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

Joustoluotot mahdollistavat rahojen nostamisen joko kerralla tai useassa erässä, ja monesti voit saada lainapäätöksen ja rahoituksen saman päivän aikana.

Pankit ja rahoituslaitokset

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat joustavaa lainaa, jonka puitteissa voit nostaa lainaa joko kerralla tai pienemmissä erissä tarpeesi mukaan.

Lainan määrä voi vaihdella, esimerkiksi Nordea tarjoaa joustoluottoa €2,000 ja €50,000 väliltä.

Hakuprosessi on suunniteltu niin, että voit saada joustoluottoa nopeasti, usein jopa samana päivänä hakemuksen jättämisestä.

Vertaislainapalvelut ja joustoluotot

Vertaislainapalvelut tarjoavat vaihtoehdon perinteisille pankeille, sillä ne mahdollistavat joustoluoton saamisen yksityishenkilöiltä.

Nämä palvelut toimivat usein markkinapaikkana, jossa voit hakea joustolainaa ja saada tarjouksia eri lainanantajilta.

Palveluiden kautta voit saada kilpailutettua joustoluoton ehdot ja korot, joiden pohjalta löydät omiin tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Joustoluoton riskit ja varotoimet

Joustoluoton käyttö tarjoaa taloudellista joustavuutta, mutta siihen liittyy myös riskit, joista tulee olla tietoinen.

On tärkeää ymmärtää omat vastuut ja mahdolliset seuraamukset ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Maksukyvyn arviointi

Ennen joustoluoton hakemista on keskeistä varmistaa, että pystyt selviytymään lainan kuukausittaista eristä.

Arvioi maksukykysi realistisesti ottaen huomioon tulot, menot ja mahdolliset yllättävät kustannukset.

Luotonantajat tekevät myös oman arvioinnin, mutta sinun vastuullasi on tehdä realistinen oma taloudellinen arviointi.

Mitä tapahtuu maksuvaikeuksissa?

Jos kohtaat tilanteen, jossa et pysty maksamaan joustoluottoa ajallaan, ole heti yhteydessä lainanantajaan.

Voit pyytää maksusuunnitelman uudelleenjärjestelyä tai maksuajan siirtämistä.

Älä jätä maksua hoitamatta ilman, että keskustelet asiasta lainanantajan kanssa, sillä se voi johtaa maksuhäiriömerkintään ja vakaviin seurauksiin, kuten vakuuden menettämiseen.

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotto on vakuudeton laina, jonka saat käytettäväksi luottotilin muodossa.

Voit nostaa tililtä rahaa tarpeesi mukaan jopa 60 000 euroon asti, ja maksat korkoa vain käytetystä summasta.

Mitä korkoa joustoluotosta maksetaan?

Koron suuruus vaihtelee lainantarjoajasta riippuen. Usein korko määrittyy henkilökohtaisen luottokelpoisuuden perusteella.

Kuinka nopeasti saat lainapäätöksen?

Lainapäätöksen saat yleensä nopeasti, joissakin tapauksissa jopa muutamassa minuutissa. Käsittelyajat voivat kuitenkin vaihdella eri tarjoajien välillä.

Onko mahdollista saada joustoluottoa heti tilille?

Kyllä, on mahdollista saada joustoluotto helposti ja nopeasti tilille, jos lainahakemuksesi hyväksytään.

Tarvitseeko minun nostaa koko luotto kerralla?

Et tarvitse nostaa koko summaa kerralla. Voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan ja maksat korkoa vain nostamastasi summasta.

Miten korkojen vaihtelut vaikuttavat joustoluottoon?

Jos lainasi on sidottu viitekorkoon, korkojen vaihtelut voivat vaikuttaa maksamaasi korkoon. Tarkista ehdot lainantarjoajaltasi.

Voinko maksaa luoton takaisin ennen aikataulua?

Kyllä, joustoluotossa on mahdollista maksaa laina takaisin ennen sovittua aikataulua. Tämä voi vähentää korkokustannuksiasi.

Onko joustoluoton saaminen eri lainantarjoajilta samanlaista?

Eri lainantarjoajien ehdot, kuten korkoprosentit ja takaisinmaksuajat, voivat vaihdella.

Vertaile tarjouksia huolellisesti ennen päätöstä.

Joustoluotto usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lue myös nämä

Limiittiluotto