Laina - Hae lainaa

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa. Hae lainaa 1 - 15 vuoden laina-ajalla.

lainat

Näin haet lainaa turvallisesti

Laina on taloudellinen työkalu, joka voi auttaa sinua saavuttamaan henkilökohtaiset taloudelliset tavoitteesi tai hallitsemaan odottamattomia menoja.

Koska laina on velvoite ja lainasopimus sitova, on tärkeää ymmärtää sen ehdot. Näihin kuuluvat laina-ajan, lainan korko sekä kuukausittain maksettavat lyhennykset.

Nykyään on mahdollista ottaa lainaa monenlaisiin tarpeisiin, olipa kyseessä sitten pienempi summa lyhytaikaiseen tarpeeseen tai suurempi summa pidemmällä aikavälillä.

Markkinat tarjoavat erilaisia lainavaihtoehtoja, jotka voivat olla vakuudettomia tai vakuudellisia. Vakuudettomat lainat ovat yleensä kalliimpia korkeamman riskin vuoksi, mutta ne ovat nopeita ja vaivattomia, sillä niiden hakeminen ei vaadi vakuuksia.

Lainasummat vaihtelevat tyypillisesti joistakin tuhansista euroista jopa kuuteenkymmeneentuhanteen euroon, ja niiden takaisinmaksuaika voi olla muutamasta kuukaudesta jopa viiteentoista vuoteen.

Korko, joka vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, määräytyy usein lainan suuruuden, takaisinmaksuajan ja luotonmyöntäjän tarjoaman lainatuotteen mukaan.

Ennen lainan hakemista on suositeltavaa vertailla eri lainantarjoajien ehtoja ja kustannuksia.

Joustavuus maksuaikataulussa ja mahdollisuus saada lainapäätös nopeasti ovat tekijöitä, jotka kuvastavat nykyaikaista lainamarkkinoiden dynamiikkaa.

Lainavertailupalvelut voivat auttaa sinua löytämään edullisen vaihtoehdon ja pitämään henkilökohtaisen taloutesi tasapainossa.

Mikä on laina?

Lainan avulla voit rahoittaa suurempia hankintoja tai yllättäviä kuluja, kun et halua tai pysty maksamaan kustannuksia heti.

Lainatyypit

Lainoja on monenlaisia, joista valitseminen riippuu tarpeestasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

 • Kulutusluotto: Tyypillisesti 2000 – 60 000 €, takaisinmaksuaika 1-15 vuotta.
 • Asuntolaina: Käytetään asunnon tai kiinteistön hankintaan, laina-aika voi olla jopa useita vuosikymmeniä.
 • Opintolaina: Opiskelijan koulutukseen liittyviä kuluja varten.
 • Joustoluotto: Antaa mahdollisuuden nostaa lainaa tarpeen mukaan.

Lainat voivat olla vakuudellisia tai vakuudettomia. Vakuudellisessa lainassa tarvitset vakuuden lainan saamiseksi, kun taas vakuudeton laina myönnetään ilman erillisiä vakuuksia.

Lainan ehdot

Lainan ehdot kannattaa aina tarkistaa huolellisesti.

 • Korko: Maksetaan lainan pääomalle, voi olla kiinteä tai vaihtuva.
 • Todellinen vuosikorko: Sisältää kaikki lainan kulut ja on paras tapa vertailla lainojen todellista hintaa.
 • Kuukausierä: Maksettava summa kuukausittain, riippuu lainasummasta, korosta ja takaisinmaksuajasta.
 • Laina-aika: Määräaika, jonka kuluessa laina tulee maksaa takaisin.

Muista, että lainan ottamisessa korko ja muut ehdot vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Valinnalla on pitkäaikaisia vaikutuksia talouteesi.

Mistä paras laina?

Kun etsit itsellesi parhaiten sopivaa lainaa, on tärkeää vertailla lainaehtoja ja tarjolla olevia korkoja. Hakuprosessista voit saada vastauksen nopeasti, ja laina maksetaan usein tilille välittömästi hyväksytyn hakemuksen jälkeen.

Miten haen lainaa?

Voit hakea lainaa useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten verkkopalveluiden kautta.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen pankit arvioivat luottokelpoisuutesi ja tarjoavat sinulle lainasopimuksen, johon on määritelty lainan ehdot ja korkotaso.

Kuka voi saada lainaa?

Lainan saamisen edellytyksenä on yleensä säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Joidenkin lainojen kohdalla vaatimuksiin kuuluu myös suomalainen pankkitili ja vakituinen osoite Suomessa. Hakijan on myös oltava täysi-ikäinen.

Laina heti tilille

Kun lainahakemuksesi hyväksytään, rahat siirretään nopeasti tilillesi. Joissakin tapauksissa voit saada lainaa jopa muutaman minuutin kuluessa hyväksynnästä, riippuen lainantarjoajasta ja pankkien välisestä siirtoajasta.

Laina pienellä korolla

Lainaa valitessasi kiinnitä erityistä huomiota tarjottavaan korkoon. Lainan korko voi vaihdella suuresti eri lainanantajien välillä. Voit hakea edullista lainaa vertailemalla lainojen vuosikorkoja ja muita kuluja.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu on prosessi, jossa maksat lainaasi takaisin sovitusti laina-ajan kuluessa. Maksusuunnitelmaan kuuluu kuukausierät, jotka sisältävät lainan lyhennyksen ja korot.

Mikä lainan laina-ajaksi?

Laina-aika määräytyy lainasopimuksessasi ja voi vaihdella 1-15 vuotta. Laina-aika vaikuttaa kuukausieriisi; mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi voi olla kuukausittainen maksueräsi.

On tärkeää huomioida, että lyhyempi laina-aika voi tarkoittaa korkeampia kuukausieriä, mutta kokonaiskorkokulut säilyvät alhaisempina.

Eräpäivät ja viivästykset

Eräpäivä on se päivä kuukaudesta, jolloin kuukausierä on maksettava. Jos maksu viivästyy, viivästyskorkoa voidaan periä sovitun koron mukaisesti.

Kuukausierä tulee maksaa eräpäivänä tai lainasopimuksessa sovittuna saman päivän aikana viivästysten välttämiseksi. Mikäli kohtaat maksuvaikeuksia, on suositeltavaa ottaa yhteys lainanantajaan mahdollisimman pian löytääksesi yhdessä ratkaisun tilanteeseen.

Lainasumma

Laina on merkittävä taloudellinen sitoumus, ja on tärkeää valita oikea lainasumma tarpeitasi vastaavaksi. Lainasummat vaihtelevat yleensä 2000 eurosta aina 60 000 euroon asti, joten huolellinen harkinta on tarpeen.

Lainasumman valinta

Lainasumman valitsemisessa kannattaa lähestyä tarvetta realistisesti: kuinka paljon rahaa todellisuudessa tarvitset ja mikä on maksukykysi.

Lainan määrä vaikuttaa suoraan kuukausittaisiin lyhennyksiisi, joten tarkastele taloutesi tilaa ja mieti, voiko tarvittavaa summaa mahdollisesti pienentää tai onko syytä hakea hieman ylimääräistä puskuria.

 • Maksukyky: Ota huomioon kuukausitulot ja -menot.
 • Tarve: Arvioi, mihin lainaa oikeasti tarvitset.

Kustannusten ymmärtäminen

Lainasumman lisäksi on tärkeää ymmärtää lainaan liittyvät kustannukset, kuten korot ja muut maksut.

Tämä auttaa näkemään, kuinka paljon maksat lainastasi kuukaudessa ja laina-ajan puitteissa kokonaisuudessaan. Lainalaskurit internetissä tarjoavat työkalun, jolla voit selvittää nämä kulut ennen lainan hakemista.

Erikoistilanteet lainanhaussa

Lainanhaussa voi kohdata tilanteita, joissa tarvitaan erityistä huomiota. Tässä osiossa käydään läpi näitä tilanteita ja annetaan vinkkejä, miten toimia kohdattaessa haasteita.

Lainan käyttötarkoitukset

Kun olet hakemassa lainaa, on tärkeää määritellä lainan käyttötarkoitus. Esimerkiksi auton hankintaan voit hakea lainaa jopa suuria summia, sillä autolaina on yleensä kohdennettu laina, jossa lainan tarkoitus on selvästi määritelty. Muista, että lainanantajat saattavat tarjota parempia ehtoja käyttötarkoituksen ollessa spesifinen.

Lainan uudelleenjärjestely

Jos sinulla on jo olemassa olevia lainoja, lainan uudelleenjärjestely voi olla hyvä tapa helpottaa taloudellista tilannettasi.

Uudelleenjärjestelyssä yhdistät nykyiset lainasi yhdeksi lainaksi. Tämä voi johtaa pienempiin kuukausieriin ja hallinnollisen taakan vähenemiseen. Voit myös neuvotella paremmat lainaehdot, kuten alhaisemman koron tai pidemmän takaisinmaksuajan.

Muista, että lainan uudelleenjärjestelyssäkin on tärkeää vertailla lainanantajien tarjouksia huolellisesti. Lainan hakeminen voi olla helppoa ja voit saada lainaa nopeasti, mutta muista aina lukea lainaehdot tarkasti ja arvioida omaa takaisinmaksukykyäsi realistisesti.

Lainan valinta ja vertailu

Valitessasi lainaa, on tärkeää vertailla eri lainapalveluiden tarjouksia huolellisesti.

Vertailun avulla löydät lainan, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Vertailukriteerit

Kun vertailet lainoja, kiinnitä huomiota seuraaviin tekijöihin:

 • Korko: Tarkastele lainan todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kustannukset.
 • Lainasumma: Voit hakea lainaa usein jopa 60 000 euroon asti. Mieti, kuinka paljon rahoitusta tarvitset.
 • Laina-aika: Lainan takaisinmaksuaika vaihtelee yleensä 1–15 vuoden välillä. Laina-aika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen sekä kokonaiskustannuksiin.
 • Lisäkulut: Selvitä, liittyykö lainaan avausmaksuja, tilinhoitomaksuja tai muita piilokuluja.

Lainapalveluiden vertailu

Voit käyttää lainapalveluiden vertailuun erikoistuneita verkkosivustoja, jotka kilpailuttavat lainat puolestasi.

Palvelut vertailevat lainoja ainakin seuraavilla kriteereillä:

 • Korko ja kulut: Varmista, että saat lainatarjouksia, joissa koko lainan kustannukset on ilmoitettu selkeästi.
 • Ehdot: Ole tietoinen lainasopimuksen ehdoista, mukaan lukien mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun.
 • Palvelun nopeus: Joissakin palveluissa saat lainapäätöksen ja tarjoukset jopa muutamissa minuuteissa.

Esimerkiksi Zmarta ja Etua auttavat sinua vertailemaan lainoja ja hakevat sinulle edullisimman vaihtoehdon. Muista aina tarkastaa lainaehdot huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Laina usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.

Ajokorttilaina

Ajoneuvolaina

ASP-laina

Asuntolaina

Autolaina

Energialaina

Häälaina

Haavelaina

Järjestelylaina

Joustoluotto

Käänteinen asuntolaina

Käyttölaina

Kertaluotto

Kulutusluotto

Limiittiluotto

Luotto

Matkalaina

Metsälaina

Mökkilaina

Moottoripyörälaina

Nettilaina

Opintolaina

Pankkilaina

Pienlaina

Pikalaina

Pikavippi

Rakennuslaina

Remonttilaina

Sijoitusasuntolaina

Sijoituslaina

Sisustuslaina

Täsmäluotto

Tonttilaina

Tulonhankkimislaina

Vakuudellinen laina

Vakuudeton laina

Venelaina

Vertaislaina

Vippi

Yhdistelylaina

Yhteislaina

Yksityislaina