Kulutusluotto heti tilille

Halvin kulutusluotto heti tilille kilpailuttamalla. Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa. Kilpailuta kulutusluoton korko usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

kulutusluotto

Kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia

Kulutusluotto on suosittu rahoitusratkaisu henkilökohtaisiin menoihin kuten kodin hankintoihin, remonttiin tai lomamatkaan. Käyttölainana se antaa joustavuutta talouteesi, kykyä vastata yllättäviin menoihin tai mahdollisuuden rahoittaa suurempia hankintoja kerralla. Kulutusluotto on tyypillisesti vakuudeton laina, eli sinun ei tarvitse tarjota lainalle vakuuksia tai takaajia.

Markkinoilla on monenlaisia kulutusluottoja, joiden lainaehdot, korot ja takaisinmaksuajat vaihtelevat. Vertailu on tärkeää, sillä näin löydät parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivan lainan. Palvelut, kuten Zmarta ja Rahalaitos tarjoavat välineitä lainojen vertailuun, ja voit hakea luottoja vaivattomasti netissä. Myös pankit kuten OP ja Nordea myöntävät erilaisia kulutusluottoja ja voivat tarjota asiakkuuteen perustuvia etuja.

Ennen kulutusluoton hakemista on suositeltavaa tutustua lainaehtoihin ja kustannuksiin huolellisesti. Tämä sisältää lainan koron, mahdolliset avaus- ja käsittelymaksut sekä takaisinmaksuehdot. Lainaa hakiessasi varaudu myös esittämään tietoja omasta taloudellisesta tilanteestasi, kuten tuloistasi ja menoistasi, jotta voit varmistaa lainan takaisinmaksukykysi.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on rahoitustuote, jonka avulla voit rahoittaa suurempia hankintoja tai yllättäviä menoja. Tämä joustava lainaratkaisu on suunniteltu palvelemaan monipuolisesti henkilökohtaisia rahoitustarpeitasi.

Kulutusluoton määritelmä ja käyttötarkoitus

Kulutusluotto on laina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöiden käyttöön erilaisten kulutushyödykkeiden hankinnassa tai palveluiden maksamisessa. Vakuudeton kulutusluotto ei vaadi lainalle vakuuksia, mikä tekee siitä nopeamman ja helpomman vaihtoehdon verrattuna vakuudelliseen lainaan.

Eri tyyppiset kulutusluotot

Kulutusluottoja on eri muotoja ja ne voidaan jakaa karkeasti kahteen päätyyppiin:

 • Vakuudettomat kulutusluotot: Ei vaadi vakuuksia, mutta niissä on korkeampi korko.
 • Vakuudelliset kulutusluotot: Vaativat vakuuden, mutta niissä on yleensä matalampi korko.

Kulutusluottoa voi hakea pankista tai muista rahoituslaitoksista, jolloin lainan ehdot ja korot voivat vaihdella.

Kulutusluottojen tarjoajat

Kulutusluottoa voit saada pankista tai erilaisista rahoituslaitoksista. Kulutusluoton hakeminen vaatii luottokelpoisuuden tarkistuksen, ja lainapäätöksen sekä rahan saa usein nopeasti. Esimerkiksi monet rahoituslaitokset tarjoavat kulutusluotto heti tilille -palvelua nopeuttaakseen lainansaantia.

Kulutusluoton ehdot

Kun harkitset kulutusluoton ottamista, on tärkeää ymmärtää lainan ehdot, jotka vaikuttavat takaisinmaksuun ja kokonaiskustannuksiin. Näitä ehtoja ovat korko ja muut kulut, laina-aika sekä lainasumma ja mahdolliset vakuudet tai takaajat.

Kulutusluoton todellinen vuosikorko ja kulut

Kulutusluoton kustannuksiin vaikuttavat suuresti todellinen vuosikorko, johon sisältyvät kaikki lainan kulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitopalkkiot. Lainan korko voi vaihdella suuresti, ja se koostuu tyypillisesti viitekorosta sekä pankin marginaalista. Esimerkiksi kulutusluottojen korkokatto voi olla voimassa, mikä rajoittaa koron suuruutta.

 • Kulutusluoton korko: Euribor 3kk + marginaali, joka voi olla esimerkiksi 2,90 %.
 • Todellinen vuosikorko: Sisältää kaikki lainan kulut, jotka vaikuttavat lainan kustannuksiin.

Kulutusluotto: Laina-aika ja -summa

Laina-ajan ja -summan valinnassa tulee ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne ja takaisinmaksukyky. Kulutusluottoa voidaan tarjota erilaisilla laina-ajoilla, tyypillisesti 1 – 20 vuoden välillä. Lainasummat vaihtelevat pankista toiseen, mutta voivat yleensä olla alueella muutamasta tuhannesta eurosta jopa 60 000 euroon asti.

 • Minimisumma: Esimerkiksi 2,000 euroa.
 • Maksimisumma: Jopa 60,000 euroon saakka.
 • Laina-aika: Valittavissa oman tarpeen mukaan, tyypillisesti 1 – 20 vuotta.

Kulutusluotton vakuudet ja takaajat

Vakuudettomalla kulutusluotolla et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia, mikä tekee lainanhakuprosessista nopean ja yksinkertaisen. Lainasumman kasvaessa pankki saattaa kuitenkin vaatia vakuuksia tai takaajia, jotta lainan riski pankille pienenee.

 • Vakuudeton kulutusluotto: Mahdollisuus hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia.
 • Lainaa ilman vakuuksia: Yleinen vaihtoehto pienemmille lainasummille.

Kulutusluoton hakeminen

Kulutusluoton hakeminen on yksinkertainen prosessi, jonka vaiheet ja tarvittavat tiedot vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen. Voit saada rahoituksen usein jopa samana päivänä.

Haku ja vaadittavat tiedot

Hakeessasi kulutusluottoa sinun tulee varautua toimittamaan henkilökohtaiset ja taloudelliset tietosi. Tämä sisältää yleensä seuraavat tiedot:

 • Henkilötiedot: kuten nimi, osoite ja henkilötunnus.
 • Tulotiedot: palkkatodistukset tai muut tulolähteet.
 • Menotiedot: kuukausittaiset menot ja velvoitteet.

Lainahakemus täytetään yleensä sähköisesti lainanantajan verkkosivuilla. Hakemuksessa hae kulutusluottoa valitsemalla haluamasi lainasumma ja -aika ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi. Joissain tapauksissa saatat tarvita myös lainanmyöntäjän myöntämiä liitteitä.

Vakuudettoman kulutusluoton luottopäätös

Lainapäätöksen saamisen nopeus vaihtelee eri lainantarjoajien kesken. On kuitenkin mahdollista saada päätös saman päivän aikana. Jos haet kulutusluottoa:

 • Päätöksen saanti: Voit saada lainapäätöksen jopa välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.
 • Rahoituksen saanti: Kun lainapäätös on myönteinen, kulutusluotto siirretään tilillesi joko välittömästi tai muutaman pankkipäivän kuluessa.

Kulutusluoton hallinnointi

Hallinnoidaksesi kulutusluottoa tehokkaasti, suunnittele etukäteen maksusuunnitelmasi ja budjettisi. Kulutusluotto voi tarjota joustavuutta rahoittaa erilaisia hankintoja, ja maksusopimusten ymmärtäminen auttaa sinua pysymään taloudellisesti turvallisella pohjalla.

Kulutusluoton voi hakea 1 – 15 vuoden laina-ajalla

Kun otat kulutusluottoa, voit valita maksuaikataulun, joka sopii yhteen kuukausibudjettisi kanssa. Kulutusluottona maksetaan takaisin tyypillisesti kuukausittain, jolloin voit suunnitella tarkasti, kuinka paljon rahaa sinun on varattava joka kuukausi maksuun. Käytännöllinen tapa on hyödyntää kulutusluottolaskureita, jotka auttavat määrittelemään sopivan luottomäärän ja takaisinmaksuajan.

 • Budjetin laatiminen:
  • Arvioi kuukausittaiset tulot ja menot.
  • Osoita kiinteä summa kuukausittain kulutusluoton lyhennykseen.
 • Maksuajan valinta:
  • Kulutusluoton takaisinmaksuaika voi vaihdella ja se voi vaikuttaa kuukausierän suuruuteen.

Kulutusluoton aikaisempi takaisinmaksu ja uudelleenrahoitus

Voit myös maksaa kulutusluoton takaisin ennen sovittua aikaa, mikäli taloudellinen tilanteesi sen sallii. Tämä voi vähentää korkokustannuksiasi pitkällä tähtäimellä.

Uudelleenrahoitus on toinen vaihtoehto, jota voit harkita. Se tarkoittaa uuden luoton ottamista vanhan korvaamiseksi, mahdollisesti edullisemmalla korolla tai paremmilla ehtoilla.

 • Aikaisempi takaisinmaksu:
  • Tarkista lainaehtosi: onko maksusuunnitelman muutos mahdollinen?
 • Uudelleenrahoitus:
  • Vertaile kulutusluottojen korkoja ja ehtoja markkinoilla.
  • Löydä sopiva vaihtoehto, joka voi alentaa kuukausieriäsi tai lyhentää maksuaikaasi.

Edullisin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

Kulutusluoton vertailu ja kilpailuttaminen on tärkeää, jotta löytäisit itsellesi edullisimman ja sopivimman vaihtoehdon. Vertailu auttaa ymmärtämään eri lainatarjousten hienovaraiset erot ja kilpailuttaminen varmistaa, että saat markkinoiden parhaan koron.

Kulutusluottojen vertailu

Vertaillessasi kulutusluottoja, keskity kahteen päätekijään: korkoon ja muihin lainan kustannuksiin.

Kulutusluoton korko vaihtelee pankista ja rahoituslaitoksesta toiseen, ja se voi olla kiinteä tai muuttuva. Vertaile seuraavia seikkoja:

 • Lainasumma: Kuinka suurta lainaa tarvitset?
 • Laina-aika: Kuinka nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin?
 • Korko: Minkä suuruista korkoa eri lainanantajat tarjoavat?
 • Muut kulut: Millaisia tilinhoitomaksuja tai avausmaksuja lainaan sisältyy?

Kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa

Käyttämällä kilpailutuspalveluita, kuten Rahalaitosta, voit hakea kulutusluottoa ja vertailla saamiasi lainatarjouksia.

Lähetät yhden hakemuksen, joka välitetään useille pankeille ja rahoituslaitoksille. Kilpailutuspalvelut auttavat löytämään sinulle:

 • Edullinen kulutusluotto: Parhaan korkotarjouksen.
 • Yksilöityjä tarjouksia: Vertaa niitä yleisten hinnastojen sijaan.

Hae vakuudetonta kulutusluottoa jopa 60 000 euroon saakka

Oman tarpeesi huomioiden voit valita parhaan kulutusluoton seuraavin vinkien avulla:

 1. Vertaile aina useita vaihtoehtoja ennen päätöksen tekoa.
 2. Käytä kulutusluottovertailuihin erikoistuneita sivustoja, jotka päivittyvät säännöllisesti tarjoten tuoreimmat tiedot.
 3. Pyydä tarjouksia omasta kotipankistasi, mutta kilpailuta saamasi tarjous muiden lainanantajien kanssa.

Yhteenveto

Kun harkitsette kulutusluottoa, on vertailu tärkeää löytääkseen edullisimman vaihtoehdon.

Lainasummat vaihtelevat yleensä välillä 1 000 – 60 000 euroa ja laina-aika voi olla 1 – 15 vuotta.

Korkotarjoukset ovat moninaisia, ja tällä hetkellä ne liikkuvat noin 4,41 – 19,90 prosentin välillä.

Tässä muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 • Lainanvälityspalvelut voivat auttaa löytämään kilpailukykyisen koron, koska ne kilpailuttavat lainat puolestasi monelta eri pankilta.
 • Oma taloudellinen tilanteenne vaikuttaa lainan ehtoihin. Arvioikaa tulojanne ja menoja realistisesti lainan takaisinmaksukyvyn määrittämiseksi.

Lakiin tehty muutos 1.7.2020 rajoittaa kulutusluottojen korkoja, joten olkaa tietoisia voimassa olevista korkokatoista.

Lainan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeenne ja maksukykynne.

Muistakaa myös tarkastaa mahdolliset lisäkulut, kuten avausmaksut tai kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Näiden huomioiminen auttaa löytämään kulutusluoton, joka soveltuu parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Kulutusluotto usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.

Lue myös nämä

Käyttölaina

Täsmäluotto

Yhteislaina