Tonttilaina - Hae lainaa tontin ostoon

Hae tonttilaina tontin ostoon. Voit saada tonttilainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa.

tonttilaina

Tonttilaina

Tonttilaina on rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu tontin ostoon. Tämä lainatuote mahdollistaa unelmiesi kodin rakentamisen oman maapohjan päälle, olipa kyseessä uuden asunnon rakentaminen tai peruskorjauksen yhteydessä tapahtuva tonttihankinta.

Rahoituksen saaminen tontin ostoa varten on käytännöllinen vaihtoehto, kun aloitat rakennusprojektia. Useimmiten voit käyttää olemassa olevaa omistusasuntoasi lainan vakuutena.

Koska tontin hankinta on merkittävä investointi, tonttilainan ehdot ja korkotaso riippuvat monista tekijöistä, kuten tontin sijainnista, koosta ja pankin asettamista lainaehdoista.

Näitä ehtoja vertailemalla löydät itsellesi sopivimman tonttilainan. On tärkeää arvioida tarkkaan omaa maksukykyäsi ja sitä, millainen laina-aika palvelee parhaiten taloudellista tilannettasi.

Ota huomioon, että tonttilainaa haettaessa voit kilpailuttaa lainatarjoukset ja valita itsellesi sopivan kuukausierän sekä laina-ajan.

Tonttilainaa on mahdollista saada myös ilman vakuuksia, vaikkakaan tämä ei ole yhtä yleistä kuin vakuudelliset lainat.

Selkeällä suunnitelmalla ja oikean rahoitusratkaisun löytämisellä pääset lähemmäksi unelmiesi kodin rakentamista.

Tonttilainan perusteet

Tonttilainan avulla rahoitat tontin ostoa, joka voi toimia myös lainan vakuutena. Tässä osiossa käsitellään, mitä tonttilaina tarkoittaa ja mitkä ovat sen keskeiset ominaisuudet.

Mitä tonttilaina tarkoittaa?

Tonttilaina on tarkoitettu tontin hankintaan. Se on lainatuote, jolla voit rahoittaa rakennusmaan ostoa, mikäli sinulla ei ole tarvittavaa summaa säästössä. Tontti voi myös toimia lainan vakuutena, jolloin laina on tyypillisesti matalamman koron lainaa verrattuna vakuudettomaan lainaan.

Tonttilainan ominaisuudet

Tonttilaina sisältää erilaisia ominaisuuksia, jotka määrittävät sen sopivuuden juuri sinun tarpeisiisi.

Laina tontin ostoon tarjoaa joustavuutta maksuajoissa ja summien suhteen; se voi vaihdella tuhansista euroista jopa kymmeniin tuhansiin.

Korko ja muut lainakulut riippuvat lainan suuruudesta, takaisinmaksuajasta sekä valitsemastasi pankista tai rahoituslaitoksesta.

Tonttilainan ehdot, kuten korot ja laina-aika, ovat keskeisiä tekijöitä, jotka kannattaa tarkastaa huolellisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Tontin ostaminen ja rahoitus

Kun olet ostamassa tonttia, sinun on ymmärrettävä eri rahoitusvaihtoehdot ja niiden ehdot. Selvitämme miten tontin ostoon tarvittava laina toimii ja mitä tonttilaina ilman vakuuksia tarkoittaa.

Tontin ostoon tarvittava laina

Tontin ostoon käytettävä laina on erikoistunut lainatuote, joka mahdollistaa tontin hankinnan erillään rakentamisen kustannuksista.

Laina-aika on tyypillisesti mitoitettu pitkäjänteistä omistusta varten, ja lainaehtoihin kuuluu usein määräaika, jonka sisällä tontille on aloitettava rakentaminen. Tämä määräaika on asetettu lainanantajan toimesta.

Lainan tarkkaan suuruuteen vaikuttaa tontin hinta sekä mahdollisesti tarvittavat vakuudet.

Korot ja lyhennykset muodostuvat lainan takaisinmaksun perustaksi. Joissakin tapauksissa voi olla mahdollista, että voit saada tonttilainaa ilman vakuuksia, vaikkakin tämä yleensä edellyttää vahvaa taloudellista asemaa ja hyvää luottokelpoisuutta.

Tonttilaina ilman vakuuksia

Tonttilaina ilman vakuuksia tarjoaa mahdollisuuden hankkia laina tontin ostamiseen ilman, että tarvitaan perinteisiä vakuuksia, kuten toinen omaisuus tai henkilötakaajat.

Vaikka tämä voi kuulostaa houkuttelevalta, on tärkeää muistaa, että vakuudettomat lainat saattavat kantaa korkeampaa korkoa riskeihin liittyen.

Tonttilainan hakeminen ilman vakuuksia voi olla vaihtoehto, jos sinulla on vahva taloudellinen pohja ja haluat välttää lisävakuuksien sitomista lainaan.

Lainaehdoilla, kuten maksuajalla ja korolla on myös tässä suuri merkitys.

Kun tutustut lainatarjouksiin, muista, että hakeminen ei sido sinua mihinkään, ja on suositeltavaa vertailla eri pankkien tarjouksia löytääksesi parhaiten sopivan.

Hakuprosessi ja vaatimukset

Tonttilainan hakuprosessi vaatii tarkkaa tietoa tontista ja suunnitelmistasi. Vakuudettoman tonttilainan ehtojen ymmärtäminen on olennaista, kun suunnittelet lainan hakemista.

Miten haetaan tonttilainaa?

Voit hakea tonttilainaa seuraavasti:

 1. Selvitä tontin hinta ja kaikki siihen liittyvät kulut.
 2. Kartoita tontin käyttötarkoitus ja suunnittele rakennusprojektia vastaavasti.
 3. Vertaile pankkien ja rahoituslaitosten lainaehtoja yhdellä hakemuksella.
 4. Täytä lainahakemus huolellisesti, liitä tarvittavat asiakirjat, ja odota lainapäätöstä.

Vakuudettoman tonttilainan ehdot

Vakuudeton tonttilaina sopii, kun tarvitset rahoitusta tontin ostoon mutta et voi tai halua tarjota vakuuksia.

Laina-aika voi olla tyypillisesti 1–15 vuotta. Ota huomioon seuraavat ehdot:

 • Korko ja muut kulut: Vakuudettomissa lainoissa korko on usein korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa.
 • Tulotaso ja luottotiedot: Lainanmyöntäjä arvioi maksukykysi ja luottokelpoisuutesi.
 • Lainamäärä: Maksimilainamäärä voi vaihdella ja on yleensä pienempi ilman vakuuksia.

Muista, että voit saada tonttilainan joustavin ehdoin ja kilpailukykyisellä korolla, kun vertailet eri tarjouksia huolellisesti.

Tonttilainan kustannukset

Tonttilainan kustannukset muodostuvat monista eri tekijöistä, kuten koroista, lainasumman suuruudesta ja laina-ajasta. Ymmärtämällä nämä tekijät voit löytää sinulle edullisimman vaihtoehdon.

Kilpailuttaminen ja lainan valinnat

On tärkeää kilpailuttaa tonttilaina, sillä kustannuksissa voi olla suuria vaihteluita eri lainanantajien välillä.

Lainasummat tontin ostoon voivat vaihdella yleensä 1000–60 000 euron välillä, ja laina-aika voi olla 1–15 vuotta.

Kun kilpailutat lainatarjoukset, voit säästää merkittävästi lainan kokonaiskustannuksissa.

Vakuudeton tonttilaina on usein kalliimpi vaihtoehto, mutta se voi olla hyödyllinen, jos et halua tai voi käyttää vakuuksia.

Korko ja muut kulut

Tonttilainan korko on yksi suurimmista kustannuksia muokkaavista tekijöistä.

Korot voivat vaihdella 4–20 % ja todellinen vuosikorko huomioiden kaikki lainan kulut voi olla 5,19–29 %.

Esimerkiksi:

 • Kun lainasumma on 10 000 € ja korko 7 % viiden vuoden takaisinmaksuajalla, kuukausittainen erä on 198,01 € ja takaisinmaksettava kokonaissumma on 11 880,60 €.
 • Ottaessasi lainaa 40 000 € viiden prosentin korolla seitsemän vuoden maksuajalla ja 0 € avausmaksulla sekä 5 € tilinhoitomaksulla kuukaudessa, kuukausierä on 570 € ja takaisinmaksettava summa 47 910 €.

Lisäksi tulee ottaa huomioon mahdolliset avaus- ja tilinhoitomaksut, jotka vaihtelevat lainanantajan mukaan.

Tontin hinta ja lainan suuruus vaikuttavat suoraan kuukausierän suuruuteen. Muista, että edullinen tonttilaina on yhdistelmä matalaa korkoa ja muita pieniä kuluja.

Rakentamisen rahoitus

Rahoittaessasi rakentamista, voit hankkia tonttilainan tontin ostamiseen ja yhdistää sen rakennuslainaan. Tonttilaina antaa sinulle mahdollisuuden hankkia tontin, ja rakennuslainalla voit rahoittaa itse rakentamista.

Tonttilaina ja rakennuslaina yhdistettynä

Kun tonttilaina ja rakennuslaina yhdistetään, sinulla on mahdollisuus kattavaan rahoitusratkaisuun. Voit valita sopivan lainan vaihtoehdoista ja järjestää rahoituksen tontin ostamiseen sekä sitä seuraavaan rakentamisprosessiin. Tonttilainassa on usein määräaika, jonka sisällä rakentamisen tulee alkaa.

 • Tonttilainan käyttö:
  • Tontin ostamiseen.
  • Sopii sekä omaan asumiseen että sijoitusasunnoille.
  • Voi olla tarpeen lisävakuuksia.
 • Rakennuslainan käyttö:
  • Rakennusprojektin rahoitukseen.
  • Mahdollistaa suuremman summan, esimerkiksi 60,000 euroa.

Lainan käyttö rakentamiseen

Rakentamisen rahoittaminen vaatii usein lisävakuuksia, varsinkin jos rakennettava kohde ei vielä omaa vakuusarvoa. Nordic Bankin kautta voit hakea rahoitusta rakentamiseen ilman vakuuksia jopa 60,000 euroa, mikä voi kattaa isompienkin rakennusprojektien tarpeet.

 • Lainan ehdot ja valinta:
  • Vertaile lainojen korkoja ja ehtoja.
  • Valitse sinulle sopivin vaihtoehto kilpailuttamalla lainat.

Usein kysytyt kysymykset

Tässä on luettelo yleisimmistä kysymyksistä, joita saatat miettiä harkitessasi tonttilainaa:

Mikä on tonttilaina?
Tonttilaina on laina, jota haetaan nimenomaan tontin ostamista varten. Se ei ole tarkoitettu rakentamiseen, vaan vain tontin hankintaan.

Kuinka paljon voin saada tonttilainaa?
Tonttilainan suuruus voi vaihdella, mutta voit saada pankista jopa 60 000 euroa tai enemmänkin, riippuen omaisuudestasi, tontin arvosta ja takaisinmaksukyvystäsi.

Millainen korko tonttilainassa on?
Tonttilainan korko voi vaihdella 1-3% välillä, mutta se voi olla korkeampikin. Korko määräytyy monien tekijöiden mukaan kuten markkinatilanne ja pankin asettamat ehdot.

Onko tonttilainaan saatavilla vakuuksia?
Kyllä, lainalle voi olla mahdollista saada vakuuksia. Pankki arvioi vakuuden arvon ja sen sopivuuden lainan vakuudeksi.

Voinko hakea tonttilainaa netissä?
Monet rahoituslaitokset tarjoavat mahdollisuuden hakea tonttilainaa verkon kautta, mikä nopeuttaa asiointia.

Miten voin kilpailuttaa tonttilainat?
Vertaile eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia. Voit käyttää verkon lainanvertailupalveluita tai ottaa suoraan yhteyttä pankkeihin saadaksesi parhaan mahdollisen tarjouksen.

Lopuksi

Kun olette valinneet tonttilainan, on tärkeää ymmärtää lainaehtoja.

Lainasumma ja korko määräytyvät usein tontin arvon ja oman taloudellisen tilanteenne perusteella. Pankit arvioivat näitä tekijöitä lainan myöntämisen yhteydessä. Kyseessä on siis investointi, joka vaatii huolellista harkintaa.

Tontin ostoon tarjolla olevat lainat vaihtelevat pankkien kesken ja niillä on yleensä selkeät maksuehdot.

Kilpailuttamalla lainan saatte parhaat tarjoukset ja edullisimman koron.

Tämä tarkoittaa, että vertailette eri pankkien lainaehtoja ja valitsette näin itsellenne sopivimman vaihtoehdon.

Hakemuksen tekeminen on nykyään nopeaa ja vaivatonta, ja sen voi usein tehdä verkossa.

Täytätte vain tarvittavat tiedot ja lähetätte hakemuksen.

Pankit vastaavat yleensä hakemukseen melko nopeasti, ja saatte tietää mahdollisista lainatarjouksista yleensä jo seuraavan arkipäivän aikana.

Ennen lainan hakemista, muistakaa tutustua tarkasti lainan ehtoihin. Tarkastelkaa erityisesti:

 • Vuosikorkoa
 • Takaisinmaksuajan pituutta
 • Mahdollisia lisäkuluja, kuten avausmaksua tai tilinhoitopalkkioita

Lisäksi on tärkeää pohtia, miten laina vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseenne pidemmällä aikajänteellä.

Tonttilainan kautta saatte mahdollisuuden rakentaa unelmienne kodin, mutta huomioikaa, että laina on sitoumus, joka tulee huomioida talouden suunnittelussa vuosiksi eteenpäin.

Tonttilaina usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.

Lue myös nämä

Remonttilaina