Limiittiluotto - Hae joustava luottolimiitti

Hae limiittilaina kilpailuttamalla se usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

limiittiluotto

Limiittiluotto

Limiittiluotto on joustava luotto, joka tarjoaa mahdollisuuden nostaa lainaa tarpeesi mukaan aina luottorajasi puitteissa. Tämä luottotuote on kuin luottokortti, sillä voit itse päättää, milloin ja kuinka paljon lainaa käytät.

Lainan ehdot, kuten korko, nostoraja ja takaisinmaksuaika, määräytyvät lainantarjoajan asettamien kriteerien mukaan. Limiittiluotto voi tulla kysymykseen, kun kohtaat äkillisen rahoitustarpeen tai haluat varmuuden siitä, että voit hallita odottamattomia menoja joustavasti.

Kun haet limiittiluottoa, lainanantajat tarkistavat luottotietosi ja tulotason, jotta voivat arvioida maksukykyäsi ja asettaa luottorajasi. Usein limiittiluotto myönnetään vakuudettomasti, mikä tarkoittaa, että lainan saamiseen ei tarvita takaajaa tai vakuuksia, mutta edellyttää kuitenkin säännöllisiä tuloja ja puhtaita luottotietoja.

Limiittiluoton etuna on sen nopeus ja helppokäyttöisyys – voit saada tarvitsemasi summan tilillesi lyhyessä ajassa ja käyttää rahaa tarpeen mukaan.

Limiittiluoton määritelmä ja perusteet

Tässä osiossa keskitymme tarkasti siihen, mitä limiittiluotto tarkoittaa ja kuinka se toimii. Annamme sinulle tietoa, jonka avulla ymmärrät limiittiluoton perusteet.

Mikä on limiittiluotto?

Limiittiluotto, tunnetaan myös nimellä limiittilaina tai vippi limiitti, on joustava lainatuote, joka mahdollistaa tietyn summamäärän lainaamisen tarpeesi mukaan. Voit nostaa luottoa aina sallitun luottorajan puitteissa ja tehdä takaisinmaksusuunnitelman henkilökohtaisten rahoitusolosuhteidesi mukaan. Luottoa voit käyttää yhtä lailla odottamattomiin menoihin kuin suunniteltuihin hankintoihin.

Limiittiluoton toimintaperiaatteet

Limiittiluoton toimintaperiaatteena on antaa sinulle jatkuvasti käytettävissä oleva luottoraja, jonka puitteissa voit nostaa rahaa tarpeen mukaan. Sinulle myönnetään tietty limiitti, jonka sisällä voit tehdä rahansiirtoja omalle tilillesi. Voit aina itse päättää, kuinka paljon luotosta nostat ja milloin, sekä suunnitella takaisinmaksuaikataulusi.

Limiittiluoton käyttökohteet

Limiittiluotto on monipuolinen rahoitusväline, joka mukautuu tarpeisiisi mahdollistaen joustavat nostot silloin, kun rahoitustarve ilmenee.

Toistuviin rahoitustarpeisiin

Kun kohtaat toistuvia rahoitustarpeita, limiittiluotto tarjoaa joustavuutta talouden hallintaan. Voit tehdä nostoja limiittiluotoltasi aina tarpeen mukaan, jolloin rahoitus mukautuu elämäsi muuttuviin tilanteisiin. Esimerkiksi kotiremontin eri vaiheissa tai autohuollon yllättäessä, sinun ei tarvitse nostaa koko luottosummaa kerralla, vaan voit rahoittaa kunkin vaiheen erikseen.

Yrityksen liiketoiminnan rahoitus

Yrityksesi voi hyödyntää limiittiluottoa liiketoiminnan rahoituksessa monin eri tavoin. Luottolimiitti yritykselle mahdollistaa esimerkiksi varaston täydentämisen ilman pitkiä luottoaikoja tai kattamaan odottamattomia kustannuksia. Yritys voi nostaa rahaa limiittiluoton puitteissa, mikä parantaa likviditeettiä ja tukee liiketoiminnan jatkuva kasvu.

Limiittilainan ehdot ja kustannukset

Limiittiluoton ymmärtäminen auttaa sinua hallitsemaan henkilökohtaista talouttasi ja välttämään yllättäviä kuluja. Tässä osiossa käydään läpi, kuinka limiittiluottoa maksetaan takaisin ja miten se eroaa muista lainatuotteista.

Miten limiittiluotto maksetaan takaisin?

Kun nostat rahaa limiittiluotoltasi, maksat takaisin vain käytetyn summan ja siihen kertyneen koron. Voit itse päättää, kuinka paljon kuukausierissä maksat takaisin, kunhan täytät vähimmäismaksuvaatimukset. Joustoluoton tapaan, limiittiluotto tarjoaa mahdollisuuden maksaa laina pois kuukausittain vaihtelevissa erissä, riippuen henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteestasi ja lainasopimuksessa määritellyistä ehdoista.

 • Nostetun summan takaisinmaksu: Maksa nostamasi summa takaisin sovitussa aikataulussa.
 • Korkokustannukset: Korkoa peritään vain nostetusta summasta, ei käyttämättömästä luotosta.

Limiittilaina vs. muut lainatuotteet

Limiittilaina eroaa monista muista lainatuotteista sen joustavuuden ja käyttöehdot huomioiden. Ero kulutusluottoon verrattuna on, että limiittilaina antaa sinun nostaa rahaa tarpeen mukaan määritellyn luottorajan puitteissa.

 • Limiitin joustavuus: Voit tehdä nostoja luotolta sen sallittuun rajaan asti.
 • Limiittilainan korko vs. muut lainat: Tyypillisesti korko määräytyy vain käytetyn limiitin mukaan, ei koko myönnetylle lainasummalle.

Muista vertailla limiitin ehtoja ja kustannuksia, kuten nosto-, tilinhoito- ja vuosimaksuja, eri lainantarjoajien välillä. Tämä auttaa sinua löytämään edullisimmat ja sopivimmat vaihtoehdot.

Limiittiluoton hakeminen ja hallinnointi

Hakemalla limiittiluottoa voit saada joustoa talouden hallintaan. Luotto vapautuu käytettäväksesi koko summan verran, ja voit nostaa lainaa tarpeen mukaan.

Kuinka hakea limiittiluottoa?

Voit hakea limiittiluottoa helposti netissä, käyttäen verkkopankkitunnuksiasi. Hakuprosessi on suunniteltu olemaan nopea ja yksinkertainen:

 1. Valitse lainanantaja: Vertaile lainanantajia ja heidän ehtojaan.
 2. Täytä hakemus: Hakemuksen täyttäminen vie tyypillisesti vain muutaman minuutin.
 3. Lähetä tarvittavat todistukset: Kuten palkkakuitti tai eläketodistus.
 4. Odota päätöstä: Saat yleensä lainapäätöksen nopeasti.

Kun haet limiittiluottoa, varmista että ymmärrät lainan ehdot ja kustannusrakenteen.

Limiittiluoton hallinnointi ja nostot

Kun olet saanut limiittilainan myönteisen päätöksen, voit nostaa lainaa tarpeesi mukaan:

 • Tee nostoja: Limiitin puitteissa voit nostaa haluamasi summan milloin haluat.
 • Maksa takaisin joustavasti: Voit maksaa lainaa takaisin omassa tahdissasi.
 • Hallinnoi lainaa verkossa: Tarkastele jäljellä olevaa luottoa ja tee nostoja verkkopankin tai lainanantajan palvelun kautta.

Limiittiluoton hyödyt ja haasteet

Limiittiluotto tarjoaa taloudellista joustavuutta, mutta sen käyttöön liittyy myös riskejä ja huomioitavia seikkoja. Tässä osiossa käsittelemme limiittiluoton hyötyjä ja haasteita, joita sinun on tärkeä ymmärtää ennen luoton käyttöä.

Limiittiluoton joustavuus

Limiittiluotto eli joustoluotto tarjoaa sinulle luottorajan, jonka puitteissa voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan.

Tämä tarkoittaa, että sinulla on vapaus päättää, kuinka paljon rahaa nostat kerrallaan. Voit myös vain maksaa nostamasi summan käytön mukaan, ilman että sinun tarvitsee maksaa koko luottoa kerralla.

Limiittiluotto on kuin luottokortti – voit nostaa luottolimiitistä rahaa esimerkiksi yksittäisen ostoksen verran.

 • Esimerkki luottolimiitistä: Voit saada myönnetyn 2000€ limiitin, josta voit nostaa rahaa tarpeen mukaan.

Riskit ja huomioitavat seikat

Vaikka limiittiluotto tuo mukanaan joustavuutta, on tärkeää muistaa, että väärin hallittuna se voi johtaa taloudellisiin haasteisiin.

Koska voit nostaa lisää rahaa luottolimiittisi puitteissa ilman uutta hakemusta, velkaantumisen riski kasvaa ilman huolellista suunnittelua ja budjetointia.

Muista myös, että luotosta aiheutuu kustannuksia, kuten korkoja ja mahdollisia muita maksuja, jotka sinun on otettava huomioon.

 • Kustannukset: Luoton käytöstä aiheutuvat kustannukset voivat kasvaa jos et seuraa luoton käyttöä ja hallitse takaisinmaksua suunnitelmallisesti.
 • Budjetointi: On tärkeää sisällyttää luoton takaisinmaksusuunnitelmaan kuukausibudjettiisi, jotta pysyisit taloudellisesti tasapainossa.

Limiittiluotot

Kun lähestytte limiittiluottoja, saattaa teillä herätä useita kysymyksiä liittyen näiden tuotteiden toimintaan ja vaatimuksiin.

Tässä osiossa käsitellään yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä, joilla pyritään selventämään limiittiluottoihin liittyvää informaatiota.

Mikä on limiittiluotto?
Limiittiluotto on jatkuva luotto, jossa teille myönnetään ennalta määritelty luottoraja, jolta voitte nostaa rahaa tarpeen mukaan. Voitte nostaa kerralla koko summan tai pienempiä eriä.

Mitä tarkoittaa limiitti?
Limiitti tarkoittaa luottorajaa, joka on teille myönnetty käytettäväksi. Se on enimmäissumma, jonka voitte nostaa limiittiluoton puitteissa.

Millaisia ovat tyypilliset limiittilainat?
Tyypilliset limiittilainat ovat vakuudettomia luottoja, joiden suuruus voi vaihdella yleensä n. 100 – 20000 euroon. Laina maksetaan tyypillisesti nopeasti tilillenne, ja sen käyttö on joustavaa.

Mitkä ovat limiittiluoton edellytykset?
Yleensä limiittiluoton edellytyksiä ovat säännölliset tulot, puhtaat luottotiedot ja täysi-ikäisyys. Tarkemmat vaatimukset voivat vaihdella lainanantajasta toiseen.

Miten limiittiluottoa haetaan?
Limiittiluottoa haetaan täyttämällä lainanantajan verkkosivuilla oleva hakemus. Hakuprosessi on pääsääntöisesti nopea, ja lainapäätöksen saa usein jo muutamassa minuutissa.

Yhteenveto

Limiittiluotto tarjoaa joustavan rahoitusratkaisun yritykselle tai yksityishenkilölle.

Saat käyttöösi tietyn luottorajan, jonka puitteissa voit nostaa varoja tarpeen mukaan.

Yrityslimiitti soveltuu esimerkiksi investointien rahoittamiseen ja kassavaihteluiden tasaamiseen. Voit hakea yrityslimiittiä ilman reaalivakuuksia jopa 100 000 euroon asti.

Miten limiittiluotto toimii?

 • Käyttöraja: Määritetty luottoraja, jonka sisällä voit vapaasti nostaa varoja.
 • Lyhennysvapaat kuukaudet: Mahdollisuus lyhennysvapaaseen aikaan, mikäli taloudellinen tilanne sitä vaatii.
 • Nosto: Nosta rahaa tarpeesi mukaan, pienissä erissä tai koko summan kerralla.
 • Takaisinmaksu: Maksat vain nostetun summan ja siihen kohdistuvat korot.

Limiittiluotto on jatkuvaluonteinen laina. Voit jälleen nostaa luottoa takaisinmaksun jälkeenkin, kunnes luottoraja on täysi. Se tarjoaa ratkaisun yllättäviin menoihin ja antaa joustavuutta talouden hallintaan. Tässä muutamia keskeisiä seikkoja, jotka sinun tulee tietää:

 • Lyhennystapa: Useimmat limiittiluotot mahdollistavat joustavan lyhennyksen.
 • Kulut: Korot ja mahdolliset muut kulut lasketaan vain nostetulle summalle.
 • Hae netissä: Lainahakemus on mahdollista tehdä sähköisesti ja saat lainapäätöksen nopeasti.

Muista, että limiittiluoton ehdot ja kustannukset vaihtelevat tarjoajien välillä. Vertaa vaihtoehtoja huolellisesti ja valitse sinulle sopivin ratkaisu.

 

Limiittiluotto usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lue myös nämä

Joustoluotto