Käyttölaina - Hae käyttölainaa jopa 60 000 €

Käyttölaina on vakuudeton kulutuslaina. Voit saada käyttölainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia. Laina-aika 1 - 15 vuotta. Kilpailuta todellinen vuosikorko usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

käyttölaina

Käyttölaina

Käyttölaina tarjoaa joustavan ratkaisun äkilliseen rahantarpeeseen tai arjen hankintoihin. Se on vakuudeton kulutusluotto, jonka voit saada ilman takaajia tai vakuuksia.

Lainasummat vaihtelevat yleensä 1 000 eurosta 60 000 euroon, mikä tekee käyttölainasta sopivan vaihtoehdon monenlaiseen rahoitustarpeeseen, olipa kyseessä sitten yllättävät menot tai suunniteltu ostos.

Laina-ajat ovat muunneltavissa, ja voit itse päättää takaisinmaksuajan pituuden. Tämä mahdollistaa maksuohjelman räätälöinnin omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivaksi.

Korko ja muut lainan ehdot vaihtelevat lainanantajasta riippuen, mutta tyypillisesti korot alkavat neljästä prosentista. Lainan maksat takaisin kuukausittain kiinteissä erissä, jotka sovit lainanantajan kanssa.

Kun harkitset käyttölainan ottamista, on tärkeää vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainaehtoja. Korkoprosentit, laina-ajat ja mahdolliset lisämaksut kannattaa tarkistaa huolella, jotta löydät taloudellisesti järkevimmän ja itsellesi parhaiten sopivan lainavaihtoehdon.

Muista, että lainan haku on nykyisin helppoa ja nopeaa, sillä useimmat lainahakemukset onnistuvat kokonaan verkossa.

Käyttölainan perusteet

Käyttölaina tarjoaa sinulle joustavan rahoitusratkaisun kun tarvitset lainaa esimerkiksi remonttiin tai uuden kulkupelin hankintaan ilman vakuuksia.

Mikä on käyttölaina?

Käyttölaina, tunnetaan myös nimellä käyttöluotto, on vakuudeton kulutusluotto, jonka summa vaihtelee yleensä 2 000 ja 20 000 euron välillä. Lainan hakeminen on yleensä vaivatonta ja voit saada rahoituksen tilille jopa muutaman arkipäivän sisällä.

Käyttölaina soveltuu monenlaisiin tarpeisiin, kuten äkillisiin hankintoihin tai arjen suurempiin menoihin.

Käyttölainojen tyypit

Käyttölainoja on saatavilla erilaisina vaihtoehtoina, jatkuvana luottona tai kertaluottona.

 • Jatkuva käyttölaina: Voit nostaa luottoa tarpeidesi mukaan ja maksat sitä takaisin kuukausittain. Käytössäsi oleva luotto määräytyy maksamasi summan mukaan, joten se on uudelleen käytössäsi.
 • Kertaluontoinen käyttölaina: Saat koko lainasumman kerralla tilillesi, ja takaisinmaksu tapahtuu sovittujen kuukausierien mukaisesti.

Molempia tyyppejä yhdistää vakuudettomuus, eli lainan saamiseen ei vaadita takaajia tai vakuksia.

Käyttölainan ehdot

Käyttölaina tarjoaa joustavuutta rahoitustarpeisiisi, mutta lainan saamiseen liittyy tiettyjä ehtoja, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota ennen hakemusta.

Kuka voi hakea käyttölainaa?

Käyttölainan myöntämisen edellytyksenä on yleensä, että sinulla on säännölliset palkka tai eläketulot. Lainapalveluiden kriteerit vaihtelevat, mutta yleisesti ottaen sinun on oltava täysi-ikäinen ja sinulla tulisi olla puhtaat luottotiedot.

Lainaa ilman vakuuksia voi saada useista rahoituslaitoksista, ja se tarkoittaa, että lainalle ei tarvitse asettaa erillisiä vakuuksia tai henkilötakaajia.

Laina-aika ja takaisinmaksu

Laina-ajan pituus vaihtelee tyypillisesti 24 – 120 kuukauden välillä. Sinä valitset itse, kuinka suurissa kuukausierissä haluat lainan takaisin maksaa, mutta minimikuukausierä on usein asetettu esimerkiksi 50 euroon.

Laina-aikaan ja kuukausierän suuruuteen vaikuttavat lainasumma sekä henkilökohtaiset takaisinmaksukykyysi liittyvät tekijät.

Hakemusprosessi

Käyttölainan hakeminen on suoraviivainen prosessi, joka koostuu lainahakemuksen täyttämisestä ja lainapäätöksen vastaanottamisesta. Prosessi on suunniteltu nopeaksi, ja lainapäätös voidaan myöntää jopa saman päivän aikana.

Lainahakemuksen täyttäminen

Täytä lainahakemus huolellisesti, sillä tarkat ja oikeat tiedot nopeuttavat käsittelyä.

Kun haluat hakea lainaa, tarvitset tyypillisesti henkilökohtaiset perustiedot ja tulotietosi.

Voi hakea lainaa verkkopalvelussa, mikä tekee prosessista sujuvan ja voit hakea lainaa muutamassa minuutissa. Tarvittavat tiedot riippuvat lainan suuruudesta; suuremmat summat vaativat yksityiskohtaisempaa taloudellista selvitystä.

Kuinka nopeasti laina myönnetään?

Lainapäätös voi tapahtua saman päivän aikana, riippuen hakemasi lainapalvelun nopeudesta.

Jotkin palveluntarjoajat mahdollistavat lainan siirtämisen tilillesi päivän aikana tai jopa heti lainapäätöksen jälkeen. Hae käyttölainaa ja varaudu vastaanottamaan varat nopeasti, jos lainahakemuksesi hyväksytään ilman lisäselvityksiä.

Käyttölainan kustannukset

Käyttölaina voi tarjota joustavan rahoitusvaihtoehdon, mutta on tärkeää ymmärtää lainaan liittyvät kustannukset, kuten korko ja muut mahdolliset maksut, ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Korko ja muut maksut

Kun otat käyttölainaa, maksat lainan takaisin korkoineen ja mahdollisine lisämaksuineen. Käyttölainan korko voi koostua jostakin tai useammasta seuraavasta:

 • Nimelliskorko: Lainan vuotuinen korko ilman muita kuluja.
 • Todellinen vuosikorko: Kertoo lainan kustannukset vuodessa prosentteina ilmaistuna. Se sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten tilinhoitomaksut.

Käyttölainan kustannuksiin voivat vaikuttaa myös:

 • Avausmaksu: Jotkin lainantarjoajat voivat periä lainasta avausmaksua. Voit myös löytää tarjouksia, joissa mainitaan avausmaksu 0, mikä tarkoittaa, ettei lainan perustamisesta peritä ylimääräisiä kuluja.
 • Tilinhoitomaksu: Kuukausittainen maksu, joka lisätään lainanhoitokustannuksiin.

Lainaehtojen mukainen esimerkki käyttölainan kustannuksista: 10 000 euron lainasummalle, jonka takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksulla 5 euroa kuukaudessa ja 5,0% korko saattaa johtaa kokonaiskustannuksiin, jotka ovat noin 11 623 euroa. Tämä tarkoittaa, että kuukausittain maksettava summa olisi noin 193,71 euroa.

Käyttölainan hyödyt ja käyttö

Käyttölaina tarjoaa joustavan ratkaisun rahoitustarpeisiisi, mahdollistaen nopean ja helpon tavan kattaa odottamattomat menot tai toteuttaa suunnitelmia. Voit saada rahat maksetaan tilillesi usein jo saman päivän aikana, ja lainan ehdot voit valita omien tarpeidesi mukaan.

Milloin käyttölaina on hyvä vaihtoehto?

Käyttölaina on hyvä valinta yllättäviin menoihin, kuten kodinkoneiden hankintoihin tai auton korjaukseen. Jos tarvitset rahoitusta äkillisesti ja haluat mahdollisuuden saada rahat tilillesi nopeasti, käyttölaina voi olla tehokas ratkaisu.

Voit myös käyttää käyttölainaa suunniteltuihin ostoksiin, sillä se tarjoaa taloudellista liikkumavaraa ilman pitkäaikaista sitoutumista.

Käyttölainan joustavuus

Käyttölainan joustavuus tarkoittaa, että voit helposti räätälöidä takaisinmaksuajan ja -summan elämäntilanteesi mukaan.

Lainan ominaisuudet tarjoavat mahdollisuuden valita lyhennyserien suuruuden ja maksaessasi lainaa takaisin, voit jälleen tarpeen vaatiessa nostaa lainaa käyttöösi.

Tämä tekee käyttölainasta jatkuvan luoton, jonka puitteissa voit hallita talouttasi ja rahoitustarpeitasi tarpeen mukaan.

Summat ja lainan takaisinmaksu

Kun harkitset käyttölainan ottamista, on tärkeää ymmärtää, kuinka lainasumman suuruus ja takaisinmaksuajan pituus vaikuttavat kuukausierän suuruuteen ja kokonaiskustannuksiin.

Lainasumman valinta

Käyttölainan lainasummat vaihtelevat yleensä välillä 1 000 eurosta jopa 60 000 euroon. Valitsemasi summa pitäisi vastata tarpeitasi, mutta muista myös arvioida oma maksukykysi.

Lainasumma ei sido sinua mihinkään, vaan saat itse päättää, paljonko rahaa tarvitset käyttöösi.

Lainalaskurit voivat auttaa sinua hahmottamaan, miten lainasumma vaikuttaa kuukausierän suuruuteen.

Maksuaikataulu

Lainan takaisinmaksuaika voi olla 1-15 vuotta.

Lyhyempi maksuaika tarkoittaa suurempia kuukausieriä, mutta laina tulee maksettua takaisin nopeammin ja kokonaiskorkokustannukset säilyvät alhaisempina.

Pidempi maksuaika pienentää kuukausierää, mutta kohtuullisen maksuajan valinta on tärkeää, sillä se voi muutoin kasvattaa lainan todellista vuosikorkoa ja kokonaishintaa.

Lainatarjouksissa esitetään yleensä todellinen vuosikorko, johon sisältyvät kaikki lainasta koituvat kustannukset.

 • Esimerkki: Lainasumma 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, kuukausierä noin 203 €.
 • Kokonaistakaisinmaksettava summa olisi tässä esimerkissä noin 19 480 €.

Tunnettuja käyttölainoja

Kun pohdit käyttölainojen ottamista, on tärkeää ymmärtää lainatarjonnan laajuus ja vertailun merkitys.

Käyttölainat voivat olla elintärkeä resurssi eri elämäntilanteissa ja voit saada niitä useilta tunnetuilta pankeilta, kuten Aktia ja Danske Bank.

Miten vertailla käyttölainoja?

Vertaa korkoja ja kuluja: Lainojen kustannukset voivat vaihdella huomattavasti, joten lainatarjousten korkoja ja muita kuluja tulee vertailla huolellisesti.

 • Korko: Vuosikorko on keskeinen mittari, joka kertoo lainan todelliset vuosittaiset kustannukset.
 • Kulut: Huomioi avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut mahdolliset lisäkulut.

Lue ehdot: Tutustu lainaehtoihin ja takaisinmaksuaikoihin. Eri lainapalveluiden ehdot vaihtelevat.

Käytä lainalaskureita: Voit käyttää pankkien tarjoamia lainalaskureita arvioidaksesi kuukausierän suuruutta.

Voiko käyttölainaa ennenaikaisesti lyhentää?

Ennenaikainen lyhennys: Usein käyttölainoja voi lyhentää ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia. Tämä voi vähentää korkokulujasi.

 • Joustavuus maksusuunnitelmassa: Varmista, että valitsemasi lainapalvelu sallii joustavuuden maksuaikataulussa.
 • Säännöt ja ehdot: Tarkista aina lainantarjoajan säännöt mahdollisista ennenaikaisen lyhennyksen maksuista.

Käyttölainaa harkittaessa muista, että lainasummat ja ehdot vaihtelevat. Sen takia vertailu ja ennakkoon tehty tutkimus ovat avainasemassa.

Voit hakea lainaa usein verkossa täyttämällä sähköisen hakemuksen. Joskus voit myös hakea lainaa tekstiviestitse, jolloin rahat siirtyvät tilillesi nopeasti.

Aktia ja Danske Bank, kuten monet muut pankit, tarjoavat eri summia käyttölainoja. Lainasummat vaihtelevat tyypillisesti muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Lainan hakuprosessi on yksinkertaistettu, ja lainapäätös seuraa usein nopeasti hakemuksen jälkeen. Tämä mahdollistaa rahojen käyttöönoton arjen tarpeisiin.

Käyttölaina usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.

Lue myös nämä

Danske Bank

Aktia

Vakuudeton laina

Kulutusluotto