Luotto

Hae luottoa ilman vakuuksia. Laina-aika 1 - 15 vuotta. Luoton hakeminen jopa 60 000 euroon asti. Voit hakea luottoa muutamassa minuutissa. Voit vertailla tai hakea luottoa yhdellä hakemuksella.

luotto

Luoton hakeminen

Luotto on yleinen rahoitusmuoto, joka auttaa monia suomalaisia hallitsemaan talouttaan.

Luotto voi olla hyvä tapa rahoittaa suurempia hankintoja tai selviytyä odottamattomista menoista. Olipa kyseessä luottokortti, kulutusluotto tai kertaluotto, on tärkeää ymmärtää, mikä vaihtoehto sopii parhaiten omiin tarpeisiin.

Monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia luottotuotteita, joiden ehdot ja kustannukset vaihtelevat. Voit helposti hae luottoa verkossa ja saada useita tarjouksia ilman sitoumuksia tai kustannuksia.

Esimerkiksi OP:n Tarkkaluotto tarjoaa lainaa 2 000 – 30 000 euroa ilman vakuuksia ja Saldo Bankin vakuudeton luotto on hyvä vaihtoehto arjen hankintoihin.

On tärkeää vertailla eri lainatarjouksia löytääkseen edullisimman vaihtoehdon. Voit vertailla eri lainatarjouksia helposti ja nopeasti eri palveluntarjoajien välillä.

Ennen luoton hakemista on hyvä miettiä tarkkaan takaisinmaksuaikatauluja ja kustannuksia, kuten korkoja ja mahdollisia lisämaksuja. Kun päätät hakea lainaa, varmista, että täytät lainan saamisen ehdot, kuten vähimmäisikä ja kuukausitulot.

Huolellinen suunnittelu ja realistinen arvio omista taloudellisista mahdollisuuksista auttavat välttämään ongelmatilanteita tulevaisuudessa.

Luotot

 • Luotto on kätevä tapa hallita taloutta ja rahoittaa hankintoja.
 • Eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia luottoja eri ehdoilla.
 • Suunnittelu ja taloudellinen arvio ovat tärkeitä ennen luoton ottamista.

Luoton perusteet

Luoton perusteisiin kuuluu ymmärrys siitä, mitä luotto tarkoittaa ja miten se on kehittynyt ajan myötä. Tässä tarkastellaan luoton määritelmää ja sen historiaa.

Luoton määritelmä

Luotto on taloudellinen järjestely, jossa lainanantaja myöntää tietyn rahasumman lainanottajalle. Lainanottaja sitoutuu maksamaan tämän summan takaisin sovittuna ajanjaksona korkoineen ja mahdollisine kululisineen.

Luottoa myönnetään yleensä maksukyvyn perusteella, joka arvioidaan tulojen ja muiden taloudellisten tietojen perusteella. Luottoa voi hakea henkilö, joka täyttää tietyt ikä- ja tulovaatimukset.

Luoton saannin ehdot voivat vaihdella suuresti eri tilanteissa.

Esimerkiksi kulutusluotto edellyttää tyypillisesti vakituisia tuloja, kun taas sosiaalista luottoa voidaan myöntää myös pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joilla on kyky suoriutua takaisinmaksusta.

Hyvä asiakaspalvelu on tärkeässä roolissa, jotta lainanottajat ymmärtäisivät luoton ehdot ja velvollisuutensa.

Luoton historia

Luoton historia ulottuu tuhansien vuosien päähän. Varhaisia merkkejä luotonannosta löytyy muinaisesta Mesopotamiasta, jossa käytettiin savitauluja velkasopimusten kirjauksessa.

Keskiajalla luotto alkoi saada nykyisen kaltaisia muotoja pankkitoiminnan kehittyessä Euroopassa. Tuolloin syntyivät ensimmäiset talletus- ja lainainstituutit, mikä helpotti kaupankäyntiä ja rahoituksen saatavuutta.

Nykyisin luotot ovat keskeinen osa modernia taloutta. Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia luottotuotteita, kuten asuntoluottoja, kulutusluottoja ja yritysluottoja.

Sääntely ja asiakaspalvelu ovat parantuneet huomattavasti, ja digitaalisten palveluiden ansiosta luotonhakuprosessi on nopeutunut ja yksinkertaistunut.

Erilaiset luottotuotteet

Luottotuotteet Suomessa voivat olla kertaluottoja tai jatkuvia luottoja, ja laina-ajat vaihtelevat suuresti. On tärkeää ymmärtää näiden luottotuotteiden ominaisuudet, jotta voit valita oman tilanteesi kannalta parhaan vaihtoehdon.

Esimerkiksi OP:n Tarkkaluotto tarjoaa lainaa 2 000 – 30 000 euroon asti ilman vakuuksia ja Saldo Bankin vakuudeton luotto on hyvä vaihtoehto arjen hankintoihin.

Nämä luotot ovat usein joustavia, ja voit saada ne nopeasti käyttöösi. Lisäksi voit nostaa rahaa tarpeen mukaan, mikä lisää joustavuutta.

Kertaluotto

Kertaluotto on yksittäinen laina, jonka saat käyttöösi kerralla. Tämä luottotyyppi on hyvä valinta, jos tarvitset rahaa tiettyyn tarkoitukseen, kuten auton hankintaan tai kodin remontointi.

Kertaluotto maksetaan takaisin kiinteissä kuukausierissä. Takaisinmaksuaika ja kuukausierät sovitaan etukäteen lainan myöntäjän kanssa.

Yleisimpiä kertaluottojen kuluja ovat nimelliskorko ja mahdolliset perustamiskulut.

Esimerkki kertaluotosta on kulutusluotto, jota haetaan yleensä suurten hankintojen rahoittamiseen. Nämä luotot ovat usein joustavia, ja voit saada ne nopeasti käyttöösi.

Jatkuva luotto

Jatkuva luotto tarkoittaa luottotiliä tai luottokorttia, jolla on ennalta sovittu luottoraja. Tätä luottoa voi käyttää tarpeen mukaan, useissa erissä.

Sinulla on jatkuva pääsy käytössä olevaan luottorajaan. Tämän ansiosta jatkuva luotto on joustava vaihtoehto, jos tarvitset rahaa satunnaisesti pienempien kulujen kattamiseen.

Takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittain, joko koko käytetty summa kerralla tai osamaksuissa.

Jatkuvan luoton kuluja voivat olla korko, kuukausimaksut ja mahdolliset vuosimaksut. Ferratum tarjoaa esimerkiksi tällaisia luottotuotteita.

Laina-aika

Laina-aika määrittelee, kuinka pitkän ajan kuluessa laina maksetaan takaisin. Kertaluottojen laina-ajat ovat usein ennalta määrättyjä ja voivat olla muutamista kuukausista useisiin vuosiin.

Jatkuvissa luotoissa laina-aika on joustavampi, riippuen siitä, miten nopeasti haluat maksaa takaisin käytetyn luoton.

Laina-ajan pituus voi vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Pidempi laina-aika tarkoittaa usein pienempiä kuukausieriä, mutta korkokustannukset saattavat kasvaa.

On tärkeää pohtia oma taloudellinen tilanne ja se, miten nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikean laina-ajan, jotta et maksa turhaan ylimääräisiä kuluja.

Luottohakemus ja -myöntäminen

Luottohakemus on tärkeä vaihe luoton hakemisessa. On tärkeää ymmärtää, miten luottopäätös tehdään ja mikä on luottoraja. Luottopäätökseen vaikuttavat muun muassa tulot, menot, velat ja aiemmat luottotiedot. Hakemuksen jättämisen jälkeen voit saada useita lainatarjouksia muutamassa minuutissa.

Hyväksytyssä päätöksessä ilmoitetaan myös luoton ehdot ja takaisinmaksusuunnitelma. Rahat voivat olla tililläsi saman päivän aikana.

Luottopäätös

Luottopäätös perustuu useisiin tekijöihin, kuten hakijan maksukykyyn ja luottopalvelun ehtoihin. Hakemuksesi tarkistetaan ja luoton myöntäjä arvioi, voitko maksaa lainan takaisin.

Tätä arviota kutsutaan usein maksukyvyn arvioinniksi.

Luottopäätökseen vaikuttavat muun muassa tulot, menot, velat ja aiemmat luottotiedot.

On tärkeää, että toimitat oikeat tiedot hakemuksessasi. Joskus joudut toimittamaan lisädokumentteja, kuten palkkakuitteja tai verotustietoja maksukyvyn todistamiseksi.

Luottopäätöksen jälkeen saat tiedon hyväksytäänkö vai hylätäänkö hakemuksesi. Hyväksytyssä päätöksessä ilmoitetaan myös luoton ehdot ja takaisinmaksusuunnitelma.

Luottoraja

Luottoraja määrittää, kuinka paljon luottoa voit saada. Tämä raja perustuu arvioosi maksukyvystä ja hakemuksesi tiedoista.

Luottoraja voi vaihdella suuresti hakijan taloudellisen tilanteen mukaan.

Luottorajan määrittäminen ottaa huomioon monia taloudellisia tekijöitä, kuten velkaantumisasteen ja säännölliset tulot.

Jos sinulla on useita lainoja tai vähäiset tulot, luottoraja voi olla matalampi.

Joissain tapauksissa voit neuvotella luottorajasta asiakaspalvelun avulla.

Esimerkiksi, jos saat paremman työpaikan tai tulot kasvavat, voit pyytää luottorajan tarkistusta.

Luottoraja auttaa hallitsemaan taloutta ja varmistaa, että et ylitä maksukyvyn rajoja.

Luoton kustannukset

Luoton kustannuksiin vaikuttavat monet tekijät, kuten koron laskentatapa, luoton kokonaiskustannus ja luotonhoitomaksu. On tärkeää ymmärtää nämä tekijät, jotta voit tehdä fiksuja valintoja lainaa ottaessasi.

Koron laskeminen

Korolla tarkoitetaan rahasummaa, jonka maksat lainatusta pääomasta. Korkoa laskettaessa käytetään yleensä vuosikorkoa.

Esimerkiksi 2 000 euron luotolle vuosikorko voi olla 18,20 %. Tämä tarkoittaa, että vuosittain maksat 18,20 % lainan jäljellä olevasta summasta.

Korkoa voidaan laskea kiinteän tai muuttuvan koron mukaan. Kiinteä korko pysyy samana koko lainan ajan, kun taas muuttuva korko voi vaihdella markkinatilanteen mukaan.

Yleinen muuttuvan koron indeksi on euribor.

Korko vaikuttaa merkittävästi lainan kustannuksiin, joten kannattaa vertailla eri lainantarjoajien korkotarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

Kokonaiskustannus

Lainan kokonaiskustannus sisältää korkojen lisäksi monia muita maksuja. Esimerkiksi perustamiskulut, luotonhoitomaksut ja mahdolliset lisäpalveluiden kustannukset, kuten pikakäsittely.

Esimerkki:

 • 2 000 euron laina
 • Todellinen vuosikorko: 18,20 %
 • Kokonaiskustannus: 2 181,82 euroa

Tämä tarkoittaa, että maksaisit lainan pääoman ja korkojen lisäksi myös muita maksuja, jotka yhdessä muodostavat lainan kokonaiskustannuksen.

Näitä lisämaksuja voi olla esimerkiksi eri käsittelymaksut ja vuosimaksut.

Luotonhoitomaksu

Luotonhoitomaksu on kuukausittain tai vuosittain maksettava kulu, joka kattaa lainan hallinnointiin liittyviä kustannuksia. Nämä maksut voivat vaihdella paljon eri lainantarjoajien välillä.

Esimerkiksi joissakin lainoissa luotonhoitomaksu voi olla 6 euroa kuukaudessa, mikä lisää lainan kokonaiskustannuksia.

Toisaalta, joillakin lainantarjoajilla voi olla korkeammat tai matalammat maksut.

Luotonhoitomaksu on tärkeä ottaa huomioon lainaa valitessa, koska se voi vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Lyhennys ja yakaisinmaksu

Lainan lyhennys ja takaisinmaksu ovat keskeisiä osia jokaisen lainan hallinnassa. On tärkeää ymmärtää eri lyhennystavat, maksuaikataulut ja henkilökohtaiset marginaalit, jotta voit tehdä parhaat päätökset taloutesi kannalta.

Lyhennyserä

Lyhennyserä tarkoittaa summia, joita maksat kuukausittain lainan takaisinmaksamiseksi. Se voi vaihdella riippuen lainatyypistä ja korkojen muutoksista.

Annuiteettilaina: Lyhennyserä pysyy samana koko laina-ajan, mutta koron ja pääoman suhde vaihtelee.

Tasaerä: Pääomaa ja korkoa maksetaan tasaerissä.

Eri lyhennystavat vaikuttavat myös todelliseen vuosikorkoon (todellinen vuosikorko), joka määrittelee lainan kokonaiskustannukset.

Maksuaikataulu

Maksuaikataulu määrittää, kuinka kauan maksat lainaa takaisin. Se voi olla kiinteä tai muokattavissa taloudellisen tilanteen mukaan.

Maksuaikataulu vaikuttaa suoraan kuukausittaisen maksun määrään.

Jotkut lainat tarjoavat joustoja, kuten mahdollisuuden tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai pidentää maksuaikaa.

Se voi olla hyödyllinen, jos taloudellinen tilanteesi muuttuu.

Huomioi, että lyhyempi maksuaikataulu tarkoittaa suurempia kuukausittaisia maksuja mutta pienempiä korkokuluja ajan myötä.

Kuukausittainen maksu

Kuukausittainen maksu koostuu lainaerästä ja korosta. Sen suuruuteen vaikuttavat laina-aika, lyhennyserä ja todellinen vuosikorko.

Kun lyhennät lainaa, maksat ensin korkoja ja sitten pääomaa.

Siksi lyhennysmuoto ja maksuaikataulu ovat tärkeitä ymmärtää.

Tee maksusuunnitelma, joka sopii budjettiisi. Harkitse myös ylimääräisiä lyhennyksiä, jotta voit vähentää lainan kokonaiskustannuksia ja vähentää maksuaikaa.

Henkilökohtainen marginaali

Henkilökohtainen marginaali tarkoittaa lainanantajan asettamaa korkoa, johon vaikuttavat luottoluokitus ja taloudellinen tilanne.

Mitä parempi luottoluokitus sinulla on, sitä pienempi marginaali yleensä on.

Marginaali vaikuttaa suoraan todelliseen vuosikorkoon ja siten myös kuukausittaiseen maksuun.

Neuvottele lainanantajan kanssa parhaasta mahdollisesta marginaalista ja vertaile eri lainatarjouksia ennen päätöksentekoa.

Luoton deuraukset ja tiskit

Luoton ottaminen voi johtaa maksuhäiriömerkintöihin ja heikentää luottokelpoisuuttasi. On tärkeää ymmärtää nämä riskit ennen päätöksentekoa.

Maksuhäiriömerkintöjä

Maksuhäiriömerkintöjä syntyy, kun et pysty maksamaan velkojasi ajoissa.

Tällainen merkintä tallennetaan luottotietoihisi ja voi pysyä siellä useita vuosia.

Tämä voi vaikuttaa kykyysi saada uutta lainaa, vuokrata asuntoa tai solmia puhelinliittymää.

Yleisimmät syyt maksuhäiriömerkintöihin:

 • Maksamattomat laskut
 • Viivästyneet lainanlyhennykset
 • Oikeuden päätökset velka-asioissa

Merkintä voi myös vaikeuttaa lainojen uusimista tai yrityksen perustamista.

Tästä syystä on tärkeää seurata maksuja ja pitää taloutesi hallinnassa.

Luottokelpoisuus

Luottokelpoisuutesi arvioidaan käyttämällä tietoja, kuten tulot ja olemassa olevat velat.

Positiivinen luottotietorekisteri kokoaa nämä tiedot. Rekisteristä löytyvät muun muassa:

 • Luoton määrä ja luottoraja
 • Tulotiedot
 • Mahdollinen luottokielto

Luottokelpoisuuden heikentyminen johtuu useimmiten korkeista veloista suhteessa tuloihin tai maksuhäiriömerkinnöistä.

Tämä voi johtaa korkeampiin lainakorkoihin tai lainahakemusten hylkäämiseen.

Pidä huolta maksukyvystäsi ja muista velkasi lyhennykset ajoissa.

Luottoa yarjoavat instituutiot

Jos etsit luottoa Suomesta tai ulkomailta, on useita instituutioita, jotka voivat auttaa. Voit kilpailuttaa lainasi helposti verkossa ja saada tarjouksen useilta eri toimijoilta. Voit hakea lainaa kätevästi verkossa ja saada päätöksen nopeasti.

Heidän palvelunsa kattavat henkilö- ja yritysluotot sekä mahdollisuuden yhdistää useita lainoja yhdeksi. Voit tutustua palveluihin ilman, että ne sido sinua mihinkään.

Seuraavassa käydään läpi Suomessa toimivat pankit sekä kansainväliset rahoituslaitokset, jotka tarjoavat luottoa kuluttajille.

Pankit Suomessa

Suomessa on monia pankkeja, jotka tarjoavat erilaisia luottotuotteita.

Esimerkiksi OP Vähittäisasiakkaat Oyj on yksi suurimmista toimijoista.

OP tarjoaa henkilökohtaisia lainoja, asuntolainoja ja jopa pikalainoja.

Voit kilpailuttaa lainasi helposti verkossa ja saada tarjouksen useilta eri toimijoilta.

Toinen merkittävä suomalainen pankki on Nordea, joka tarjoaa myös laajan valikoiman luottoja.

Heidän palvelunsa kattavat henkilö- ja yritysluotot sekä mahdollisuuden yhdistää useita lainoja yhdeksi. Tämän avulla voit saada paremmat ehdot ja alemman koron.

Kansainväliset rahoituslaitokset

Monet kansainväliset rahoituslaitokset tarjoavat myös luottoa suomalaisille asiakkaille.

Esimerkiksi Santander Consumer Finance on tunnettu luotonantaja, joka tarjoaa kilpailukykyisiä korkoja auton ja kodin rahoitukseen.

Heidän palvelunsa sisältävät myös joustavat takaisinmaksuehdot ja mahdollisuuden hakea luottoa verkossa.

Toinen merkittävä kansainvälinen toimija on American Express, joka myöntää luottokortteja suomalaisille.

Heidän korttinsa tarjoavat usein erilaisia etuja, kuten matkavakuutuksia ja kanta-asiakasohjelmia.

Voit hyödyntää näitä etuja, jos käytät korttia säännöllisesti ja maksat laskusi ajallaan.

Luottoasioinnin tulevaisuuden näkymät

Teknologia ja asiakaskokemuksen kehitys ovat muuttamassa luottoasioinnin maisemaa merkittävästi.

Nämä muutokset avaavat uusia mahdollisuuksia yrityksille ja kuluttajille.

Teknologian baikutus luottoalalle

Teknologian rooli luottoalalla on kasvamassa.

Fintech-yritykset tuovat markkinoille uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotka tekevät lainaprosesseista nopeampia ja helpompia.

Tekoäly (AI) ja koneoppiminen mahdollistavat tarkemman luottoriskien arvioinnin.

Blockchain-teknologia lisää luotettavuutta ja turvallisuutta siirtämällä tietoja hajautetusti. Tämä voi vähentää petosriskejä ja lisätä luottamus asiakaspalvelussa.

Samaan aikaan mobiiliteknologiat tarjoavat joustavia ja käyttäjäystävällisiä palveluja, jotka ovat helposti saatavilla älypuhelimilla.

Suurten tietomäärien analysointi eli Big Data auttaa luottoyhtiöitä ymmärtämään asiakkaiden tarpeita paremmin.

Tämä mahdollistaa personoidun palvelun ja tarkemman maksukyvyn arvioinnin.

Asiakaskokemuksen evoluutio

Asiakaskokemus on keskeinen kilpailutekijä luottoalalla.

Teknologian kehitys mahdollistaa entistä paremman ja nopeamman asiakaspalvelun.

Chatbotit ja virtuaaliset asiakaspalvelijat tarjoavat tukea ympäri vuorokauden, mikä parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Interaktiiviset käyttäjärajapinnat tekevät palveluiden käytöstä intuitiivista.

Asiakkaat arvostavat nyt enemmän läpinäkyvyyttä ja helppokäyttöisyyttä.

Palveluiden tulee olla selkeitä, ja hakemusprosessin pitää sujua ilman ylimääräisiä viiveitä.

Asiakkaan kokonaiskokemus paranee, kun heitä kohdellaan yksilöllisesti ja heidän tarpeensa huomioidaan.

Tämä tarkoittaa luottoyhtiöille jatkuvaa kehitystyötä asiakasdatan hyödyntämisessä paremman palvelun tarjoamiseksi.

Luottokäsite

Luottokäsite ei ole vain taloudellinen termi, vaan se on syvällä kulttuurissa ja kielessä.

Suomessa ja kansainvälisesti luotto vaikuttaa monilla arjen ja yhteiskunnan osa-alueilla.

Luotot maailmalla

Luotto käsitteenä näkyy usein jokapäiväisessä keskustelussa ja mediassa. Se ei ainoastaan viittaa rahoitukseen, vaan myös luottamukseen ihmisten välillä.

Suomessa luottoa käytetään monissa eri yhteyksissä, kuten luottokortit ja asuntolainat.

Kansainvälisesti luotto on yhtä tärkeä. Eri maissa voi olla erilaisia tapoja käyttää luottoa, mutta perusajatus luottamuksesta ja lainaamisesta on sama.

Esimerkiksi, Yhdysvalloissa luottopisteet ovat keskeisiä henkilökohtaisessa taloudenhallinnassa.

Luoton merkitys kulttuurissa näkyy myös siinä, kuinka ihmiset ilmaisevat luottamusta toisiinsa. “Luottaa johonkuhun” tarkoittaa enemmän kuin vain raha-asioita – se heijastaa muun muassa rehellisyyttä ja luotettavuutta.

 

Luotto usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lue myös nämä

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.