Sijoituslaina

Hae sijoituslainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

sijoituslaina

Sijoituslaina

Sijoituslaina voi olla tehokas työkalu varallisuuden kasvattamisessa ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Tällaisessa lainassa käytetään usein vakuutena esimerkiksi osakkeita, rahastoja tai kiinteistöjä. Tämä voi auttaa saamaan sopivan koron ja parantamaan lainan ehtoja.

Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, että sijoituslainan ottaminen sisältää riskinsä ja vaatii huolellista harkintaa ja suunnittelua.

Rahoituslaitokset, kuten OP ja Nordnet, tarjoavat erilaisia sijoituslainoja, joissa korot ja ehdot vaihtelevat.

OP:n kautta voit hyötyä asiakaskohtaisesta korosta ja käyttää esimerkiksi metsää tai osakkeita vakuutena. Toisaalta Nordnetin Superluotto voi tarjota alennettua korkoa salkkusi tilanteen mukaan, mikä tekee kustannusten hallinnasta joustavampaa.

On tärkeää vertailla eri sijoituslainavaihtoehtoja ja ymmärtää niiden kustannukset euroina ja ehdot.

Lisäksi riskienhallinta on avainasemassa sijoituslainassa, sillä väärin mitoitettu laina voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

Ymmärrä sijoituskohteesi, suunnittele sijoitusstrategiasi ja huolehdi siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin suunnitellusti.

Sijoituslainat

 • Sijoituslaina voi kasvattaa varallisuutta, mutta sisältää riskejä.
 • Eri rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia ehtoja ja korkoja.
 • Riskienhallinta ja huolellinen suunnittelu ovat ratkaisevan tärkeitä.

Sijoituslainan perusteet

Sijoituslaina voi olla tehokas työkalu, joka auttaa sinua kasvattamaan sijoitusvarallisuuttasi.

On tärkeää ymmärtää lainan ehdot, laina-ajan merkitys, tuoton vaikutus ja mahdollisuudet sijoittaa asuntoon.

Sijoituslaina ja sen ehdot

Sijoituslaina on laina, joka on suunnattu sijoittamiseen, kuten osakkeisiin tai kiinteistöihin.

Lainan ehdoissa korostuvat yleensä korko, laina-aika ja vaadittavat vakuudet. Vakuuksia voivat olla esimerkiksi omistamasi osakkeet tai muu omaisuus.

Lainanhakuprosessi sisältää lainahakemuksen tekemisen ja henkilökohtaisen lainatarjouksen saamisen.

Vakuudellinen sijoituslaina tarkoittaa, että lainanantajalla on oikeus vakuuksiin, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin. Asuntolainan vertailu on tärkeää, sillä se auttaa ymmärtämään lainan kokonaiskustannukset ja vuosikoron.

Korkotaso riippuu lainan määrästä, omista varoistasi ja markkinatilanteesta.

Laina-ajan vaikutus

Laina-ajan pituus vaikuttaa sekä lainan kustannuksiin että taloudelliseen situmukseesi.

Sijoituslaina voi olla lyhytaikainen tai kestää jopa 15 vuotta. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä korkeampia kuukausimaksuja, mutta pienempiä korkokustannuksia.

Pitkä laina-aika jakaa kustannukset pidemmälle ajanjaksolle, mikä voi helpottaa kuukausittaista taloudellista taakkaa. Samalla kuitenkin kokonaiskorko kasvaa.

On tärkeää arvioida tarkasti oma taloudellinen tilanne ja suunnitella mahdolliset tulot, jotta voidaan valita itselle sopivin laina-aika.

Tuoton merkitys sijoituslainassa

Sijoituslainan keskeinen tavoite on tuoton maksimointi.

Kun käytät lainaa sijoittamiseen, velkavipu voi moninkertaistaa saamasi tuoton. Kuitenkin myös riskit kasvavat: jos sijoitukset epäonnistuvat, pääomasi menetys voi olla merkittävä, ja velan takaisinmaksu voi vaikeutua.

On tärkeää analysoida mahdolliset sijoituskohteet ja arvioida niiden tuottopotentiaali tarkasti ennen lainan ottamista.

Lisäksi markkinoiden seuranta ja sijoitusstrategian mukauttaminen voivat auttaa maksimoimaan tuotot ja minimoimaan riskit.

Sijoitus kohteena asunto

Asuntosijoittaminen on suosittu kohde sijoituslainalle.

Sijoitusasunnolla voi saavuttaa vakaita ja hyviä tuottoja vuokratuloista ja mahdollisesta asuntojen arvonnoususta. Kiinteistöt toimivat myös usein hyvinä vakuuskohteina pankille.

Analysoi kiinteistön sijainti, kunto ja vuokramarkkinat, jotta sijoitus on kannattava. Laskelmiin kannattaa sisällyttää ylläpitokustannukset ja mahdolliset vuokralaisen vaihtumisesta aiheutuvat kulut.

Huolellinen suunnittelu ja taloudellinen laskelmointi auttavat hyödyntämään sijoituslainaa tehokkaasti asuntoihin sijoittaessa.

Rahoituslaitosten tarjoamat vaihtoehdot

Eri rahoituslaitokset tarjoavat monipuolisesti sijoituslainoja. Näihin kuuluvat pankit, vakuudelliset ja vakuudettomat lainat sekä kilpailutusmahdollisuudet.

Pankit ja sijoituslainatuotteet

Pankit tarjoavat laajan valikoiman sijoituslainoja.

Sijoituslaina voi olla tarkoitettu esimerkiksi metsien, osakkeiden tai rahastojen hankintaan. Saatavilla on sekä vakuudellisia että vakuudettomia lainoja.

Lisäksi pankit tarjoavat neuvontapalveluita ja muita pankkipalveluja, jotka auttavat sinua tekemään parhaan mahdollisen sijoituspäätöksen.

Pankkilainat ovat usein vakaita ja niissä on kilpailukykyiset korot.

Monet pankit kuten OP ja Nordea tarjoavat erityisiä sijoituslainatuotteita, joista voi valita sopivan omien tarpeiden mukaan.

Pankkien tarjoamat lainat voidaan räätälöidä yksilöllisesti, ja niihin voi myös sisältyä eri takaisinmaksuaikatauluja.

Vakuudellinen vs. vakuudeton Laina

Sijoituslaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.

Vakuudellinen laina tarvitsee pantin, kuten asunnon tai muun omaisuuden. Tämä laina tarjoaa yleensä pienemmän koron ja suuremman lainamäärän.

Vakuudettomassa lainassa ei tarvita vakuuksia. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole suurta omaisuutta.

Vakuudettomissa lainoissa korot ovat usein korkeammat ja lainamäärät pienemmät. Kulutusluotto on esimerkki vakuudettomasta lainasta.

Vakuudettomat lainat voivat olla nopeampia ja helpompia hakea, mutta riskit ovat korkeammat.

Kilpailutus ja lainatarjoukset

Kilpailuta sijoituslainat saadaksesi parhaan mahdollisen tarjouksen.

Eri pankit ja välittäjät voivat antaa erilaisia tarjouksia, joten kilpailutus kannattaa aina.

Vertaile lainakuluja, korkoja ja takaisinmaksuehtoja. Näin voit löytää lainan, joka vastaa parhaiten taloudellisia tarpeitasi.

Välittäjät voivat auttaa sinua kilpailutuksessa. He tekevät yhteistyötä useiden pankkien kanssa ja voivat löytää sinulle parhaat tarjoukset.

Käytä lainavertailusivustoja saadaksesi yleiskuvan markkinoista. Kilpailutus voi tuoda merkittäviä säästöjä ja parhaat lainaehdot sijoituksellesi.

Sijoituslainan kustannukset

Sijoituslainan kustannuksiin vaikuttavat monenlaiset tekijät, kuten korot ja erilaiset maksut. Seuraavaksi tarkastellaan näitä seikkoja yksityiskohtaisemmin.

Todellinen vuosikorko ja sen vaikutus sijoituslainassa

Korot ovat merkittävä osa sijoituslainan kustannuksia.

Sijoituslainassa voi olla kiinteä tai muuttuva korko. Viitekorko, kuten 12 kk Euribor, määrittää koron osan, johon lisätään marginaali. Marginaali on yleensä muutaman prosentin luokkaa.

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset, kuten tilinhoitomaksun ja avausmaksun.

Koron taso vaikuttaa kuukausierään, minkä vuoksi se tulee arvioida tarkkaan ennen lainan ottamista.

Lainan määrän ja kulujen suhteet

Lainan määrä ja sen kulut liittyvät vahvasti toisiinsa. Mitä suurempi lainasumma, sitä enemmän maksat kuluja, kuten toimitusmaksuja ja avausmaksuja.

Kuukausittaiset tilinhoitomaksut voivat lisätä kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Lainakustannukset voivat kuitenkin olla vähennyskelpoisia verotuksessa, mikä tarkoittaa, että lainan korot ja muut kulut voidaan vähentää verotettavasta tulosta.

Esimerkiksi 20 000 € lainalla, jonka korko on 6 % ja takaisinmaksuaika 4 vuotta, kuukausierä on noin 475 €. Tällöin takaisinmaksettava summa nousee 22 786 €, johon sisältyy todellinen vuosikorko 6,74 %.

Hinnoittelun muuttujat ja kilpailuttaminen

Hinnoitteluun vaikuttaa useita muuttujia. Avausmaksut, tilinhoitomaksut ja viitekorot voivat vaihdella pankista riippuen.

Kannattaa kilpailuttaa eri pankkien tarjoukset, jotta löydät sinulle halvimmat ja sopivimmat ehdot.

Pankkien tarjoukset voivat sisältää nimelliskoron välillä 4,68 % – 20 %, ja vuosittaiset muut kustannukset voivat vaihdella välillä 0 – 150 €. Näiden tietojen avulla voit arvioida kokonaiskustannukset ja valita edullisimman vaihtoehdon.

Kilpailuttaminen auttaa löytämään parhaan tarjouksen ja vähentämään lainan kokonaiskustannuksia.

Riskienhallinta ja vakuudet

Sijoituslainaa harkitsevan on tärkeää ymmärtää mahdolliset riskit ja keinot näiden hallitsemiseksi. Käytetyt vakuudet voivat myös merkittävästi vaikuttaa lainan ehtoihin ja turvallisuuteen.

Riskien analysointi ja vakuuksien merkitys

Sijoituslainan ottamiseen liittyy aina riski. Analysoi ensin lainan tarkoituksenmukaisuus ja mitä riskejä siihen liittyy.

Sijoituskohteen arvonvaihtelut voivat vaikuttaa lainan takaisinmaksukykyyn. Velkavipu, eli lainarahalla sijoittaminen, kasvattaa mahdollisten tuottojen lisäksi myös riskejä.

Vakuudet ovat merkittävässä roolissa lainan hyväksynnässä ja ehdoissa. Niiden avulla vähennetään pankin riskiä ja parannetaan lainansaannin ehtoja.

Tavallisia sijoituslainan vakuuksia ovat esimerkiksi kiinteistöt, sijoitusasunnot ja osakesalkut.

Hajautus strategiana

Hajauttaminen on keskeinen strategia riskienhallinnassa. Älä sijoita kaikkia varojasi yhteen kohteeseen.

Hajauttamalla sijoitukset eri omaisuusluokkiin kuten kiinteistöihin, osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin, voit vähentää yksittäisen sijoituskohteen riskiä.

Esimerkiksi: Jos sinulla on sijoitusasuntolaina, voit harkita sijoittamista myös muihin omaisuusluokkiin. Tämä tasapainottaa mahdollisia menetyksiä ja vähentää velkavivun riskejä.

Sijoituslainan vakuutena oleva omaisuus

Lainan vakuutena oleva omaisuus vaikuttaa lainan ehtoihin. Tyypillisiä vakuuksia ovat:

 • Kiinteistöt: Asunnot tai muut rakennukset.
 • Osakesalkut: Voivat toimia vakuutena, jos niissä on riittävä arvo.
 • Sijoitusasunnot: Usein hyväksyttyinä vakuuksina johtuen niiden potentiaalista tuottaa vakaita tuloja.

Henkilötakaus voi myös toimia vakuutena. Tämä tarkoittaa, että joku muu henkilö toimii takaajana lainalle, mikä vähentää pankin riskiä ja voi parantaa lainan ehtoja.

Erilaisten sijoituslainojen vertailu

Sijoituslainoja on monenlaisia, ja niillä on erilaisia ehtoja ja korkoja. Tässä osiossa käsitellään Bullet-lainaa, Superluottoa ja sen ehtoja sekä kiinteän ja muuttuvan koron eroja sijoituslainoissa.

Bullet-laina

Bullet-laina on laina, jossa pääoma maksetaan takaisin kerralla eräpäivänä eikä lainan juoksuaikana makseta pääomaa lyhentäviä eriä, ainoastaan korkoa.

 • Etu: Mahdollistaa hajautetut kassavirrat sijoituksista.
 • Haitta: Korkoriskit voivat kasvaa, koska pääoma pysyy suurempana pidempään.

Bullet-lainan ominaisuudet tarjoavat sijoittajalle joustavuutta, mutta vaativat hyvää talouden hallintaa ja korkoriskin huomioimista.

Superluotto ja sen ehdot

Superluotto on pankkien tarjoama sijoituslaina, jossa lainasumman suuruus ja ehdot perustuvat vakuuksiin, kuten osakkeisiin tai rahasto-osuuksiin. Superluotto on yleensä nopea ja helppo tapa saada lisärahoitusta sijoituksiin.

 • Vakuudet: Vakuudeksi kelpaavat usein osakkeet, rahastot ja muut arvopaperit.
 • Korko: Korko on usein edullisempi kuin tavallisissa kulutusluotoissa, koska vakuudet pienentävät lainan riskiä pankille.

Superluottoa voi olla hyvä harkita, jos sinulla on merkittäviä sijoituksia, jotka voivat toimia lainan vakuutena.

Kiinteä vs. muuttuva korko sijoituslainoissa

Sijoituslainoissa korko voi olla joko kiinteä tai muuttuva. Kiinteä korko tarkoittaa sitä, että korko pysyy samana koko laina-ajan. Muuttuva korko puolestaan vaihtelee markkinakorkojen mukaisesti.

 • Kiinteä korko: Tuo ennustettavuutta ja vakaata kuukausittaisia maksuja.
 • Muuttuva korko: Mahdollistaa hyötymisen matalista koroista, mutta korkoriskit ovat suuremmat.

Korkosuoja on työkalu, jolla voit suojautua korkojen nousulta. Se voi olla tärkeä osa sijoituslainastrategiaasi, jos valitset muuttuvan koron.

Sijoitusstrategiat ja sijoituslaina

Sijoituslaina voi tarjota sinulle mahdollisuuden laajentaa sijoitussalkkuasi ja tavoitella korkeampia tuottoja. Tässä osiossa tarkastellaan, miten voit hyödyntää sijoituslainaa erilaisissa sijoitusstrategioissa, kuten asuntosijoittamisessa, osakkeissa ja rahastoissa sekä kiinteistöissä ja muissa sijoituskohteissa.

Asuntosijoittaminen lainarahalla

Asuntosijoittaminen on suosittu tapa käyttää sijoituslainaa. Voit käyttää sijoituslainaasi asuntojen ostamiseen, kun haluat kasvattaa sijoitussalkkuasi nopeasti.

Asuntojen vuokratuotot voivat kattaa lainanhoitokustannukset, mutta on tärkeää arvioida tarkkaan vuokrattavan asunnon potentiaali. Kiinteistömarkkinoiden tuntemus on avainasemassa.

Lisäksi sinun tulisi varmistaa, että sinulla on riittävä taloudellinen puskurit yllättäviä menoja varten.

Sijoitusasuntoja valittaessa tarkista aina asunnon sijainti ja kunto. Hyvin valittu sijoitusasunto voi tuottaa vakaan kassavirran ja arvonnousua pitkällä aikavälillä.

Osakkeet ja rahastot sijoituskohteina

Osakkeet ja rahastot ovat toinen suosittu sijoituskohde sijoituslainalle. Näiden avulla saat mahdollisuuden hajauttaa sijoituksiasi eri yhtiöihin ja toimialoihin.

Sijoituslainan käyttö osakkeiden ostamiseen voi tuottaa korkeampia tuottoja, mutta myös riskejä on enemmän.

Osakkeiden arvo voi heilahdella voimakkaasti, joten on tärkeää tehdä huolellista taustatutkimusta ennen sijoituspäätöksiä.

Rahastot voivat olla vähemmän riskialttiita, koska ne sijoittavat useisiin eri kohteisiin. Tämä hajauttaminen voi suojata sinua yksittäisten osakkeiden arvon laskulta.

Varmista, että valitset rahastoja ja osakkeita, jotka vastaavat riskinsietokykyäsi ja sijoitustavoitteitasi.

Kiinteistöt ja muut mahdollisuudet

Sijoituslaina tarjoaa mahdollisuuksia sijoittaa muihin kiinteistöihin kuin asuntoihin. Liike- ja teollisuuskiinteistöt sekä tontit voivat olla hyviä sijoituskohteita.

Liikekiinteistöjen vuokratuotot voivat olla korkeampia kuin asuinkiinteistöjen. Lisäksi tonttien arvo voi nousta merkittävästi ajan myötä.

Kiinteistösijoittamiseen liittyy kuitenkin korkeita kustannuksia ja pidempi sijoitushorisontti, joten on tärkeää arvioida huolellisesti suunnitelmasi.

Muita sijoitusmahdollisuuksia voivat olla vaihtoehtoiset sijoitukset, kuten metsät tai raaka-aineet. Nämä voivat tarjota hajautushyötyjä ja suojautumista inflaatiota vastaan.

Valitse sijoituskohteita, jotka sopivat parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi ja tavoitteisiisi.

Sijoituslainan takaisinmaksu

Sijoituslainan takaisinmaksu vaatii huolellista suunnittelua. Tähän kuuluu maksukyvyn arviointi, lyhennysvaihtoehtojen ymmärtäminen sekä laina-ajan pituuden ja sen vaikutusten huomioon ottaminen.

Maksukyvyn arviointi

Maksukyvyn arviointi on tärkeä askel ennen sijoituslainan ottamista. Sinun tulee varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin ajallaan, vaikka sijoitukset eivät tuottaisikaan odotetusti.

Arvioi kuukausitulosi ja -menosi tarkasti. Onko sinulla tarpeeksi tilaa budjetissasi säännöllisille lainanlyhennyksille?

Laske, kuinka suuri kuukausierä sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Muista ottaa huomioon mahdolliset muut taloudelliset velvollisuudet.

Lisäksi sinun tulee varautua yllättäviin kuluihin, jotka voivat vaikuttaa maksukykyyn. Tämä auttaa välttämään maksuvaikeudet tulevaisuudessa.

Erilaiset lyhennysvaihtoehdot

Sijoituslainan lyhennysvaihtoehdot voivat vaihdella. Yleisimmät lyhennystavat ovat annuiteetti, tasalyhenteinen ja bullet-laina.

Annuiteetti-lyhenyksen tapauksessa maksat kiinteän kuukausierän, jossa lainan korko- ja lyhennysosuus vaihtelevat. Annuiteetti voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat pitää kuukausimaksut vakaina.

Tasalyhenteinen laina sisältää ennalta määrätyn lyhennysmäärän, johon lisätään korko. Korko-osuus pienenee laina-ajan myötä, joten kuukausierä on suurempi alussa, mutta pienenee ajan myötä.

Bullet-laina on laina, jossa maksat vain korkoa laina-ajan aikana ja koko lainapääoman laina-ajan lopussa. Tämä sopii lyhytaikaisiin sijoituksiin, mutta vaatii hyvän suunnitelman.

Takaisinmaksuaika ja sen vaikutus

Laina-ajan pituus vaikuttaa merkittävästi lainaasi. Sijoituslainoissa laina-aika voi olla yleensä viidestä kymmeneen vuotta, mutta esimerkiksi sijoitusasuntolainoissa laina-aika voi olla jopa 25 vuotta.

Pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta suurempia kokonaiskustannuksia korkojen takia. Lyhyempi laina-aika kasvattaa kuukausieriä, mutta pienentää laina-ajalta maksettavaa kokonaiskorkoa.

Hyväksytkö riskit lyhyemmän laina-ajan taloudellisista paineista, vai haluatko pitkän laina-ajan joustavuutta? Tämä on päätös, joka vaikuttaa sekä taloudelliseen tilanteesi että sijoitustavoitteisiisi pitkällä aikavälillä.

Sijoittajan tietopankki

Sijoittajan tietopankki tarjoaa keskeistä tietoa sijoituslainasta. Se auttaa ymmärtämään usein kysyttyjä kysymyksiä, lainahakemuksen prosessia, esimerkkilaskelmia ja sijoituslainan kehitystä ja historiaa.

Mikä on sijoituslaina?
Sijoituslaina on laina, joka on erityisesti otettu sijoittamista varten. Se tarkoittaa, että lainarahaa käytetään sijoitusomaisuuden hankintaan.

Kannattaako sijoituslaina?
Tämä riippuu henkilökohtaisesta riskinsietokyvystä ja sijoitussuunnitelmasta. Sijoituslaina voi olla kannattava, jos lainan korko on alhaisempi kuin odotettu sijoitustuotto.

Miten sijoituslaina maksetaan takaisin?
Maksat lainan takaisin kuukausittain sovitun maksusuunnitelman mukaan. Maksuerät riippuvat lainasummasta ja korosta.

Voiko kuka tahansa saada sijoituslainaa?
Lainan myöntäminen riippuu luottokelpoisuudesta ja pankin ehdoista. Hakijan täytyy täyttää tietyt kriteerit.

Esimerkkilaskelmat

Esimerkki 1:
Lainasumma: 10,000 €
Laina-aika: 5 vuotta
Korko: 5 %
Kuukausierä: 188,71 €

Esimerkki 2:
Lainasumma: 20,000 €
Laina-aika: 7 vuotta
Korko: 4 %
Kuukausierä: 270,48 €

Esimerkit osoittavat, kuinka lainan pääoma, korko ja laina-aika vaikuttavat kuukausittaiseen maksuerään. Ota huomioon, että todelliset maksuerät voivat vaihdella.

Lainahakemuksen prosessi

Hakemus
Aluksi täytät lainahakemuksen pankin tai lainantarjoajan verkkosivustolla.

Arviointi
Pankki arvioi hakemuksesi luottokelpoisuuden tarkistamalla taloudelliset tietosi ja maksukykysi.

Hyväksyntä
Jos hakemus hyväksytään, saat lainasopimuksen ja -ehdot. Kun allekirjoitat sopimuksen, laina maksetaan tilillesi.

Takaisinmaksu
Sovittujen ehtojen mukaan maksat lainan takaisin kuukausierissä.

Sijoituslainan kehitys ja historia

Sijoituslainat ovat kehittyneet vuosien varrella vastaamaan sijoittajien tarpeita. Alun perin niitä käytettiin harvoin, mutta 2000-luvulla niiden suosio kasvoi.

Historiallinen kehitys
Sijoituslainat olivat ennen epäilyttäviä riskinsä vuoksi. Teknologian kehitys ja sijoitusalustojen kasvu ovat tehneet niistä suositumpia.

Nykyinen Tilanne
Nykyään monet sijoitusalustat tarjoavat erilaisia sijoituslainoja houkuttelevin ehdoin. Tämä kehitys on tehnyt sijoituslainan käytön helpommaksi ja saavutettavammaksi.

Loppupäätelmät

Sijoituslaina voi tarjota merkittäviä tuottoja kokeneille sijoittajille. Jos sinulla on tarkka suunnitelma ja vakaat palkka- tai eläketulot, sijoituslainasta voi olla hyötyä sijoitustoiminnassasi.

Riskit ovat aina läsnä sijoittamisessa. Ennen lainan ottamista on tärkeää arvioida oma riskinsietokykysi sekä tehtävän sijoituksen luonne. Näin voit tehdä harkittuja päätöksiä.

Vakuudellinen sijoituslaina voi tarjota edullisempia lainakorkoja. Toisaalta vakuudettomalla lainalla on omat etunsa. Mieti tarkkaan, kumman tyyppinen laina sopii paremmin tarpeisiisi.

Verovähennykset voivat olla merkittävää hyötyä sijoituslainan ottajalle. Tutustu huolellisesti verotuksellisiin etuihin ja sääntöihin, jotka liittyvät sijoituslainojen korkojen vähennyksiin. Näin voit optimoida taloudellisen hyötysi.

CFD-sopimukset voivat olla osa sijoitusstrategiaasi, mutta vaativat perusteellista ymmärrystä. Ne voivat tarjota mahdollisuuden nopeisiin voittoihin, mutta sisältävät myös suuria riskejä.

Kokeneet sijoittajat voivat hyötyä sijoituslainasta enemmän, koska heillä on usein jo ymmärrys markkinoista ja mahdollisista riskeistä. Jos olet vasta-alkaja, harkitse mahdollisuuksiasi ja hanki tarvittaessa asiantuntija-apua.

Sijoituslaina usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.

Lue myös nämä

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.