Lainalaskuri

Lainalaskurit auttavat lainan kulujen laskemisessa.

lainalaskuri

Lainalaskuri

Lainalaskuri on kätevä työkalu, jolla voit helposti arvioida lainan määrän, kuukausierän ja laina-ajan erilaisille hankinnoille. Tämä laskuri auttaa sinua suunnittelemaan lainan takaisinmaksun niin, että se sopii juuri sinun taloutesi tarpeisiin. Voit myös kilpailuttaa lainatarjouksia eri pankkien välillä saadaksesi parhaimman tarjouksen.

Kun käytät lainalaskuria, saat selkeän kuvan lainan kokonaiskustannuksista ja voit verrata eri lainamaksuvaihtoehtoja. Tämä on hyödyllistä, koska se auttaa sinua tekemään tietoisempia päätöksiä lainanottajien vaatimuksista ja ehdoista. Laskurit tarjoavat myös tietoa lainaturvavakuutuksista, jotka voivat olla tärkeitä pitkän laina-ajan turvaamiseksi.

Lainalaskuri mahdollistaa monipuolisen lainojen suunnittelun ja hallinnan. Voit esimerkiksi testata eri lainamääriä, kuukausieriä ja laina-aikoja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Tämä auttaa sinua neuvottelemaan lainasta pankkisi kanssa paremmin valmistautuneena ja varmistaa, että löydät juuri oikean lainaratkaisun elämäntilanteeseesi.

 • Lainalaskuri auttaa arvioimaan lainan määrän, kuukausierän ja laina-ajan.
 • Voit kilpailuttaa lainatarjouksia ja ottaa huomioon erilaiset maksutavat.
 • Lainalaskuri tukee lainojen suunnittelua ja hallintaa.

Lainan perusteet

Lainaa ottaessa on tärkeää ymmärtää, millaisia lainoja on tarjolla, millaisia ehtoja niihin liittyy ja miten lainan maksuaikataulu muodostuu. Seuraavat osiot käsittelevät näitä aiheita tarkemmin.

Lainatyypit

Lainoja on useita eri tyyppejä, kuten asuntolainat, autolainat ja opintolainat. Asuntolaina on yleensä suurin laina, jonka otat, ja se kattaa kodin hankintakustannukset. Autolainat ovat pienempiä ja lyhytaikaisempia, ja ne suunnitellaan auton hankintaan.

Opintolainat auttavat rahoittamaan opiskelukustannukset ja niiden takaisinmaksu alkaa yleensä vasta valmistumisen jälkeen. Pikavippejä ja kulutusluottoja käytetään usein pienempiin, väliaikaisiin kuluihin.

Lainan ehdot ja kustannukset

Lainaan liittyvät ehdot ja kustannukset voivat vaihdella pankista riippuen. Yleisesti ottaen lainan korko on merkittävin kustannus, ja se voi olla kiinteä tai vaihteleva. Korkoon vaikuttavat laina-aika ja lainan määrä.

On myös muita kustannuksia, kuten avausmaksut ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Erilaiset lainaturvat voivat lisätä perheesi taloudellista turvaa odottamattomissa tilanteissa.

Lainasumma ja maksuaikataulu

Lainan suuruus määräytyy usein tarpeidesi ja tulotason mukaan. Lainalaskurit auttavat arvioimaan sopivan lainamäärän. Lainamäärä ja laina-aika vaikuttavat kuukausittaisiin maksueriin.

Maksuaikatauluja voi räätälöidä joustavasti. Voit valita lyhyemmän laina-ajan ja suuremman kuukausierän tai pidemmän laina-ajan ja pienemmän kuukausierän. Lyhennyserä voi olla tasasuuruinen tai vähenevä, riippuen valinnastasi ja pankin tarjouksista.

Lainan lyhentäminen aikataulussa vähentää lainan kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Lainalaskelmien ymmärtäminen

Lainalaskuri voi auttaa arvioimaan lainan kuukausierät ja koron määrän. Seuraavaksi käsitellään, miten kuukausierät ja korkojen laskenta toimivat lainalaskelmissa.

Kuukausierät ja kokonaiskustannukset

Lainalaskuri auttaa määrittämään lainaasi seuraavat asiat:

 1. Kuukausittainen maksuerä (kuukausimaksu): Tämä on summa, jonka maksat lainasta joka kuukausi. Voit säätää maksueriä laina-ajasta ja lainasummasta riippuen.
 2. Kokonaiskustannukset: Lainalaskuri näyttää lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalta. Tämä sisältää sekä lainatun pääoman että korot.
 3. Tasaerä ja kiinteä tasaerä: Lainan kuukausimaksuja voi olla kahdenlaisia: tasaerä, jossa maksu pysyy samana koko laina-ajan, ja kiinteä tasaerä, jossa maksuun voi vaikuttaa lainan korko.

Tärkeää on tarkistaa kuukausittainen maksuerä ja varmistaa, että se sopii budjettiisi. Lisäksi kokonaiskustannukset auttavat ymmärtämään lainan todellisen vaikutuksen talouteesi.

Korkojen laskenta

Korkojen laskenta on kriittinen osa lainalaskelmia. Lainalaskuri käyttää useita muuttujia laskiessaan korot:

 1. Nimelliskorko: Tämä on lainan peruskorko, joka määrittää korkomaksujen lähtötason. Nimelliskorko kerrotaan lainasummalla ja se vaikuttaa kuukausimaksun määrään.
 2. Todellinen vuosikorko: Tämä korko ottaa huomioon myös lainan muut kulut, kuten avausmaksut. Todellinen vuosikorko antaa laajemman kuvan lainan kustannuksista.
 3. Korkoprosentti ja kokonaiskorko: Lainalaskuri käyttää korkoprosenttia laskeakseen kokonaiskorkoa, joka on kokonaissumma, jonka maksat lainasta korkoineen. Tämä auttaa ymmärtämään, kuinka paljon lainasta maksetaan takaisin.

Muuttujat kuten laina-aika ja maksuerät voivat vaikuttaa lainan korkoihin ja kuukausittaisiin maksuihin. On tärkeää tutkia erilaisia vaihtoehtoja ja löytää se, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainan hakeminen ja lainatarjoukset

Lainan hakeminen sisältää useita vaiheita. On tärkeää täyttää lainahakemus oikein ja huolellisesti. Sen jälkeen tarjousten vertailu auttaa sinua löytämään edullisimman vaihtoehdon.

Lainahakemuksen teko

Ensin täytät lainahakemuksen. Tämä on yleensä helppo tehdä verkossa, ja siihen menee vain muutama minuutti.

Hakemuksessa ilmoitat lainasumman, takaisinmaksuajan, ja omat tietosi. Lisäksi kerrotaan mahdolliset lisätiedot kuten tulot ja menot.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen saat lainatarjoukset eri lainantarjoajilta, kuten pankeilta tai muilta rahoituslaitoksilta.

Lainatarjousten vertailu

Kun olet saanut lainatarjoukset, on aika vertailla niitä. Huomioi korko, takaisinmaksuaika, ja mahdolliset lisäkulut.

Esimerkiksi nimelliskorko kertoo peruskorkomäärän, mutta todellinen vuosikorko (TVK) sisältää kaikki lainan kulut. Ole siis tarkka, ettei lainaan tule yllättäviä lisäkustannuksia.

Kilpailuta useita lainantarjoajia saadaksesi parhaan mahdollisen ehdon. Tämä voi johtaa merkittäviin säästöihin lainan kokonaiskustannuksissa.

Kilpailutus ja lainatarjoajat

Lainantarjoajia on paljon, ja kilpailuttaminen voi auttaa sinua löytämään edullisimman lainan. Yksi lainahakemus voi lähettää tarjouksesi useille rahoituslaitoksille kerralla, joten sinun ei tarvitse täyttää useita hakemuksia.

Hyödynnä lainalaskureita ja vertaile eri lainantarjoajien ehtoja kuten korkoja ja takaisinmaksuaikoja. Tämä prosessi antaa sinulle parhaat mahdollisuudet löytää sopivan lainan omiin tarpeisiisi.

Kilpailutus on järkevää, sillä se parantaa mahdollisuuksiasi saada lainalle paremmat ehdot ja pienemmät kulut.

Erilaiset lainan maksutavat

Lainaa ottaessasi on tärkeää ymmärtää, millaisia maksuvaihtoehtoja sinulla on käytettävissäsi ja miten ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Tärkeitä asioita ovat muun muassa eri maksuerätyypit ja lainan lisäkulut.

Annuiteetti, tasalyhennys ja muut maksuerätyypit

Lainamaksutapoja on monia. Annuiteetissa maksuerät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan, mutta maksuerien sisällä korkojen ja lainapääoman osuus vaihtelevat. Maksukauden alussa korot muodostavat suuremman osan maksuerästä, kun taas loppuvaiheessa pääoman osuus kasvaa.

Tasalyhennyksessä lainapääoman määrä jaetaan tasaisesti kaikille maksukausille. Tämä tarkoittaa, että alussa maksetaan suurempia eriä, koska lainapääoman lisäksi maksetaan enemmän korkoja. Tasalyhennyksen etuna on, että lainan loppuvaiheessa maksuerät pienenevät merkittävästi.

Muita maksuvaihtoehtoja ovat esimerkiksi kiinteät maksuerät, joissa sekä pääoma että korot pysyvät vakiona koko laina-ajan. Tämä vaihtoehto on harvinaisempi ja muistuttaa annuiteettia, mutta voi olla hyödyllinen kurinalaiselle budjetoinnille.

Lainan lisäkulut

Lainan ottamiseen liittyy myös monia lisäkuluja, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Näitä voivat olla esimerkiksi avauspalkkio ja lainanhoitokulut.

Avauspalkkio on kertaluonteinen maksu, joka veloitetaan lainan myöntämisen yhteydessä. Tämä palkkio voi olla kiinteä summa tai prosentuaalinen osuus lainapääomasta.

Lainanhoitokulut voivat olla joko kuukausittaisia tai vuosittaisia maksuja, jotka katetaan lainan hallinnoinnista. Nämä kulut kattavat esimerkiksi lainan kuukausittaisten maksujen käsittelyn ja hallinnoinnin.

Lisäksi on huomioitava, että korkojen osuus lainasta vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Nimelliskorko kertoo lainan peruskorkoprosentin, mutta todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset. On tärkeää vertailla lainatarjouksia ja huomioida kaikki kulut, jotta voit tehdä parhaimman päätöksen omassa tilanteessasi.

Lainan hallinta ja optimointi

Lainan hallinta ja optimointi ovat tärkeitä, jotta voit maksaa lainasi takaisin tehokkaasti ja edullisesti. Seuraavat alakohtaiset aiheet käsittelevät lainojesi yhdistämistä ja lisäpalveluita, kuten lainaturvaa, jonka avulla voit parantaa lainanhoitosi turvallisuutta.

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen, eli yhdistelylaina, on prosessi, jossa yhdistät useita pieniä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämä voi tehdä lainanhoidosta yksinkertaisempaa ja säästää rahaa korkokuluissa.

Yhdistelylainan avulla saat:

 • Yhden kuukausierän useiden sijasta.
 • Mahdollisuuden neuvotella paremmat lainaehdot.
 • Selkeämmän kuvan kuukausittaisista lainakuluista.

Lainalaskurit voivat auttaa laskemaan, miten yhdistelylaina vaikuttaa kuukausierään ja kokonaiskustannuksiin. Kun haet yhdistelylainaa, luotonantaja tarkastaa nykyiset lainasi ja tähtiarviosi ennen lainapäätöstä.

Lainaturva ja lisäpalvelut

Lainaturva on vakuutus, joka auttaa sinua maksamaan lainasi takaisin odottamattomissa tilanteissa, kuten työttömyyden tai pitkäaikaisen sairauden sattuessa. Lainaturva voi tarjota mielenrauhaa ja varmuutta, että lainasi hoituvat vaikealla hetkelläkin.

Lainaturvan tärkeimmät hyödyt:

 • Turvaa lainojen takaisinmaksun vaikeina aikoina.
 • Vähentää taloudellista stressiä.

Lainahakemusta tehdessäsi voit usein lisätä lainaturvan ja muita lisäpalveluita. Joustoluotto antaa enemmän joustoa takaisinmaksuun, mikä voi olla hyödyllistä, jos taloudellinen tilanteesi vaihtelee. Lisäpalvelut voivat vaikuttaa lainan kustannuksiin, joten käytä lainalaskuria selvittääksesi, miten ne vaikuttavat kuukausierään.

Lainojen suunnittelu ja neuvonta

Suunnitellessasi lainaa, on tärkeää ottaa huomioon kuukausierät, lainan kokonaiskustannukset, hoitokulut ja viitekorko. Tavoitteena on löytää itsellesi sopivin laina ja maksusuunnitelma.

Budjetointi ja rahoituksen suunnittelu

Lainaa suunniteltaessa ensimmäinen askel on budjetointi. Käytä lainalaskuria laskeaksesi lainasi kuukausilyhennykset ja maksuerät. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, paljonko voit laittaa lainan palauttamiseen kuukausittain.

Lainan kokonaiskustannukset sisältävät lainasumman, korot ja mahdolliset hoitokulut. Eri lainatarjoajien vertailu on suositeltavaa, jotta löydät itsellesi edullisimman vaihtoehdon.

Lainalaskurit mahdollistavat eri laina-ajat ja korkovaihtoehdot.

Viitekorko vaikuttaa suuresti lainan kuukausieriin. Kiinteä korko takaa saman koron koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua markkinatilanteen mukaan. Mieti, kumpi vaihtoehto sopii paremmin omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainalaskuri usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.

Asuntolainalaskuri

Autolainalaskuri

Joustoluottolaskuri

Kulutusluottolaskuri