Ålandsbanken

Ålandsbanken

Ålandsbanken on pankki, joka perustettiin vuonna 1919 Ahvenanmaalla. Se on palvellut asiakkaita jo yli sadan vuoden ajan. Sen perinteet ja vankka osaaminen tekevät siitä luotettavan valinnan monille suomalaisille.

Ålandsbanken tarjoaa nykyaikaisia pankkipalveluita sekä yksityisasiakkaille että yrityksille. Heidän tavoitteensa on tarjota henkilökohtaista palvelua jokaisessa tilanteessa.

Ålandsbanken erottuu edukseen erityisesti digitaalisten palveluiden suhteen. Internetkonttori ja Mobiilipankki tekevät rahankäytöstä helppoa ja sujuvaa missä ikinä oletkin.

Voit hallita tilisiirtoja, tehdä maksuja ja seurata menojasi kätevästi verkossa. Ålandsbankenin e-ID mahdollistaa myös turvallisen sähköisen tunnistautumisen ja allekirjoitusten tekemisen mobiililaitteilla.

Asiakaspalvelu on Ålandsbankenin ydintoimintaa, ja he pyrkivät olemaan helposti tavoitettavissa ja apuna kaikissa kysymyksissä. Henkilökohtainen palvelu ja vahva panostus vastuullisuuteen tekevät Ålandsbankenista luotettavan kumppanin pankkiasioissa. Tämä yhdistelmä perinteitä ja edistyksellisiä palveluita tekee Ålandsbankenista varteenotettavan pankkivaihtoehdon jokaiselle, joka arvostaa korkeatasoista palvelua ja turvallisuutta.

 • Ålandsbanken perustettiin vuonna 1919 Ahvenanmaalla.
 • Digitaaliset palvelut, kuten Internetkonttori ja Mobiilipankki, tekevät asioinnista helppoa.
 • Henkilökohtainen palvelu ja vastuullisuus ovat pankin keskeisiä arvoja.

Historia ja kehitys

Ålandsbankenilla on rikas historia ja vahva kasvu, joka on tehnyt siitä merkittävän toimijan pankkialalla. Pankin perustaminen vuonna 1919 ja sen kasvu ovat keskeiset tapahtumat, jotka ansaitsevat huomiosi.

Perustamisvuosi 1919

Ålandsbanken perustettiin vuonna 1919 Ahvenanmaalla. Paikalliset yrittäjät halusivat oman, ahvenanmaalaisen pankin, joka voisi palvella saariston asukkaita paremmin kuin manner-Suomen pankit.

Perustamisen myötä pankista tuli Ahvenanmaan oma taloudellinen laitos. Se aloitti toimintansa nimellä Ålands Aktiebank.

Perustajien tavoitteena oli luoda vakaa ja luotettava palvelu yhteisölle. Tämä mahdollisti taloudellisen toiminnan kehittämisen saarella ja tarjosi paikallisille yrittäjille paremman rahoitusalustan.

Kasvu ja laajentuminen

Vuonna 1942 Ålandsbanken listattiin Helsingin pörssiin. Tämä tärkeä tapahtuma avasi pankille uusia mahdollisuuksia kasvuun ja investointeihin.

1950-luvulta alkaen pankki laajensi palveluitaan. Se alkoi tarjota laajempaa valikoimaa rahoituspalveluita ja tuotteita asiakkailleen sekä Ahvenanmaalla että mantereella.

Vuonna 2015 Ålandsbanken aloitti ensimmäisen yhteistyönsä ruotsalaisen Dreamsin kanssa. Tämä säästämispalvelu saavutti suuren suosion, ja vuonna 2018 jo 100 000 ruotsalaista käytti sitä Ålandsbankenissa.

Pankki on jatkuvasti kehittänyt toimintaansa vastatakseen asiakkaidensa muuttuviin tarpeisiin. Se on myös sitoutunut kestävään kehitykseen ja ympäristötavoitteisiin.

Palvelut

Ålandsbanken tarjoaa monipuolisia pankkipalveluita, jotka on suunnattu sekä yksityishenkilöille että yritysasiakkaille. Lisäksi pankilla on erikoispalveluita, kuten Private Banking ja Premium Banking, jotka vastaavat erityistarpeisiin.

Henkilöasiakkaat

Ålandsbankenin henkilöasiakkaille suunnatut palvelut kattavat laajan valikoiman pankkituotteita ja -palveluita.

Voit hoitaa maksuja ja tilisiirtoja Internetkonttorin ja Mobiilipankin kautta. E-laskutus on kätevä tapa hallita laskut sähköisesti.

Pankki tarjoaa myös lainoja (lån) erilaisiin tarpeisiin, kuten asuntolainoja ja kulutusluottoja. Talouteni-toiminnon avulla voi seurata menoja ja säästää tehokkaammin.

Lisäksi Ålandsbankenin tarjoamat fonder (rahastot) antavat mahdollisuuden säästämiseen ja sijoittamiseen.

Yritysasiakkaat

Yritysasiakkaille Ålandsbanken tarjoaa laajan valikoiman palveluita.

Yrityslainat, maksuliikennepalvelut ja kassanhallintaratkaisut kuuluvat valikoimaan. Voit hyödyntää sekä Internetkonttoria että Mobiilipankkia päivittäisissä pankkiasioissa.

Pankki tarjoaa myös erilaisia maksupalveluja, joiden avulla voit hallita yrityksesi kassavirtoja tehokkaasti. Ålandsbanken tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja liiketoiminnan tarpeisiin ja kasvuun.

Private Banking

Private Banking -palvelut on suunnattu varakkaille yksityisasiakkaille, jotka kaipaavat henkilökohtaista palvelua varallisuutensa hallintaan.

Tähän kuuluu yksilöllinen sijoitusneuvonta, omaisuudenhoito ja verosuunnittelu.

Asiakkaille tarjotaan räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat heidän taloudellisiin tavoitteisiinsa ja tarpeisiinsa. Private Banking -palvelun yhteydessä voi myös hyödyntää erilaisia sijoitustuotteita ja rahastoja (fonder).

Premium Banking

Premium Banking tarjoaa henkilökohtaista palvelua ja etuja asiakkaille, joilla on erityistarpeita ja korkeat odotukset pankkipalveluilta.

Asiakkaat saavat käyttöönsä omat pankkineuvojat ja eksklusiiviset tuotteet ja palvelut.

Tähän kuuluvat muun muassa räätälöidyt lainat (lån), sijoituspalvelut ja premium-tilit, jotka tarjoavat erikoisehtoja ja etuja. Ålandsbankenin Östersjökortet antaa myös erityisetuja matkustamiseen ja vakuutuksiin.

Digitaaliset palvelut

Ålandsbanken tarjoaa monipuolisia digitaalisia palveluita, kuten e-ID-tunnistautuminen, Internetkonttori ja mobiilisovellukset. Nämä palvelut auttavat sinua hallitsemaan pankkiasioitasi helposti ja turvallisesti verkossa.

E-id

Ålandsbanken e-ID on turvallinen ja kätevä tapa tunnistautua ja kirjautua pankin palveluihin.

Tämä sähköinen tunnistautumismenetelmä täyttää vahvan tunnistautumisen vaatimukset, mikä tekee siitä luotettavan ja turvallisen käyttää.

e-ID avulla voit hyväksyä maksuja, kirjautua sisään eri laitteilla ja tarkistaa tilitietosi turvallisesti. Helppo saatavuus ja monipuoliset käyttötarkoitukset tekevät siitä tärkeän osan Ålandsbankenin digitaalisia palveluita.

Internetkonttori

Internetkonttori auttaa sinua hallitsemaan raha-asioitasi keskitetysti ja tehokkaasti.

Voit tarkastella ja hallita kaikkia Ålandsbankeniin keskittämiäsi tilitietoja yhdestä paikasta. Tämä palvelu tarjoaa helpon tavan tehdä maksuja, tilisiirtoja ja hyväksyä e-laskuja.

Internetkonttorissa voit luokitella maksuja ja tilisiirtoja Talouteni-toiminnon avulla. Tämä toiminto auttaa sinua seuraamaan kulujasi ja hallitsemaan talouttasi paremmin. Kaikki toiminnot on suunniteltu käyttäjäystävällisiksi ja helposti saataviksi.

Mobiilisovellukset

Ålandsbankenin mobiilisovellukset, kuten Mobiilipankki, tuovat pankkipalvelut suoraan älypuhelimeesi.

Mobiilipankin avulla voit kirjautua sisään kätevästi e-IDllä, tehdä maksuja, tilisiirtoja ja hyväksyä e-laskuja missä ja milloin tahansa.

Aloitussivulta saat selkeän yhteenvedon varoistasi ja näet tärkeimmät tilitiedot yhdellä silmäyksellä. Kaikki toiminnot on suunniteltu mobiililaitteille optimoidusti, mikä tekee pankkiasioinnista helppoa sekä nopeaa.

Vastuullisuus

Ålandsbanken panostaa vastuullisuuteen monilla eri alueilla, kuten ympäristöprojektit, Itämeren suojelu ja sosiaaliset sitoumukset. Alla on tarkempaa tietoa näistä tärkeistä osa-alueista.

Ympäristöprojektit

Ålandsbanken pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja lisäämään ympäristötietoisuutta.

He ovat sitoutuneet erilaisiin miljöprojekti-hankkeisiin, jotka auttavat suojelemaan luonnon monimuotoisuutta ja parantamaan ympäristön tilaa.

Näihin projekteihin kuuluu muun muassa:

 • Energiatehokkaiden ratkaisujen käyttö
 • Veden ja metsien suojelu
 • Kierrätys- ja jätehuoltojärjestelmien parantaminen

Heidän tavoitteensa on tehdä ympäristöystävällisiä valintoja, jotka vähentävät negatiivisia vaikutuksia luontoon.

Östersjöprojekti

Ålandsbanken on pitkään toiminut Itämeren suojelun parissa.

He ovat lahjoittaneet useita miljoonia euroja Östersjön ja östersjöprojektet-hankkeisiin.

Heidän toimintansa sisältää:

 • Östersjökontot, jonka kautta asiakkaat voivat osallistua Itämeren suojeluun
 • Yhteistyö eri tahojen ja järjestöjen kanssa
 • Tietoisuuden lisääminen meren saasteiden ja suojelutarpeiden ympärillä

Nämä toimet ovat auttaneet parantamaan Itämeren tilaa ja edistäneet kestävää kehitystä.

Sosiaaliset sitoumukset

Ålandsbanken panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen.

He keskittyvät tasa-arvoon, osallistamiseen ja hyviin arvoihin, joilla pyritään luomaan parempi työympäristö ja tukemaan yhteisöjen hyvinvointia.

Heidän sosiaalisiin sitoumuksiinsa kuuluu:

 • Reilun työympäristön luominen
 • Yhteisöjen tukeminen eri keinoin
 • Koulutus- ja kehitysohjelmien tarjoaminen työntekijöille

Näillä toimilla Ålandsbanken pyrkii osallistumaan positiivisesti yhteiskuntaan ja tukemaan pitkäjänteisesti sosiaalista kestävyyttä.

Turvallisuus

Ålandsbankenissa turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Pankki tarjoaa kattavia tietoturvaratkaisuja ja ohjeita huijausten estämiseksi.

Tietoturva

Ålandsbanken panostaa vahvasti tietoturvaan ja käyttää edistyksellisiä teknologioita suojatakseen henkilökohtaisia ja pankkitietoja.

Pankki käyttää monivaiheista tunnistautumista, kuten salasanoja ja kertakäyttöisiä turvakoodeja.

Näillä menetelmillä varmistetaan, että vain sinulla on pääsy tilitietoihisi.

Pankin internetkonttori tarjoaa turvallisen ympäristön, jossa voit hoitaa pankkiasioitasi.

Muista päivittää säännöllisesti laitteidesi ohjelmistot ja virustorjuntaohjelmat.

Tarkista tilisi tapahtumat säännöllisesti ja ilmoita pankille epäilyttävistä toiminnoista.

Erilaisia huijauksia esiintyy nykyään paljon.

Ålandsbanken tekee jatkuvaa työtä estääkseen tietojen kalastelua ja väärinkäyttöä.

Pysy valppaana ja käytä vain pankin virallisia kanavia ja sivustoja.

Huijauksien ehkäisy

Huijaukset, kuten bedrägerier, telefonsamtal ja sms, ovat yleisiä.

Ålandsbanken tarjoaa selkeitä ohjeita niiden tunnistamiseksi ja välttämiseksi. Pankki ei koskaan pyydä kirjautumistietojasi puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Jos saat tällaisen pyynnön, katkaise puhelu ja ilmoita siitä pankille.

Älä koskaan klikkaa epäilyttäviä linkkejä, vaan tarkista aina viestin lähde. Käytä virallisia pankin antamia kontakteja tarpeen mukaan.

Tietojenkalastelun estämiseksi on tärkeää olla tarkkaavainen ja käyttää vain pankin omia turvallisia kirjautumissivuja.

Pidä silmällä varoituksia, jotka tulevat suoraan pankilta liittyen uusiin huijausyrityksiin.

Pankki päivittää säännöllisesti ohjeita ja varoituksia verkkosivuillaan ja asiakaspalvelussa.

Ålandsbanken kokemuksia

Ålandsbanken asiakaspalvelu

 • Sähköpostiosoite: https://www.alandsbanken.fi/asiakaspalvelu
 • Puhelinnumero: +358 (0) 204 29 2920
 • Osoite: PB 3, 22101 Mariehamn
 • Aukioloajat: ma–pe 8.30–18.00

 

Ålandsbanken usein kysytyt kysymykset

Ålandsbanken
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
- - -
Hae Ålandsbanken laina Kilpailuta Ålandsbanken laina
Ålandsbanken myöntää luottoja kiinteistöihin liittyviin tarkoituksiin sekä luottoja, joiden tarkoituksena on asunto-osakkeiden hankinta omaan käyttöön tai sijoitustoimintaan, opinnot, kulutus ja arvopapereiden hankinta. Opintolainoja myönnetään valtion tai Ahvenanmaan maakunnan takauksella.

Ålandsbanken lainanvälittäjät

Ålandsbanken ei ole mukana lainanvälityspalveluissa. Voit pyytää lainatarjouksen suoraan Ålandsbanken verkkosivustolta.