Ajoneuvolaina

Hae ajoneuvolaina 10 000 euron tai jopa 60 000 € ajoneuvoon. Voit hakea vakuudettoman autolainan 1 - 15 vuoden laina-ajalla.

ajoneuvolaina

Hae lainaa ajoneuvoon

Kun harkitset ajoneuvon hankintaa, ajoneuvolaina tarjoaa ratkaisun rahoitukseen.

Ajoneuvolaina on lainatuote, joka on suunnattu ajoneuvojen, kuten autojen, moottoripyörien tai veneiden ostamiseen. Laina voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton, ja se mahdollistaa ajoneuvon hankinnan ilman, että sinun täytyy odottaa säästöjen kertymistä.

Lainatarjouksia vertaillessasi löydät erilaisia vaihtoehtoja, jotka vastaavat tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Lainasummat ja rahoitusehdot vaihtelevat palveluntarjoajien kesken, ja voit usein räätälöidä takaisinmaksuajan sekä kuukausierän omien tarpeidesi mukaisesti.

On suositeltavaa tutustua huolellisesti kaikkiin lainaehdotuksiin sekä lainan todelliseen vuosikorkoon, mikä auttaa sinua arvioimaan kustannukset koko laina-ajan sekä löytämään edullisimman vaihtoehdon.

Lainapäätöksen voit saada jopa välittömästi, ja nykyaikaisen digitaalisen pankkitoiminnan ansiosta lainahakemuksen tekeminen onnistuu helposti myös verkossa.

Valittaessa ajoneuvolainaa kannattaa ottaa huomioon korkomarginaalit ja muut mahdolliset kulut, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Vakuudettomissa lainoissa korot ovat yleensä korkeampia, mutta niiden hyvä puoli on se, että vakuuksia tai takaajia ei tarvita. Muista arvioida omaa maksukykyäsi realistisesti ja pitää silmällä lainan kokonaiskustannuksia.

Ajoneuvolainalla rahoitat ajoneuvon hankinnan

Ajoneuvolaina tarjoaa taloudellisen ratkaisun, kun olet hankkimassa autoa, venettä tai moottoripyörää. Lainavaihtoehdot ovat moninaiset, ja voit saada rahoitusta aina 60 000 euroon saakka.

Autolainan perusteet

Autolainaa voi hakea uuden tai käytetyn auton ostoon. Tyypillisesti lainasummat vaihtelevat 500 eurosta jopa 60 000 euroon.

Usein voit saada lainapäätöksen nopeasti, jopa heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Autolainan ehdot, kuten korot ja takaisinmaksuaika, riippuvat lainanantajasta sekä omasta taloudellisesta tilanteestasi.

 • Lainasumma: 500 – 60 000 €
 • Maksuaika: Joustavat vaihtoehdot, 1-20 vuotta
 • Lainapäätös: Usein nopeasti, jopa heti

Vene- ja moottoripyörälainat

Vene- tai moottoripyörälainan avulla rahoitat vesillä tai maanteillä tarvittavan ajoneuvon ostamisen. Lainavaihtoehtoja on saatavilla niin rahoitusyhtiöiltä kuin pankeiltakin.

Rahoituksen ehdot määräytyvät samankaltaisten kriteerien pohjalta kuin autolainoissa, ja hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen voit hankkia unelmiesi veneen tai moottoripyörän.

 • Kohde: Veneet ja moottoripyörät
 • Ehdot: Vaihtelevat eri lainanantajien mukaan
 • Rahoitus: Joustavat lainasummat ja maksuajat

Ajoneuvolainan ehdot

Kun harkitset ajoneuvolainaa, on tärkeää ymmärtää lainan ehdot. Ne määrittävät lainan saannin kriteerit, kustannukset sekä takaisinmaksun joustavuuden.

Lainasumma ja takaisinmaksuaika

Ajoneuvolainan lainan määrä voi vaihdella yleensä välillä 500 – 60 000 euroa.

Takaisinmaksuaika on tyypillisesti 1-15 vuotta, jonka voit valita tarpeesi mukaan. Maksuaikataulu vaikuttaa kuukausierien suuruuteen sekä lainan kokonaiskustannuksiin.

Korko ja muut kustannukset

Ajoneuvolainan kustannukset koostuvat korosta sekä muista mahdollisista maksuista, kuten tilinhoitomaksuista.

Todellinen vuosikorko on paras mittari lainan kokonaiskustannusten vertailuun, sillä se sisältää kaikki lainan kustannukset.

Vakuudet ja vakuudettomat vaihtoehdot

Voit hakea ajoneuvolainaa vakuudellisena tai vakuudettomana.

Vakuudellisessa lainassa tarvitset omaisuutta, kuten asunnon tai toisen ajoneuvon, vakuudeksi lainalle. Vakuudettomissa lainoissa korko voi olla korkeampi johtuen suuremmasta riskistä lainanmyöntäjälle.

Tulovaatimukset ja maksukyky

Lainan saaminen edellyttää yleensä säännöllisiä palkka- tai eläketuloja.

Lainanantajat arvioivat maksukykysi, jotta voivat määritellä, kuinka suuren lainan voit turvallisesti ottaa ja maksaa takaisin.

Ajoneuvolainan hakeminen

Ajoneuvolainan hakeminen on prosessi, jonka aikana arvioidaan taloudellista tilannettasi ja lainanantajan myöntämisehdot. Tässä osiossa käymme läpi vaiheet lainahakemuksen tekemisestä aina päätöksentekoon.

Lainahakemusprosessi

Aloitat ajoneuvolainan hakemisen valitsemalla lainanantajan ja täyttämällä lainahakemuksen heidän verkkopalvelussaan.

Tämä prosessi sisältää henkilötietojen, ajoneuvon tiedot ja halutun lainasumman välittämisen lainanantajalle. Lainan määrä voi vaihdella tyypillisesti 500 € – 60 000 € välillä sen mukaan, mikä on tarpeesi.

Dokumentit ja vaatimukset

Lainanantaja edellyttää, että esität tarvittavat dokumentit kuten tunnistautumistiedot, ajokortin ja mahdolliset muut askirjat, jotka todistavat tuloistasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

Lainan saaminen edellyttää myös usein, että sinulla on puhtaat luottotiedot.

Hakemuksen arviointi

Kun olet lähettänyt hakemuksen ja liitteet, lainanantaja tarkistaa luottotietosi ja arvioi maksukykysi.

Arvioinnin perusteella lainanantaja voi päättää myöntää lainan, minkä jälkeen rahat siirretään tilillesi. Koko prosessin voit usein suorittaa verkossa, ja luottopäätöksen saatat saada jo muutamassa minuutissa.

Ajoneuvolainan kustannukset

Kun harkitset ajoneuvolainaa, on tärkeää ymmärtää lainan kokonaiskustannukset, jotka muodostuvat monista eri tekijöistä.

Luoton kustannukset yksityiskohtaisesti

Ajoneuvolainan kokonaiskustannukset koostuvat pääasiassa korosta ja kuukausittaisista hoitomaksuista.

Korko voi vaihdella merkittävästi lainanantajasta ja tarjouksestasi riippuen. Todellinen vuosikorko on hyvä mittari lainan kulujen vertailuun, sillä se sisältää niin nimelliskoron kuin muutkin lainanhoitokulut.

 • Avausmaksu: Yleensä kertaluonteinen maksu lainan perustamisesta.
 • Tilinhoitomaksu: Kuukausittainen maksu lainan hallinnointiin.

Käyttämällä lainalaskuria, voit arvioida kuukausikulujen ja koron vaikutuksen lainasi kokonaiskustannuksiin.

Lisämaksut ja hallinnolliset kulut

Lainanottajan tulee olla tietoinen mahdollisista lisämaksuista, jotka voivat sisältää:

 • Käsittelymaksut: Asiakirjojen käsittelystä perittävä maksu.
 • Eräpäivän siirtomaksut: Mahdolliset maksut, jos päätät siirtää eräpäivää.

Lisäksi autorahoitus voi sisältää erilaisia hallinnollisia maksuja, jotka lisätään lainan pääomaan tai laskutetaan erikseen. Mallina voit tarkastella esimerkiksi lainan halinta– tai reskontrapalkkioiden suuruutta.

Selvitä aina nämä ylimääräiset kulut ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, jotta pysyt tietoisena lainasi todellisista kokonaiskustannuksista.

Ajoneuvolainavaihtoehdot

Kun harkitset ajoneuvon hankkimista lainarahalla, on tärkeää ymmärtää erilaiset lainatyypit ja niiden erityispiirteet. Vertailemalla lainatarjouksia huolellisesti, voit löytää itsellesi edullisimman ja sopivimman rahoitusratkaisun.

Erilaiset lainatyypit

Autolaina on käytetyin ajoneuvon rahoitusmuoto. Voit ottaa sen sekä vakuudellisena että vakuudettomana.

Vakuudettomassa autolainassa et tarvitse osto-omaisuutta tai muuta vakuutta lainalle. Tämä tekee lainan saannista nopeampaa, mutta korko voi olla korkeampi.

Osamaksu taas tarkoittaa sitä, että maksat ajoneuvosta sovitut kuukausierät. Ajoneuvo siirtyy omistukseesi viimeisen erän maksettua.

Muista, että osamaksusopimus sisältää usein korkeamman koron verrattuna perinteiseen autolainaan.

Joustoluotto on yleistynyt vaihtoehto, joka tarjoaa enemmän joustavuutta lainan takaisinmaksuun.

Maksat vain käyttämästäsi luotosta ja voit itse säädellä kuukausierän suuruutta tarpeesi mukaan.

Lainatarjousten vertailu

Kun vertailet lainatarjouksia, keskity seuraaviin lainaehtoihin:

 • Korko: vertaa tarjousten vuosikorkoja, sillä pienemmälläkin korkoerolla voi olla suuri vaikutus kokonaiskustannuksiin.
 • Kuukausierä: varmista, että valitsemasi kuukausierä sopii budjettiisi.
 • Laina-aika: pidempi laina-aika voi pienentää kuukausieriä, mutta kokonaiskustannus voi kasvaa.

Älä pelkästään katso kuukausierän suuruutta, vaan tarkastele myös lainan todellista vuosikorkoa ja muita kuluja.

On suositeltavaa käyttää autolainalaskuria, joka auttaa arvioimaan lainan todellisia kustannuksia.

Muista myös, että lainatarjous ei sitoudu sinua mihinkään. Voit pyytää useampia tarjouksia ja vertailla niitä rauhassa.

Rahoitusmarkkinoiden ymmärtäminen

Ajoneuvolainaa harkittaessa on tärkeää ymmärtää rahoitusmarkkinoiden periaatteet, kuten korkomarginaali ja euriborkorko, sekä kilpailun vaikutus lainaehtoihin.

Korko ja markkinatilanne

Kun etsit ajoneuvolainaa, euriborkorko on yleinen viitekorko, joka vaikuttaa koron muodostumiseen. Tämän päälle lainanantaja lisää oman marginaalinsa, joka on heidän voittomarginaalinsa.

Korkomarginaali vaihtelee ja on yksilöllinen jokaiselle lainanottajalle, riippuen muun muassa luottoriskistä.

Markkinatilanne vaikuttaa myös euriborin vaihteluihin, joten pidä silmällä rahoitusmarkkinoiden suuntauksia ja niiden vaikutusta lainojen korkoihin.

Lainojen kilpailuttaminen markkinoilla

Kilpailuttaminen on avainasemassa parhaiden lainaehtojen löytämisessä. Vertaile lainatarjouksia useilta lainanmyöntäjiltä nähdäksesi, millaisia korkomarginaaleja ja lainaehtoja on tarjolla.

Tässä prosessissa vertailet:

 • Eri lainanantajien marginaaleja
 • Lainan kokonaiskustannuksia
 • Sopimus- ja muiden lainasta aiheutuvien kulujen suuruutta

Kilpailluilla markkinoilla voit löytää edullisemman ajoneuvolainan, joten vertailu kannattaa tehdä huolellisesti.

Ajoneuvolainan hallinnointi

Hallitessasi ajoneuvolainaa on ensisijaisen tärkeää ymmärtää lainasopimuksesi yksityiskohdat, kuten maksuaika ja korot, sekä lainan määrän että suoritustavat.

Tämä auttaa sinua välttämään ylimääräisiä kustannuksia ja säilyttämään taloudellisen vakauden.

Lainan maksuaikataulu

Ajoneuvolainasi maksuaika ja maksuerien lukumäärä muodostavat maksuaikataulun, jonka mukaan rahat siirtyvät takaisin lainanantajalle.

Maksuaika voi vaihdella muutamasta vuodesta jopa kymmeneen vuoteen. Tyypillisesti maksuerien suuruus ja lukumäärä sovitaan lainasopimuksessa.

 • Esimerkki maksuaikataulusta:
  • erä: 500€
  • erä: 500€
  • Viimeinen erä: 500€ (jäännöserä)

Korot vaikuttavat sekä kuukausittaisen että kokonaismaksun suuruuteen. Niiden vaikutusta voit laskea etukäteen käyttämällä laina-laskuria.

Maksuviivästysten hallinta

Jos kohtaat tilanteen, jossa et pysty maksamaan erää ajallaan, on tärkeää tiedostaa maksuviivästysten hallinta.

Ota yhteys lainanantajaan mahdollisimman pian keskustellaksesi mahdollisista maksujärjestelyistä. Joissakin tapauksissa voidaan soveltaa viivästyskoron lisäksi muita maksuja.

 • Toimenpiteitä maksuviivästysten hallintaan:
  1. Ota yhteyttä lainanantajaan.
  2. Selvitä maksun uudelleenjärjestelyn mahdollisuudet.
  3. Päivitä lainasopimus jos tarpeen.

Lisäpalvelut ja tarjoukset

Kun etsit ajoneuvolainaa, kannattaa huomioida mahdolliset rahoituslaitosten tarjoamat erikoistarjoukset ja palvelut, joiden avulla voit säästää rahaa ja saada lisäarvoa rahoituksellesi.

Rahoituslaitosten erikoistarjoukset

Monet rahoituslaitokset, kuten Sortter ja Nordea Rahoitus Suomi Oy, tarjoavat aika ajoin houkuttelevia kampanjoita. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Alennetut korot: 0 % korkotarjouksella tarjoaminen uusiin autoihin rajatun ajan.
 • Ei kuluja: Tiettyjen lainasummien kilpailuttaminen ilman lisäkuluja.

Tutki aina eri rahoituslaitosten tarjoukset huolellisesti ja vertaile niitä. Katso, että tarjoukset ovat voimassa ja että ne todella hyödyttävät sinua.

Palvelut henkilöasiakkaille

Palvelut henkilöasiakkaille voivat käsittää monenlaisia lisäetuja:

 • Turvallinen lainan hakuprosessi: Hakeminen, kuten Sortterin palvelun kautta, tapahtuu yleensä SSL-suojatun yhteyden avulla, mikä suojaa henkilötietojasi.
 • Lainojen kilpailutuspalvelut: Saat lainatarjoukset usealta lainanantajalta yhdellä hakemuksella, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Muista, että Nordea ja muut pankit saattavat tarjota henkilökohtaisia etuja, jotka voivat olla yksilöllisesti räätälöityjä tarpeiden mukaan.

Ajoneuvolaina yhteishakijan kanssa

Hakeessasi ajoneuvolainaa yhteishakijan kanssa, sinulla ja rinnakkaishakijalla on molemmilla täysi vastuu lainan takaisinmaksusta.

Yhteishakija ja lainan vakuus

Yhteishakija tarkoittaa sitä, että haet ajoneuvolainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Tämä on usein joku, joka on taloudellisesti läheinen sinulle, kuten puoliso tai perheenjäsen.

Lainanantaja tarkistaa molempien hakijoiden luottotiedot ja yhteiset tulot. Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi saada laina tai johtaa parempiin lainaehtoihin, kuten alhaisempaan korkoon.

Lainaa hakiessasi, on hyvä huomioida seuraavat seikat:

 • Ikäraja: Lainanantajat asettavat usein minimi-ikärajan, joka täytyy täyttää lainaa hakiessa.
 • Luottotiedot: Molempien hakijoiden luottotiedot tulee olla kunnossa.
 • Tulot: Yhteiset tulot voivat vaikuttaa myönteisesti lainan myöntämiseen.
 • Vastuu: Rinnakkaishakija on yhtä lailla vastuullinen lainan takaisinmaksusta.

Lainan vakuus merkitsee sitä, mitä lainanantaja vaatii turvakseen mahdollisen luottotappion varalta. Ajoneuvolaina ilman vakuuksia on kuitenkin yleinen, sillä laina on kulutusluotto, joka ei vaadi erillisiä vakuuksia.

Kun haet ajoneuvolainaa yhteishakijan kanssa, olkaa tietoisia mahdollisista lainan ehdoista ja takaisinmaksuvelvollisuuksista. Hyvä valmistautuminen ja yhteistyö lainaprosessin aikana voi olla hyödyksi lainaehdoissa ja myöhemmässä lainan hallinnassa.

Ajoneuvolaina usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.

Lue myös nämä

Ajoneuvorahoitus