Moottoripyörälaina - Moottoripyörän rahoitus

Hae lainaa moottoripyörään jopa 60 000 euroon asti. Voit hakea vakuudetonta moottoripyörälainaa 1 - 15 vuoden laina-ajalla.

moottoripyörälaina

Moottoripyörälaina

Moottoripyörälaina tarjoaa mahdollisuuden rahoittaa unelmiesi moottoripyörä joustavien ja kätevien maksuehtojen avulla.

Kun päätät hankkia moottoripyörän, et välttämättä halua tai pysty maksamaan koko summaa kerralla, ja tässä moottoripyörälaina tulee kuvioihin. Tällainen laina on usein vakuudeton, eli et tarvitse erillistä vakuutta lainan saamiseksi, mikä tekee lainaprosessista nopeamman ja yksinkertaisemman.

Lainasummat moottoripyörälainoissa vaihtelevat tavallisesti muutamasta tuhannesta eurosta jopa useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin, antaen sinulle vapauden valita juuri sinulle ja budjetillesi sopivan moottoripyörän.

Lainan korko muodostuu yleensä marginaalista sekä viitekorosta, kuten euriborista, ja laina-aika voi vaihdella yhdestä jopa kahdeksaan vuoteen, riippuen lainanantajasta ja lainasummasta.

Hakuprosessi on tehty helpoksi ja voit hakea moottoripyörälainaa verkkopalveluiden kautta.

Luottopäätöksen saat nopeasti, usein jopa saman päivän aikana, ja hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen rahat siirretään suoraan tilillesi. Tämä mahdollistaa sen, että pääset nauttimaan uudesta moottoripyörästäsi ilman pitkiä odotusaikoja.

Moottoripyörälainan perusteet

Moottoripyörän hankintaan liittyen moottoripyörälaina tarjoaa taloudellista joustavuutta. Tämä osio käsittelee lainan määritelmää ja eri lainatyyppejä.

Moottoripyörälainan määritelmä

Moottoripyörälaina on kulutusluotto, jonka tarkoituksena on rahoittaa moottoripyörän osto. Vakuudeton moottoripyörälaina on suosittu vaihtoehto, jossa lainan saamiseksi ei tarvitse asettaa vakuutta.

Lainasumma voi olla esimerkiksi 1 000 – 60 000 euroa, ja maksuaika yleensä venyy 1-15 vuoden välille. Korko muodostuu marginaalista ja viitekorosta, kuten 3 kk euriborista.

Erilaiset moottoripyörälainat

Lainat moottoripyörän hankintaan voidaan jakaa pääasiassa kahteen tyyppiin:

 1. Vakuudeton laina:
  • Ei vaadita vakuuksia.
  • Korkeampi korko verrattuna vakuudelliseen lainaan.
  • Joustava ja nopea vaihtoehto.
 2. Vakuudellinen laina:
  • Vaatii vakuuden, kuten toisen ajoneuvon tai muun omaisuuden.
  • Yleensä edullisempi korko kuin vakuudettomissa lainoissa.
  • Hyvä vaihtoehto, kun käytettävissä on vakuus.

Valinta lainatyypin välillä riippuu omasta taloudellisesta tilanteestasi ja tarpeistasi.

Moottoripyörälainan ehdot

Ennen moottoripyörälainan hakemista on tärkeää ymmärtää lainan ehdot. Ne määrittävät laina-ajan pituuden, korkojen määrän, lainasumman ja mahdolliset lisäkustannukset.

Laina-aika

Laina-aika määrittää sen ajanjakson, jonka kuluessa laina on maksettava takaisin. Moottoripyörälainoissa laina-aika voi vaihdella tyypillisesti 1-15 vuoden välillä.

Korko ja todellinen vuosikorko

Korko muodostuu pankin marginaalista ja viitekorosta, kuten 3 kuukauden euriborista. Lainan korko voi vaihdella yleensä välillä 3,5 – 10,95 %.

Todellinen vuosikorko sisältää myös lainaan liittyvät lisäkustannukset, joten se antaa tarkan kuvan lainan kustannuksista.

Lainasumma ja takaisinmaksu

Voit hakea moottoripyörälainaa ilman vakuuksia, ja lainasummat vaihtelevat tyypillisesti 2 000 – 60 000 euron välillä. Takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä, jotka sovitaan lainasopimuksessa.

Lainan lisäkustannukset

Lainaan voi liittyä erilaisia lisäkustannuksia, kuten tilinhoitomaksut ja mahdolliset avausmaksut. Näitä ei aina oteta huomioon nimelliskoron lisäksi, mutta ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Käytä lainalaskuria arvioidaksesi lainan kokonaishintaa, sisältäen kaikki kustannukset.

Moottoripyörän rahoitukseen liittyvät vaihtoehdot

Kun harkitset moottoripyörän rahoitusvaihtoehtoja, on tärkeää ymmärtää niiden eroavuudet ja miten ne soveltuvat omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Vakuudeton vs. vakuudellinen moottoripyörälaina

Vakuudeton moottoripyörälaina tarkoittaa lainaa, johon ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Tämä rahoitusvaihtoehto on joustava, ja se on usein nopeampi tapa saada rahoitus, mutta korko voi olla korkeampi verrattuna vakuudelliseen lainaan.

 • Vakuudellinen moottoripyörälaina: Tarvitset vakuuden, joka voi alentaa korkoa.
 • Vakuudeton laina: Ei vakuutta, korkeampi korko, mutta nopeampi käsittely.

Rahoitusvaihtoehtojen vertailu

Vertailu on avain löytää parhaan mahdollisen rahoitusvaihtoehdon moottoripyörän hankintaan. Voit käyttää lainavertailu palveluita tai tehdä kilpailutusta eri lainanantajien välillä.

Harkitse lainaehdot huolellisesti ja valitse rahoitus, joka sopii parhaiten omaan talouteesi.

 • Kilpailuttaminen: Vertaile eri lainanantajien tarjouksia.
 • Lainavertailu: Tutki eri lainojen kuluja ja korkoja.

Valitessasi rahoitusvaihtoehtoa, harkitse lainan kokonaiskustannuksia, kuten korkoa ja muita mahdollisia maksuja.

Lainan hakuprosessi

Hakuprosessi moottoripyörälainalle on suunniteltu olemaan nopea ja vaivaton, jotta voit keskittyä moottoripyörän valintaan ja hankintaan. Tarvittavat asiakirjat ja tiedot on hyvä olla valmiina hakemusta tehdessäsi.

Miten hakea moottoripyörälainaa

Voit hakea moottoripyörälainaa helposti verkossa lainanantajan verkkosivuilla tai mobiilisovelluksessa. Kun teet lainahakemuksen:

 1. Valitse haluttu lainasumma ja takaisinmaksuaika.
 2. Täytä hakemukseen vaadittavat henkilökohtaiset tiedot.
 3. Odota lainapäätöstä, joka voi saapua jopa kahden pankkipäivän sisällä.

On tärkeää muistaa, että moottoripyörälainaa hakiessasi takaisinmaksukykysi varmistetaan, eikä sinun tarvitse asettaa vakuuksia lainalle.

Tarvittavat tiedot lainahakemuksessa

Lainahakemuksen yhteydessä sinun on annettava seuraavat tiedot:

 • Henkilökohtaiset tiedot: kuten täydellinen nimi ja sosiaaliturvatunnus.
 • Yhteystiedot: kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
 • Taloudellinen tilanne: tietoja kuukausittaisista tuloista ja menosta.
 • Pankkitili: mihin laina maksetaan jos hakemus hyväksytään.

Huomaathan, että lainanantaja voi pyytää lisäksi muita asiakirjoja tai tietoja taloudellisen tilanteesi varmistamiseksi. Valittu moottoripyörärahoitus sekä joustoluotto mahdollistavat usein ylimääräiset lainanlyhennykset ilman lisäkuluja, joten tarkista mahdollisuus joustaviin takaisinmaksuehtoihin.

Lainojen kilpailuttaminen ja etuja tarjoavat lainat

Kun olet hankkimassa moottoripyörälainaa, kilpailuttaminen voi säästää sinulta merkittävästi ja etujen huomioiminen lainaa valitessa voi tuoda lisäarvoa.

Lainojen kilpailuttamisen hyödyt

Kilpailuttamalla lainat säästät rahaa ja varmistat itsellesi edullisimman koron.

Markkinoilla on monia lainanantajia, ja lainasummat voivat vaihdella suuresti.

Kun kilpailutat lainat, saat useita tarjouksia eri lainanantajilta, kuten Nordea tai paikalliset pankit, mikä mahdollistaa sinulle paremman neuvotteluaseman.

Tämä tarkoittaa, että sinä et maksat ylihintaa lainasta, sillä olet vertaillut markkinoiden parhaat vaihtoehdot.

 • Vertaa korkoja: Eri lainanantajien korot vaihtelevat. Etsi lainasopimus, jossa on matalin mahdollinen korko.
 • Tarkista lainaehtoja: Eri lainanantajilla voi olla vaihtelevia takaisinmaksuehtoja ja kuluja.

Etujen ja tarjousten hyödyntäminen

Hyödynnä lainaetuja ja tarjouksia, joita rahoituslaitokset tarjoavat uusille asiakkaille. Etuja voi olla esimerkiksi alempi korko tai kuluttoman laina-ajan tarjoaminen.

Etsiessäsi moottoripyörälainaa, Lainanvälittäjä voi olla hyvä valinta, koska se vertailee lainoja puolestasi ja auttaa sinua löytämään lainanantajat, jotka tarjoavat parhaat edut.

Muista lukea tarjousten ehdot huolellisesti, jotta ymmärrät, mitä etua oikeasti saat ja et tule yllättyneeksi piilokuluista tai ehdoista myöhemmin.

 • Tarkasta tarjoukset: Eri lainanantajat saattavat tarjota erilaisia etuja, kuten alennettua korkoa tietyksi ajaksi.
 • Hyödynnä kampanjoita: Joitakin etuja tarjotaan vain tietyn ajan kampanjoiden yhteydessä, joten ole hereillä niiden suhteen.

Moottoripyörälaina usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14750 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.65 % laskettuna lainasummalle 10000 €, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 14749 €, eli 123 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4,19 % - 19,50 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 8.15%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 10 000 € lainalle 120.59 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 14 471 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 3 871 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,5 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4,50 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainasumma 22 000 € laina-aika 6 vuotta vuotta. Kustannus 6 583 € mikäli tod.korko on 9.46%. Kokonaiskustannus näillä ehdoilla 28 583 €. Pankit määrittävät korot lainalle tapauskohtaisesti. Nominaalikorot ovat 4,50%-20% väliltä.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 4,68 % - 19%
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 60 000 € 1 - 18 vuotta 5,99 % - 10 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10000 €, takaisinmaksuaika 120 kuukautta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja nimelliskorko 9 %, on lainan todellinen vuosikorko 10.44 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15840 €, eli 132 €/kk.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Lainan kilpailutus
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 4 % - 20 %
Täytä hakemus Tarkista yhteistyökumppanit
Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 119 €, takaisinmaksettava summa 14 226 € sekä todellinen vuosikorko on 7,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lue myös nämä

Ajoneuvorahoitus