Lainanantajat

Lainanantaja kannattaa valita huolella. Lue tietopakettimme lainanantajista.

lainanantaja

Lainanantajat

Haaveiletko uuden auton ostamisesta, kodin remontoinnista tai lomamatkasta? Kun tarvitset lainaa, on tärkeää tietää, mistä ja miten lainaa voi parhaiten hakea.

Suomessa lainanantajat tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja, ja vertailu kannattaa aina.

Lainanantajat voidaan jakaa pääasiassa kahteen ryhmään: digitaaliset palvelut eli digipankit sekä perinteiset kivijalkapankit.

Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa ja haittansa, ja valintasi riippuu tarpeistasi ja tilanteestasi. Digipankit voivat tarjota nopeutta ja helppoutta, kun taas perinteiset pankit voivat olla luotettavampia pitkällä aikavälillä.

Ennen lainan hakemista on tärkeää ymmärtää, mitä eri lainanantajat tarjoavat ja mitkä ovat lainaehtojen erot. Kilpailuttamalla lainatarjoukset voit saada edullisemman lainan ja säästää rahaa.

Olitpa sitten valitsemassa pikavippiä tai isompaa asuntolainaa, tarkka vertailu auttaa sinua löytämään parhaan vaihtoehdon juuri sinulle.

 • Lainanantajat voivat olla digipankkeja tai kivijalkapankkeja.
 • Kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään edullisimman lainan.
 • Eri lainaehtojen vertailu on tärkeää parhaan valinnan tekemiseksi.

Lainanantajat

Lainanantajat ovat rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainoja yksityishenkilöille ja yrityksille. Tämä voi olla pankki, lainapalvelu tai muu rahoitusyhtiö.

Pankit
Useimmat suomalaiset hakijat hakevat lainoja perinteisistä kivijalkapankeista. Pankit tarjoavat usein kilpailukykyisiä korkoja ja pitkät laina-ajat. Ne ovat luotettava vaihtoehto ja niillä on yleensä suuri asiakastyytyväisyys.

Digipankit
Netissä toimivat lainantarjoajat, eli digipankit, ovat yhä suositumpia. Ne tarjoavat nopeampaa ja helpompaa palvelua. Hakemuksen käsittely ja lainan myöntäminen tapahtuvat usein kokonaan verkossa.

Lainavertailupalvelut
Lainavertailupalvelut auttavat sinua löytämään edullisimman lainan. Näihin palveluihin voit syöttää tietosi ja saada tarjouksia useilta lainanantajilta kerralla. Esimerkiksi Sortter kilpailuttaa lainoja yli 25 pankilla.

Lainanantajien valikoima on laaja ja jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto, olitpa sitten työtön, nuori tai ilman tuloja. Lainanantajat kilpailevat asiakkaista, mikä luo mahdollisuuksia saada parempia lainaehtoja ja korkoja, kunhan vertaat tarjontaa huolellisesti.

Lainanantajatyypit

Lainanantajia on monenlaisia, jokaisella niistä on omat erityispiirteensä. Tässä artikkelissa käymme läpi neljä yleisintä lainanantajatyyppiä: pankit, luottolaitokset, rahoitusyhtiöt ja vertaislainayritykset.

Pankit

Pankit ovat perinteisiä lainanantajia, ja niihin kuuluu sekä suuria että pieniä laitoksia. Pankit tarjoavat laajan valikoiman lainatuotteita kuten asuntolainoja, kulutusluottoja ja yrityslainoja.

Pankeilla on tiukemmat lainapäätöskriteerit, ja ne usein vaativat laajan dokumentaation lainanhakijalta. Korkotaso pankeissa voi olla alhaisempi, mutta hyväksymisprosessi kestää yleensä pidempään.

Pankkien etuna on niiden vakaa asema ja luotettavuus. Lainanhakija voi myös hyötyä muista pankin tarjoamista palveluista, kuten säästötilit ja sijoitusneuvonta.

Luottolaitokset

Luottolaitokset ovat erikoistuneita rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainoja erilaisin ehdoin. Nämä laitokset voivat keskittyä esimerkiksi autolainoihin tai opintolainoihin.

Luottolaitosten myöntämät lainat voivat olla joustavampia kuin pankkien lainat, sekä korkotasot voivat vaihdella paljon. Luottolaitokset tarjoavat usein myös erikoistuneita neuvontapalveluja.

Vaikka luottolaitosten lainat voivat olla helpommin saatavilla, lainaehtojen ymmärtäminen on tärkeää. Korkeammat riskit voivat johtaa korkeampiin korkoihin ja maksuehtoihin.

Rahoitusyhtiöt

Rahoitusyhtiöt tarjoavat lainoja sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Niiden lainatarjonta voi sisältää esimerkiksi yrityslainoja, leasing-sopimuksia ja factoring-palveluja.

Rahoitusyhtiöiden myöntämät lainat voivat olla joustavampia ja ne voivat kattaa erilaisia rahoitustarpeita. Korkotasot ja maksuehdot voivat vaihdella suuresti.

Rahoitusyhtiöiden etuna on usein nopeampi lainaprosessi ja vähemmän tiukat lainaehtojen vaatimukset. Yksi huono puoli voi kuitenkin olla korkeammat korot.

Vertaislainayritykset

Vertaislainayritykset yhdistävät lainanhakijat yksityisiin sijoittajiin, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa. Tämä lainamalli perustuu vertaislainaukseen, jossa lainanantajat ja -hakijat kohtaavat suoraan ilman välikäsiä.

Vertaislainayritykset tarjoavat usein kilpailukykyisiä korkoja ja sujuvan hakuprosessin. Lainan saaminen voi olla nopeampaa ja vähemmän byrokraattista.

Vertaislainojen etuna on yleensä joustavuus ja läpinäkyvyys. Sinun täytyy kuitenkin olla tietoinen mahdollisista riskeistä, kuten sijoittajien pääoman menettämisestä.

Lainanantajan valintaprosessi

Kun valitset lainanantajaa, on tärkeää huomioida monta tekijää.

Ensimmäinen askel on määrittää, oletko hakemassa lainaa pankista vai muulta lainayhtiöltä. Kummallakin on omat etunsa ja haittansa.

Vertaile lainakorkoja. Korko on hinta, jonka maksat lainanantajalle lainatusta rahasta. Korko vaikuttaa suoraan kuukausieriin ja lainan kokonaiskustannuksiin.

Tarkista lainanantajan luotettavuus. On olemassa paljon epäluotettavia lainapaikkoja, jotka saattavat olla huijauksia. Varmista, että lainanantaja on valvottu ja rekisteröity rahoitusalan toimija.

Käytä verkkopalveluita lainanantajien vertailuun. Nämä sivustot tarjoavat vertailuja koroista ja lainaehdoista. Niiden avulla voit löytää parhaan tarjouksen helposti ja nopeasti.

Käy läpi lainaehdot tarkasti. Esimerkiksi, jotkut lainat voivat sisältää piilokuluja tai erilaisia maksuja, jotka nostavat lainan kokonaishintaa. Lue jokainen ehto huolellisesti ennen hyväksymistä.

Asiakaspalvelu on myös olennainen tekijä. Hyvä lainanantaja tarjoaa asiantuntevaa ja ystävällistä asiakaspalvelua. Jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia, asiakaspalvelun tulee olla helposti tavoitettavissa ja avulias.

Lainanantajien sääntely ja lainsäädäntö

Lainanantajien toimintaa säädellään tarkasti eri lainsäädännöllä ja sääntelyillä. Eri lainanantajia koskevat erilaiset säännöt niiden tyypistä ja toimialueesta riippuen.

Finanssivalvonta (FIN-FSA) valvoo Suomessa pankkeja, vakuutusyhtiöitä ja muita rahoituslaitoksia. Se asettaa sääntöjä muun muassa pääomavaatimuksista ja riskienhallinnasta.

Lainakatto rajoittaa uusien lainojen määrää suhteessa vakuuksien arvoon. Suositus lainakatosta on 85 prosenttia muille kuin ensiasunnonostajille. Tämä vähentää asuntomarkkinoiden riskejä, mutta voi rajoittaa lainanottajien mahdollisuuksia.

Velkakatto (DTI-suhde) on toinen tärkeä sääntelytyökalu. Se tarkoittaa rajoja sille, kuinka paljon velkaa yksityishenkilö voi ottaa suhteessa vuotuisiin bruttotuloihin. Tämä auttaa varmistamaan, että lainanottajat eivät ylivelkaantuisi.

Vaihtoehtoisilla lainanantajilla on usein vähemmän tiukka sääntely. Tämä voi tehdä niiden lainoista houkuttelevampia, mutta myös riskialttiimpia. Sääntely- ja valvontaympäristö voi vaihdella suuresti eri maiden ja alueiden välillä.

Pankit ja muut perinteiset lainanantajat joutuvat noudattamaan tiukkoja sääntöjä asiakasdatan suojaamisessa ja käsittelyssä (GDPR). Tämä lisää lainanantajien vastuuta ja kuluttajien turvallisuutta.

Lainaehtojen vertailu

Lainaehtojen vertailu auttaa valitsemaan sinulle sopivimman lainan. On tärkeää kiinnittää huomiota korkoon, laina-aikaan ja takaisinmaksuehtoihin, jotta säästät kuluissa.

Korko

Korko on yksi tärkeimmistä lainaehtojen komponenteista. Se vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin ja kuukausieriin.

Koroissa voi olla suuria eroja lainantarjoajien välillä. Kannattaa vertailla vuosikorkoa (APR), joka sisältää kaikki lainan kulut. Näin saat kattavan käsityksen lainan hinnasta.

Esimerkiksi, lainan 5% korko vuodessa on halvempaa kuin 10%. Myös aloitusmaksut ja muut palvelumaksut vaikuttavat lopullisiin kustannuksiin.

Laina-aika

Laina-aika eli laina-aika määrittää, kuinka kauan olet velkaa.

Lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausieriä, mutta vähemmän korkokuluja pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi, jos laina-aika on 5 vuotta, maksat kuukausittain enemmän, mutta säästät korkokuluissa verrattuna 10 vuoden laina-aikaan. Toisaalta, pidempi laina-aika helpottaa kuukausittaista talouden hallintaa, vaikka se kerryttää enemmän korkoa kokonaisuudessaan.

Muista valita laina-aika, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi ja maksukykysi.

Takaisinmaksuehdot

Takaisinmaksuehdot määrittelevät, miten maksat lainasi takaisin.

Tärkeimmät ehdot sisältävät kuukausierän suuruuden ja maksupäivän. Jotkut lainat tarjoavat joustavia takaisinmaksuehtoja, kuten lyhennysvapaita kuukausia tai mahdollisuuden maksaa laina etuajassa ilman lisäkuluja.

Kannattaa tarkistaa, voiko laina-aikatauluun tehdä muutoksia tarpeen mukaan. Esimerkiksi, jos tulosi muuttuvat, voi olla hyödyllistä pystyä muokkaamaan takaisinmaksueriä.

Lainanantajien tarjoamat palvelut

Lainanantajat tarjoavat monia palveluja, jotka sopivat sekä henkilökohtaisiin että yritysten rahoitustarpeisiin. On tärkeää tietää, millaisia lainoja on saatavilla ja mitä ehtoja niihin liittyy.

Henkilökohtaiset lainat

Henkilökohtaiset lainat ovat suunnattuja yksityishenkilöille. Näitä lainoja voi käyttää moniin tarkoituksiin, kuten kodin remonttiin, auton hankintaan tai matkaan.

Korot ja ehdot vaihtelevat lainanantajasta riippuen. On aina hyvä vertailla useita tarjouksia lainavertailusivustoilla kuten Sortter. Lainojen korot voivat olla kiinteitä tai muuttuvia, joten tarkista, mikä sopii paremmin tilanteeseesi.

Useimmat lainanantajat edellyttävät luottotietojen tarkistusta. Hakijan tulee myös täyttää hakemus ja toimittaa tarvittavat asiakirjat, kuten tulotiedot ja henkilötiedot. Hyväksytty hakemus voi johtaa rahojen nopeaan siirtoon tilillesi.

Yrityslainat

Yrityslainat auttavat yrityksiä kasvamaan ja kehittymään. Näitä lainoja voi käyttää moniin tarkoituksiin, kuten toiminnan laajentamiseen, laitehankintoihin tai käyttöpääoman lisäämiseen.

Yrityslainojen ehdot vaihtelevat yrityksen koon ja taloudellisen tilanteen mukaan. Pienille yrityksille on olemassa erityisiä mikro- ja kasvulainoja. Isommat yritykset voivat hakea suurempia lainasummia ja pidempiä maksuaikoja.

Monet lainanantajat tarjoavat räätälöityjä ratkaisuja yrityksen tarpeisiin. Tässä tapauksessa on tärkeää neuvotella laajasti ja ymmärtää lainaehdot. Riittävä dokumentaatio, kuten liiketoimintasuunnitelma ja tilinpäätös, voivat olla tarpeen lainahakemusta varten. Verkkopohjaiset palvelut helpottavat lainaprosessia ja tasaavat eri lainantarjoajien tarjoukset vertailtaviksi.

Riskienhallinta ja luottoriski

Riskienhallinta on olennainen osa lainanantajien toimintaa. Riskienhallinnan tavoitteena on tunnistaa ja hallita mahdollisia riskejä, jotka voivat vaikuttaa lainanantajan taloudelliseen vakauteen.

Lainojen myöntäminen sisältää aina luottoriskiä. Luottoriski tarkoittaa riskiä siitä, että lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovittujen ehtojen mukaisesti. Lainanantajat arvioivat luotonhakijan luottokelpoisuutta useilla menetelmillä, kuten luottotietorekisterien ja tulotietojen avulla.

Positiivinen luottotietorekisteri

 • auttaa lainanantajia arvioimaan luotonhakijan maksukykyä tarkemmin.
 • sisältää tietoa lainanhakijoiden veloista ja tuloista lähes reaaliaikaisesti.
 • käyttöön otto Suomessa on suunniteltu keväällä 2024.

Luottoriskin hallinta:

 • Luottokelpoisuuden arviointi: Analysoi hakijan taloudellista historiaa.
 • Riskitasot: Määritellään selkeät raja-arvot hyväksytyille riskeille.
 • Riskien vähentämiskeinot: Esimerkiksi lainojen vakuudet ja korkeampi korko riskiasiakkaille.

Vastuullinen lainananto

Vastuullinen lainananto tarkoittaa sitä, että lainanantajat noudattavat eettisesti ja lainmukaisesti säädettyjä sääntöjä lainojen myöntämisessä. Tämä varmistaa, että lainanottajat voivat maksaa takaisin lainansa ongelmitta.

Tärkeimmät periaatteet vastuullisessa lainanannossa:

 1. Maksukyvyn arviointi: Lainanantajan on tarkistettava hakijan luottohistoria ja taloudellinen tilanne.
 2. Kohtuullinen hinnoittelu: Lainojen tulee olla hinnoiteltu oikeudenmukaisesti ja läpinäkyvästi.
 3. Selkeät ehdot: Lainan sopimusehdot on esitettävä lainanhakijalle selkeästi.

Hyvän luotonantotavan mukaisesti:

 • Ilmoitetaan kaikki kulut: Kaikki lainaan liittyvät kulut on ilmoitettava selkeästi.
 • Vastuullisuus: Lainoja myönnetään vain, jos hakijan kyky maksaa takaisin on realistinen.
 • Valvonta: Finanssivalvonta antaa suosituksia ja valvoo lainanantajien toimintaa.

Lainanantajien täytyy myös varmistaa, että lainanhakijan velvollisuudet ovat hallittavissa. Tämä edellyttää yksityiskohtaista analyysiä vakavaraisuudesta ja taloudellisista resursseista.

Esimerkkejä vastuullisista käytännöistä:

 • Luottohistorian tarkistus
 • Asiakastietojen päivittäminen
 • Asiakaspalvelun pitäminen ajan tasalla

Näiden käytäntöjen avulla voidaan luoda tasapainoinen ja luotettava luotonantopolitiikka, joka hyödyttää sekä lainanantajaa että lainanhakijaa.

Lainanantaja usein kysytyt kysymykset

Lue alhaalta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 20 000 € 2 - 10 vuotta 4,5 % - 11,5 % + 3 kk Euribor
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Käyttölainan todellinen vuosikorko ja maksettava luoton ja luottokustannusten yhteismäärä lasketaan olettaen, että luottomäärä on 8 000 euroa, luottoaika on kuusi vuotta ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 72 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Luoton korko on 3 kk euribor + henkilökohtainen marginaali 8,50 % ja tilinhoitopalkkio 0.304 % lainan myönnetystä määrästä (enintään 12,50 euroa kuukaudessa). Todellinen vuosikorko on 16,27 % (laskettu 09/2023 3 kk euribor 3,770 %) ja maksettava kokonaismäärä on 12 181,74 euroa edellä mainituilla oletuksilla. Esimerkkilaskelmassa käytetty korko perustuu myönnettyjä luottoja koskevaan edustavaan laskelmaan.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
- - -
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Ålandsbanken myöntää luottoja kiinteistöihin liittyviin tarkoituksiin sekä luottoja, joiden tarkoituksena on asunto-osakkeiden hankinta omaan käyttöön tai sijoitustoimintaan, opinnot, kulutus ja arvopapereiden hankinta. Opintolainoja myönnetään valtion tai Ahvenanmaan maakunnan takauksella.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 30 000 € 2 - 10 vuotta 10,9 % - 19,5 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Vakuudeton kertaluotto, jonka korko muodostuu 3 kuukauden euriborista ja yksilöllisestä korkomarginaalista. Euribor on lainatarjouksen antohetkenä noteerattu taso. Esimerkkilaskelmassa todellinen vuosikorko 10 000 € lainalle on 9,91 %, kun korkomarginaali on 5,00 %, euriborkorko 2,90 % ja laina-aika 7 vuotta. Lainakustannusten yhteismäärä on 13 723 €. Takaisinmaksuaika on 84 kuukautta, jossa yksi maksuerä on 163,36 €. Lainan nostopalkkio on 0 € ja tilinhoitopalkkio 8 €/kk.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
100 € - 30 000 € 1 kk - 10 vuotta 3,95% - 19,88%
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
2000€ suuruinen jälleenrahoituslaina, jonka todellinen vuosikorko on 15,34%, takaisinmaksuaika 44 kuukautta, muut kulut 0€, ja maksuerien määrä 44, johtaa 58,73€ kuukausimaksuun. Lainan kokonaiskustannus on 2584€. Myöntämiemme jälleenrahoitusluottojen summa on 10-30 000€ asiakasta kohden ja laina-aika voi olla 2-120 kuukautta, riippuen asiakkaan nykyisestä laina-ajasta. Luoton nimelliskorko on 6.48%-19.0%, todellinen vuosikorko on 6.68%-20.75% ja kuukausikulu 0€.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 6000 € 1 kk - 4 vuotta 19,50 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki: Ostoksia tehdään 1 700 eurolla ja takaisinmaksuaika on 12 kuukautta, vuosikorko 15 % + viitekorko, sekä käsittelymaksu 5 euroa. Tällöin kuukausierän suuruus on 162,07 euroa. Luoton kokonaiskustannukset ovat siten 244,87 euroa ja luoton kokonaismäärä 1 944,87 euroa.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 25 000 € 1 - 15 vuotta 6,95 % - 20 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkkilaskelma: Lainasumman ollessa 12 000€, 10,65% nimelliskorolla ja 10 vuoden takaisinmaksuajalla todelliseksi vuosikoroksi määräytyy 12,15% ja kuukausieräksi 168,87€. Esimerkkilaskelman kuukausierä sisältää avausmaksun 69€ ja tilinhoitomaksun 5€/kk. Takaisinmaksettava summa on tällöin 20 264,40 €.
NOBA Bank Group
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 15 vuotta 7,99 % - 18,99 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 20 635 €, kuukausieräksi 215 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (joulukuu 2023)
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 50 000 € 6 kk - 8 vuotta -
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Bigbank osamaksurahoitusta haetaan suoraan autoliikkeestä, jossa luottopäätös tehdään heti kaupanteon yhteydessä. Sopimusaika vaihtelee kuudesta kuukaudesta kahdeksaan vuoteen.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
5000 € - 170 000€ 10 - 40 vuotta 2,60 % - 7,15 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
100 € - 10 000 € 3 kk - 5 vuotta 9,9 % - 19,50 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
4 000 € laina 5 vuodeksi maksaa 106,99 € asti kuukaudessa. Todellinen vousikorko 22,92 %. 5 vuoden ajalta maksettavaksesi tuleva kokonaissumma on 6 424,70 €, joka sisältää 1 697 € korkomaksuja (14,9 % kiinteällä korkoprosentilla) ja 577,60 euron hallinnointimaksun. Lisäksi veloitamme 150 € sopimusmaksun maksettuasi lainasi takaisin. 5 vuoden jälkeen kokonaisveloitukseksi tulee 2 424,70 € jos lainaamasi summa on 4 000 €. Tarjoamme korkoprosentti vaihtelee lainoittain, minkä vuoksi pyydämme sinua lukemaan huolella palvelumme ehdot ja edellytykset. Voit myös konsultoida asiantuntijamme kanssa tarvittaessa.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
3000 € - 50 000 € 1 - 15 vuotta 7,90 % - 19,90 % + 3 kk Euribor
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainaesimerkki: 10 000 € lainasumma, 10 vuoden takaisinmaksuajalla ja 10,9 % nimelliskorolla. Todellinen vuosikorko 13,01 %, jossa huomioidaan lainan avausmaksu 0,00 €, ja tilinhoitomaksu 8,00 €. Lainan kuukausierä 145,18 €/kk. Maksettava kokonaissumma kulut mukaan lukien: 17 422,6 €
Norion Bank Group
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 25 000 € 2 - 10 vuotta 9,90 % - 19,90 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainaesimerkki: 4000 €. Lainan takaisinmaksuaika on neljä vuotta, ja korko on 13 %. Luoton avausmaksu on 60 € ja laskutusmaksu on 3 € per erä. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 16,54 %. Kuukausieriä maksetaan yhteensä 48 kappaletta, ja kuukausierän suuruus on 107,31 €. Lainan kokonaiskustannukset ovat 1354,88 €, ja KSL:n mukainen luottohinta on 5354,88 €.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
50 € - 2000 € 1 kk - 1 vuosi 14,99 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Luoton kokonaismäärä riippuu luoton käytöstä, sen takaisinmaksusta ja luottosopimuksen voimassaoloajasta. Arvioitu maksettavaksi tulevan luoton kokonaismäärä, jos luottoa on esimerkiksi 2 000 euroa, korkoineen ja kuluineen on 2238,12 euroa olettaen, että luottoaika on yksi vuosi, luoton korko on 14,99% sekä luottorajasta perittävä päiväkohtainen palkkio on 0,01% luoton kokonaismäärästä ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
5000 € - 20 000 € 1 - 5 vuotta 7 % - 10 % + 12 kk Euribor
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki: Jos otat 5.000 euron Haavelainan, laina-aika olisi 5 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euribor-korkoa, olisi lainan kokonaiskorko 11,584 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 15,297 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 7 026,30 euroa, sis. Toimitusmaksun 90 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 5,00 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 60 kpl. (Tiedot 5.1.2024 tilanteesta).
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
Multitude Bank
Lainasumma Laina-aika Korko
1 € - 4000 € 1 kk - 5 v 19,50 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainaesimerkki: 4000€, joka nostetaan kerralla. Lainakorko 19,50 % (tämän hetkinen korkolain viitekorko 4,50 % + 15 % nimelliskorko). Kokonaisluottokustannukset 566,50€, sisällyttäen 12€ kuukausittaisen tilinhoitomaksun, esimerkkiluoton arvioitu kokonaissumma yht. 4 566,50€, olettaen että luotto maksetaan takaisin 12 kk maksuajalla seuraavasti : 1. 410,33 €, 2. 404,92 €, 3. 399,50 €, 4. 394,08 €, 5. 388,67 €, 6. 383,25 €, 7. 377,83 €, 8. 372,42 €, 9. 367,00 €, 10. 361,58 €, 11. 356,17 €, 12. 350,75 €. Tod.vuosikorko: 29,20%, edellä mainittua on esimerkkilaskelma joka perustuu laskelman ajankohtana voimassa oleviin oletuksiin sekä siihen, että asiakas noudattaa edellä mainittua maksusuunnitelmaa. | Kuluttajalla on oikeus peruuttaa lainasopimus 14 päivän kuluessa.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 20 000 € 2 - 6 vuotta 15 % - 19 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainasumma 3500,00 €. Todellinen vuosikorko tälle lainalle on 22.29 %, kun nimelliskorko on 15,00 %, lainanhoitomaksu 10,00 €/kk ja laina-aika 60 kuukautta. Nimelliskorko määräytyy asiakaskohtaisesti luottoluokitukseen perustuen. Kuukausierät yhteensä 5595,89 €.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
10 € - 3000 € 1kk - Jatkuva 19,50 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.
TF Bank
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 6000 € 1 - 5 vuotta 13,80 % + Euribor 3kk
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkkiaskelma 6000 euron lainalle 5 vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 20.99% kun nimelliskorko on 17.68% (sisältää viitekoron Euribor 3 kk) ja tilinhoitomaksu 5.00 €/kk. Arvioitu maksettava kokonaismäärä on 9380 €.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
- - -
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
100 € - 25 000 € 3 kk - 8 vuotta 14,9 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainan korko on 14,9 %. Kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko on 15,96% (1.9.2023) laskettuna 1000 euron keskimääräiselle lainalle. Maksettavaksi tuleva lainan kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 1082,52 euroa olettaen, että laina-aika on yksi vuosi, lainan korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja laina maksetaan takaisin 12 saman määräisenä eränä kuukauden välein.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
500 € - 50 000 € 3 - 15 vuotta 7,99 % - 19,99 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 15,39 %, nimelliskorko 13,49 %, kulut: 8 975 euroa ja yhteensä: 18 975 euroa.
Santander
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 40 000 € 2 - 15 vuotta 8,96% - 18,21 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki lainasta suurimmalla mahdollisella korolla: Lainasumma 2 000 € Kuukausierä 102,00 € Laina-aika 2 vuotta (24 erää) Korko 13,84 % (3 kk Euribor (365) 3,937 % (2.4.2024) + 9,9 prosenttiyksikön marginaali) KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 22,04 % Lainakustannukset yht. 444,99 € Maksettava kokonaismäärä 2444,99 €.
GF Money
Lainasumma Laina-aika Korko
10 € - 3000 € 1 kk - Jatkuva 19,50 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 50 000 € 1 - 15 vuotta 8,92 % - 20 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainaesimerkki 10 000 € viiden vuoden takaisinmaksuajalla: nimelliskorko 12,67%, todellinen vuosikorko 16,06%. sis. tilinhoitopalkkio 12 €/kk, yht. 14 270 €. 237,84 €/kk, 60 maksuerää.
Creditstar
Lainasumma Laina-aika Korko
100 € - 10 000 € 1 kk - Jatkuva 9,9 % - 20 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki: Todellinen vuosikorko 1.000 euron luotolle 26.55 %. Laskelmassa huomioitu nimelliskorko 20,0 %, lainanhoitokulu 6 euroa kuukaudessa (0.01% päivässä 2.000 euron luottorajasta). Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä on 1.168,79 euroa, kun luotto maksetaan takaisin 12 kuukauden aikana.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 50 000 € 3 - 15 vuotta 10,50 % - 19,50 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Lainaesimerkki*: 15 700 €/5 v, korko 12,3 %, todellinen vuosikorko 14,29 % , avausmaksu 49 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 21 643 €, maksuerä 361 €/k. *Kun lainatyyppi on luotto, eli kertaluotto, on takaisinmaksuaika 3-15 vuotta. Suurin todellinen vuosikorko 22,58 %. *Kun laina on tyypiltään Joustoluotto, eli limiittilaina, jota voi milloin tahansa nostaa käyttöön myönnetyn luottorajan puitteissa ei lainalla ole ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa. Kuukausittain maksettava vähimmäissumma koostuu kertyneistä koroista ja kuluista.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
- - -
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
- - -
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
- - -
NOBA Bank Group
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 60 000 € 1 - 20 vuotta 8,99 % - 19,29 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkkilaskelma: Jos lainasumma olisi 10 000€, esimerkkikorko 13,50%, todellinen vuosikorko 15,65%, takaisinmaksuaika 10 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 89 €. Kuukausieräksi muodostuisi tällöin 224€/kk ja takaisinmaksettava summa olisi tällöin 19 080 € (toukokuu 2024)
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 50 000 € 1 - 8 vuotta 2,9 % - 8,9 % + 3 kk Euribor
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Joustoluotto on vakuudeton kertaluotto ja sen korko on luottohakemuksen allekirjoittamiskuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä noteerattu 3 kk:n euriborkorko + 8,9 % marginaali. Kun nimelliskorko on 12,81 % ja laina-aika 83 kk, on todellinen vuosikorko 8 000 euron suuruiselle Joustoluotolle 17 % (1/2024). Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 13 172,25 euroa ja maksuerien lukumäärä 83. Avausmaksu lainalle on 0 euroa. Laskelmassa on huomioitu tilinhoitomaksu 12,50 euroa/kk automaattisena veloituksena.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
min. 10 000 € Joustava 4,19 % - 4,85 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki – kaupankäyntiluotto ilman Superluotto-ominaisuutta tai jos Superluotto-ehdot eivät täyty: Nostetun luoton määrä: 10 000 EUR. Takaisinmaksuaika: 1 vuosi. Todellinen vuosikorko: 4,96 %. Perustamis- ja vuosikustannukset: 0 EUR. Takaisinmaksettava kokonaissumma näillä oletuksilla: 10 496 EUR. Jos käyt kauppaa luotolla, markkinariskisi nousee. Jos sijoituksesi onnistuvat, saat suuremman tuoton rahoillesi. Samoin tappiot voivat olla suurempia, jos sijoituksesi eivät onnistu odotetusti. Voit menettää pääomasi jopa kokonaan.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
10 € - 5000 € 0 - 5 vuotta 14,90 % + 4,5 %*
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkissä, jossa luoton määrä on 5 000 €, vuotuinen korko on 14,90 % + 4,5* %, laina-aika on 5 vuotta, lyhennyksiä on 60 kappaletta, kuukausittainen tilinhoitomaksu on 12,5 €, takaisinmaksettavasta summasta tulee kokonaisuudessaan 8 598,41 € (143,31 €kuukaudessa) ja todelliseksi vuosikoroksi 26,60 %. *korkolain (633/1982, muutoksineen) 12§:ssä tarkoitettu viitekorko (joka on laskuhetkellä 4,5%)
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 20 000 € - -
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
OmaSp:n Joustoluotto on kulutusluotto, jota voit käyttää arjen hankintoihin ja haaveidesi toteuttamiseen.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 30 000 € 1 - 5 vuotta 3,5 % - 10,95 % + 3 kk euribor
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 16,54 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 10,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 372,35 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 250 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 20 000 € 1 - 10 vuotta 5,90 % - 14,9 % + 3 kk Euribor
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkkilaskelma: 10 000€:n kulutusluoton todellinen vuosikorko on 13,50% kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta, tilinhoitopalkkio on 7,90€/kk, nimellinen vuosittainen korkomarginaali on 7,9% ja 3 kk:n euribor on 3,462% (2.6.2023). Lyhennyserä on tällöin 147,71€ kuukaudessa, takaisinmaksettavien erien määrä 120 kpl ja takaisinmaksettava kokonaismäärä koko laina-ajalta 17 476€. POP Pikalainan vuosittainen korkomarginaali on 7,9%-14,9% ja laina-aika 1-10 vuoden välillä. Luotosta perittävä tilinhoitopalkkio vaihtelee 4,50€–7,90€ välillä. Korkein mahdollinen todellinen vuosikorko on 27,67%. Esimerkkialaskelmien olettama on, että luoton korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Alustavan lainatarjouksen saa lähettämällä lainahakemuksen.
Entercard Group
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 25 000 € 1 - 15 vuotta 9,85 % - 18,40 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki: Todellinen vuosikorko 25,48 % ottaessasi 2 000 € lainan 5 vuoden takaisinmaksuajalla (1.1.2024).
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
1000 € - 50 000 € 1 - 12 vuotta -
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Laina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko laskettuna 10 000 € luotolle 10 vuoden maksuvaihtoehdolla on 16,57 %. Todellisen vuosikoron laskelmassa on oletettu asiakaskohtaisena vuosikorkona 13,39 %, joka sisältää viitekoron Euribor 3 kk (3,89 % 1.4.2024) ja luottokulun, joka on 0,28 %/kk sovitusta lainasummasta, mutta kuitenkin enintään 12,50 € kuukaudessa. Kuukausierä 10 000 € luotolle on 164,57 €, yhteensä 120 maksuerää. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 19 734,88 €. Esimerkkilaskelman toteutuminen edellyttää, että korko ja kulut eivät muutu takaisinmaksun aikana. Viitekoron arvo tarkistetaan korontarkistuspäivinä luottosopimuksen yleisten ehtojen mukaisesti. Korkoa peritään kuitenkin enintään luottoon kulloinkin sovellettavan lakisääteisen enimmäismäärän mukaisesti.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 30 000 € 1 - 8 vuotta 6,50 % - 9,50 % + 3 kk Euribor
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Säästöpankin vakuudettoman kulutusluoton todellinen vuosikorko laskettuna 5 000 euron luottomäärälle, 3 kk:n euribor + 9,5 % marginaali ja 60 kuukauden takaisinmaksuajalla on 17,15 % (12/23). Laskennassa on huomioitu kuukausittainen tilinhoitomaksu 6 euroa. Luoton ja luottokustannusten kokonaismäärä on 60 kk lainaajalle 7 290,26 euroa.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
300 € - 10 000 € 1 kk - 7 vuotta 14,4 % - 19,5 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki luoton takaisinmaksusta: Todellinen vuosikorko 1 500 euron luotolle 28,12%. Laskelmassa on huomioitu korko 19,5 %, lainanhoitokulu 4,56 euroa kuukaudessa. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 2 430,5 euroa, kun 50 maksuerää ja maksuerä 48,61 euroa kuukaudessa.
Rahoitusyhtiö
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 50 000 € 2 - 15 vuotta 5,50 % - 9,90 % + 3 kk Euribor
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkki lainasta suurimmalla mahdollisella korolla: Lainasumma 2 000 € Kuukausierä 102,00 € Laina-aika 2 vuotta (24 erää) Korko 13,84 % (3 kk Euribor (365) 3,937 % (2.4.2024) + 9,9 prosenttiyksikön marginaali) KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 22,04 % Lainakustannukset yht. 444,99 € Maksettava kokonaismäärä 2444,99 €.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
2000 € - 50 000 € 2 - 15 vuotta 6,99 % - 8,99 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkkilaskelma luoton kustannuksista, jos pääoma on 7 500 euroa: luotto 7500 euroa, avausmaksu 49 euroa, käsittelykulu 8 euroa/kk, luottokorko 9,99 %, todellinen vuosikorko 13,14 %, maksuaika 60 kk. Luottokustannukset yhteensä 2587,85 euroa, kuluttajasuojalain mukainen luottohinta on 10 087,44 euroa.
Multitude Bank
Lainasumma Laina-aika Korko
10 € - 8000 € Jopa 60 päivän koroton maksuaika 19,50 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esim. 1.500 € luotto, vaihtuva nimelliskorko 19,50% (korkolain mukainen viitekorko 4,50% + 15,00% marginaali), todellinen vuosikorko 21,34%. Takaisinmaksu 12 kuukauden maksuerissä 138,59 €/kk, kulujen osuus 163,12 €, kokonaiskustannus 1.663,12 €.
Pankki
Lainasumma Laina-aika Korko
2500 € - 40 000 € 2 - 12 vuotta 10,95 % - 18,45 %
Lue lisää Tarkista lainanvälittäjät
Esimerkkiaskelma 10000 euron lainalle 10 vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 14.02% kun nimelliskorko on 11.65% (sisältää viitekoron Euribor 3 kk) ja tilinhoitomaksu 9.00 €/kk. Arvioitu maksettava kokonaismäärä on 18055 €.